Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts
watchOS 10

Apple belooft fix voor batterijproblemen door watchOS 10.1

Sommige Apple Watch-gebruikers hebben last van een snel leeglopende batterij sinds de update naar watchOS 10.1. Apple belooft dat er binnenkort een fix aan komt.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 7 november 2023: De update watchOS 10.1.1 is er en lost het probleem op met een snel leeglopende Apple Watch-batterij.

watchOS 10 is één van de grootste updates ooit voor de Apple Watch. Met tal van nieuwe functies, een nieuw ontwerp en andere verbeteringen, is er weer veel te ontdekken op de Apple Watch. Onlangs bracht Apple watchOS 10.1 uit, waarin niet alleen Tik dubbel werd toegevoegd, maar ook andere kleine wijzigingen doorgevoerd werden. Maar helaas: die update pakte niet voor iedereen goed uit. Want er speelt bij sommige gebruikers een probleem met de batterijduur sinds de update naar watchOS 10.1. Toch is er nu goed nieuws, want Apple belooft dat dit snel zal worden opgelost.

Oplossing voor batterijprobleem in watchOS 10.1

Uit een interne memo, die in handen gekomen is van MacRumors, blijkt dat Apple het probleem erkent. Belangrijker nog is dat Apple belooft dat er binnenkort een fix uitgebracht wordt. In een update van watchOS 10 die “binnenkort beschikbaar is”, zou het batterijprobleem van watchOS 10.1 opgelost moeten zijn. Of het hier gaat om watchOS 10.1.1 of dat we moeten wachten op watchOS 10.2, is nog niet duidelijk. watchOS 10.2 is momenteel als beta beschikbaar, maar wordt pas in december uitgebracht. Het lijkt daardoor logisch dat Apple eerst nog watchOS 10.1.1 gaat uitbrengen om dit probleem op te lossen.

Bekijk ook

Batterij van je Apple Watch snel leeg? Dit kun je doen

Gaat de accu van je Apple Watch steeds korter mee? Sommige mensen hebben plotseling last van een batterij die supersnel leeg gaat. Maar de batterij kan ook langzamerhand door slijtage minder lang meegaan. Hier vind je mogelijke oorzaken (en oplossingen!).

Gebruikers van allerlei soorten Apple Watch-modellen ervaren momenteel batterijproblemen. De accu kan zomaar in een uur tijd voor de helft leeg lopen. Ook wordt er geklaagd over warm wordende Apple Watches, waardoor opladen soms niet gaat. Het gaat om zowel nieuwere als oudere modellen: van de Apple Watch Series 9 tot aan de Apple Watch Series 4. Het lijkt dus (gelukkig) om een softwareprobleem te gaan, zodat Apple het met een update kan oplossen. Overigens heeft niet iedere Apple Watch-gebruiker er last van.

De klachten worden op diverse fora gemeld, waaronder Reddit, Apple’s supportforum en het MacRumors-forum. Zodra er een update van watchOS beschikbaar is, lees je dit uiteraard meteen op iCulture.

watchOS 10

watchOS 10 is de grote update voor de Apple Watch, die in het najaar van 2023 is verschenen. watchOS 10 is aangekondigd tijdens de WWDC 2023 en bevat veel grote en belangrijke verbeteringen en nieuwe functies. Zo zijn er nieuwe Apple Watch-widgets en een slimme stapel, is de bediening vernieuwd met het Bedieningspaneel bij de zijknop, hebben bijna alle standaardapps een nieuwe look gekregen en nog veel meer. In ons overzicht met de beste watchOS 10-functies, lees je er veel meer over. De update is beschikbaar voor de Apple Watch Series 4 en nieuwer. Hier lees je alles over watchOS 10 en lees je meer over het besturingssysteem voor de Apple Watch.

watchOS 10

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.