watchOS 10 Update

watchOS 10.1 staat klaar: Tik dubbel op de nieuwste modellen en meer

watchOS 10.1 voor de Apple Watch is nu beschikbaar en daarin zitten een paar nieuwe functies, zowel voor de nieuwste modellen als andere Apple Watches.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Toen Apple de Apple Watch Series 9 en de Apple Watch Ultra 2 aankondigde, stal één nieuwe functie de show: Tik dubbel. Maar het grote nadeel was dat deze functie bij de release van de nieuwe modellen nog helemaal niet beschikbaar was. Apple beloofde dat het in oktober zou verschijnen en die belofte zijn ze nagekomen: watchOS 10.1 mét Tik dubbel (en meer) is nu beschikbaar.

watchOS 10.1 beschikbaar

De Tik dubbel-functie zorgt ervoor dat je de Apple Watch kan bedienen door je vinger twee keer tegen je duim te tikken. Je kunt op die manier zonder het scherm aan te raken een inkomende oproep beantwoorden, een timer stoppen, een melding sluiten of bladeren door je widgets vanaf de wijzerplaat. De functie is alleen beschikbaar op de Apple Watch Series 9 en Apple Watch Ultra 2. In onze uitleg over de Tik dubbel-functie lees je er meer over.

Bekijk ook

Tik dubbel op de Apple Watch: alles over het nieuwe bedieningsgebaar

Tik dubbel is het nieuwe bedieningsgebaar van de Apple Watch. Door met je vinger en duim tegen elkaar aan te tikken, kan je de Apple Watch bedienen zonder dat je het scherm aan hoeft te raken. In deze tip lees je wat je ermee kan doen, op welke modellen het werkt en hoe je het na kan bootsen op andere modellen.

Maar er zit nog meer in de update. Met NameDrop kun je vanaf de Apple Watch je contactkaart met telefoonnummer of e-mailadres delen. NameDrop werkte al sinds iOS 17 van iPhone naar iPhone, maar nu ook tussen iPhone en Apple Watch en tussen twee Apple Watch-modellen. Deze functie vereist een Apple Watch SE 2022, Apple Watch Series 7 of nieuwer of een Apple Watch Ultra.

Bekijk ook

NameDrop: zo deel je je telefoonnummer met een tikje

NameDrop is een nieuwe functie sinds iOS 17 waarmee je snel van iPhone naar iPhone een telefoonnummer kan delen. Handig als je een nieuw iemand ontmoet en je nummers wil uitwisselen. En het werkt zelfs met de Apple Watch.

watchOS 10.1 releasenotes

Dit zijn de officiële releasenotes van watchOS 10.1:

watchOS 10.1 bevat nieuwe functies, verbeteringen en probleemoplossingen, waaronder:
• Het dubbeltikgebaar kan in meldingen en de meeste apps worden gebruikt om de primaire actie uit te voeren, zodat je onder andere een oproep kunt beantwoorden, muziek kunt afspelen en pauzeren, en een timer kunt stoppen (beschikbaar op de Apple Watch Series 9 en de Apple Watch Ultra 2)
• Met NameDrop kun je contactgegevens uitwisselen met een nieuw persoon door eenvoudigweg je Apple Watch bij de iPhone met iOS 17 of Apple Watch van die persoon te houden (beschikbaar op de Apple Watch SE 2, de Apple Watch Series 7 en nieuwer, en de Apple Watch Ultra)
• ‘Mijn kaart’ is beschikbaar als complicatie voor snelle toegang tot NameDrop
• Er is een probleem verholpen dat ertoe leidde dat het klimaatgedeelte in de Woning-app leeg was
• Er is een probleem verholpen dat ertoe leidde dat er onverwacht een witte rand werd weergegeven na het uitschakelen van AssistiveTouch
• Er is een probleem verholpen waarbij steden mogelijk niet werden gesynchroniseerd tussen de iPhone en de Apple Watch in de Weer-app
• Er is een probleem verholpen waarbij er mogelijk onverwacht een schuifbalk zichtbaar was op het scherm
• Er is een probleem verholpen dat ertoe leidde dat de hoogte voor sommige gebruikers onjuist werd weergegeven

Informatie over de beveiligings­aspecten van software-updates van Apple vind je op deze pagina:https://support.apple.com/kb/HT201222

watchOS 10.1 downloaden

Om de update uit te voeren, doe je het volgende op de gekoppelde iPhone:

  1. Open de Watch-app op de iPhone en ga naar Mijn Watch > Algemeen.
  2. Tik op Software-update en wacht tot de update is gedownload.
  3. Hang de Apple Watch aan de lader en wacht geduldig af tot de update is geïnstalleerd.

Terwijl de Apple Watch aan het updaten is, houd je de gekoppelde iPhone in de buurt om het updateproces niet te verstoren. Het updaten van de Apple Watch kan lang uur duren, dus wees vooral geduldig. Zorg er in ieder geval voor dat de verbinding met de oplader niet verbroken wordt. Om de installatie af te ronden is het vereist om de Apple Watch aan de lader te hangen, dus hou daar rekening mee.

Je kan ook direct updaten via de Apple Watch zelf:

  1. Open de Instellingen-app op de Apple Watch.
  2. Ga naar Algemeen > Software-update.
  3. Wacht tot de Apple Watch gaat zoeken naar de update.
  4. Tik op Downloaden.
  5. Na het downloaden leg je de Apple Watch aan de oplader. Het installeren begint automatisch.

Lukt het installeren niet? Voor watchOS installatieproblemen, lees je ons bijbehorende artikel.

Bekijk ook

Lukt het installeren van watchOS niet? Deze tips helpen

Heb je last van watchOS installatieproblemen? Lukt het instellen van de nieuwste watchOS-update niet? In dit artikel helpen we je op weg als je problemen hebt met het updaten van je Apple Watch.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

watchOS 10

watchOS 10 is de grote update voor de Apple Watch, die in het najaar van 2023 is verschenen. watchOS 10 is aangekondigd tijdens de WWDC 2023 en bevat veel grote en belangrijke verbeteringen en nieuwe functies. Zo zijn er nieuwe Apple Watch-widgets en een slimme stapel, is de bediening vernieuwd met het Bedieningspaneel bij de zijknop, hebben bijna alle standaardapps een nieuwe look gekregen en nog veel meer. In ons overzicht met de beste watchOS 10-functies, lees je er veel meer over. De update is beschikbaar voor de Apple Watch Series 4 en nieuwer. Hier lees je alles over watchOS 10 en lees je meer over het besturingssysteem voor de Apple Watch.

watchOS 10

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.