Apple Watch Series 7 roestvrij staal

Eindelijk: Vodafone biedt per direct support voor 4G Apple Watch

Vodafone heeft aangekondigd per direct de 4G Apple Watch te ondersteunen. Lange tijd was Vodafone stil rondom de Apple Watch Cellular, maar nu is het hoge woord er eindelijk uit. Je hebt hier Vodafone OneNumber voor Apple Watch voor nodig en hier lees alle details.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

T-Mobile (tegenwoordig Odido) was in oktober 2021 de eerste provider die als eerste officieel ondersteuning voor de 4G Apple Watch aankondigde. Vorig jaar kwam KPN daar bij, maar rondom Vodafone was het lange tijd stil. De provider hield na vragen lange tijd de boot af en gaf aan dat ze de “ontwikkelingen in de markt volgen en dat ze kijken naar de wensen van de klant”. Ook toen wij afgelopen voorjaar opnieuw bij Vodafone informeerde over de Apple Watch 4G bij de provider, bleef het bij vage statements zonder duidelijkheid voor klanten of en wanneer het komt. Maar nu is dan eindelijk het hoge woord eruit: Vodafone ondersteunt per direct de Apple Watch 4G dankzij Vodafone OneNumber.

Vodafone vanaf nu met eSIM op 4G Apple Watch

Vodafone laat in het persbericht weten de 4G Apple Watch in Nederland vanaf nu via hun netwerk te gebruiken is. Je hebt daarvoor wel een aparte toevoeging voor je abonnement nodig genaamd Vodafone OneNumber, waar je maandelijks €5 voor moet gaan betalen. De eerste drie maanden zijn gratis. Het is geschikt vanaf de Apple Watch Series 4, met watchOS 10.1 of nieuwer. De provider verkoopt ook de 4G Apple Watch zelf, maar je kan uiteraard ook de 4G Apple Watch kopen bij een andere winkel. Denk bijvoorbeeld aan Apple zelf, maar ook bij winkels als Coolblue en MediaMarkt.

Met de komst van Vodafone is het rijtje van de drie grootste providers in Nederland die de 4G Apple Watch ondersteunen nu compleet. Of andere kleinere providers, die gebruikmaken van het netwerk van de grote drie, ook plannen hebben is niet bekend.

Vodafone OneNumber voor Apple Watch: details op een rij

Dit is alles wat je moet weten over Vodafone OneNumber op de Apple Watch:

  • Per direct beschikbaar voor huidige Vodafone-abonnees
  • Vereist Apple Watch Series 4 of nieuwer in GPS + Cellular-model, met watchOS 10.1 of nieuwer
  • Ook vereist: iPhone XS (Max) of nieuwer met iOS 17.1 of nieuwer
  • Kosten: €5,- per maand, eerste drie maanden gratis
  • Gebruikt databundel en belminuten uit je eigen bundel
  • Dagelijks opzegbaar
  • Ondersteunt nog geen dataroaming in het buitenland

Wil je er gebruik van maken, dan lees je hier meer bij Vodafone.

Mocht je al een Apple Watch Cellular hebben, dan kun je deze ook gebruiken op het Vodafone-netwerk. Alle Cellular-uitvoeringen van de Apple Watch zijn geschikt, dus je hoeft er niet een nieuw model voor aan te schaffen als je er al eentje hebt. Je herkent de Cellular-versies aan de rode cirkel op de Digital Crown. Je kunt het activeren via de Watch-app bij Mobiel netwerk.

Bekijk ook

Zo activeer je de Apple Watch eSIM voor mobiele data (4G)

Heb je een Apple Watch Cellular dan kun je hierop dankzij de ingebouwde eSIM een mobiel abonnement activeren. Hoe de eSIM in de Apple Watch met 4G werkt zie je in deze tip.

Lees ook ons artikel over de voordelen van een 4G Apple Watch. Heb je nog vragen, check dan ook onze FAQ over de 4G Apple Watch.

Bekijk ook

6 voordelen van een Apple Watch met 4G: waarom het handig is

De Apple Watch met 4G komt eraan, dus je vraagt je misschien af wat nou de voordelen van een Apple Watch met 4G zijn. In dit artikel beantwoorden we die vraag.

Revisiegeschiedenis:

  • 2023 - 31 oktober: Artikel bijgewerkt na aankondiging van Apple Watch Cellular bij Vodafone met per directe beschikbaarheid.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 52 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.