iPhone 7 review: geen nieuwe telefoonfuncties

Visual Voicemail op de iPhone gebruiken

Bij Visual Voicemail kun je binnengekomen berichten in elke gewenste volgorde beluisteren. iCulture legt in deze tip uit hoe Visual Voicemail werkt bij T-Mobile en bij andere providers via een speciale app.

Apple biedt sinds de eerste iPhone een bijzondere dienst aan: Visual Voicemail. Het houdt in, dat je binnenkomende voicemailberichten in een willekeurige volgorde kunt beluisteren. In deze tip lees je hoe Visual Voicemail werkt en wat je er zoal mee kunt doen.

iPhone 6s bellen

Visual Voicemail: zo werkt het

Bij Visual Voicemail krijg je een lijstje te zien van alle binnengekomen voicemail-berichten. Je tikt aan welke berichten je wilt horen. Ook kun je een ontvangen voicemailbericht ook meteen verwijderen, zonder te beluisteren. Dat is veel handiger dan de gebruikelijke manier waarop voicemail werkt en waarbij je alle berichten achter elkaar moet beluisteren, of je wilt of niet.

In Nederland was er jarenlang maar één provider die Visual Voicemail aanbiedt: T-Mobile. In juli 2017 gaat dat veranderen: dan komt ook KPN erbij.

Visual Voicemail bij T-Mobile

Bij T-Mobile krijgen sommige mensen Visual Voicemail gratis bij hun abonnement, anderen moeten ervoor betalen. De standaardprijs is €1,99 per maand. T-Mobile noemt zelf deze voordelen van Visual Voicemail:

  • Berichten in gewenste volgorde afluisteren, pauzeren en terugspoelen.
  • Geen aparte app nodig, het zit standaard in de Telefoon-app.
  • Gebruik gaat niet van je belminuten af, ook niet in het buitenland.

Een ander voordeel is dat je voicemailberichten kunt bewaren. In onderstaande tip leggen we uit hoe dat werkt:

Visual Voicemail: pincode instellen

Voordat je gebruik kunt van Visual Voicemail moet je het instellen. Open de Telefoon-app op de iPhone en ga naar de knop Voicemail (rechtsonder op het scherm). Als je dit voor de eerste keer gebruikt zul je een pincode van 4 cijfers moeten instellen. Later kun je de pincode wijzigen door naar Instellingen > Telefoon > Wijzig voicemailwachtwoord te gaan.

Visual Voicemail instellen

Visual Voicemail: begroeting instellen

Bij het instellen van Visual Voicemail kun je ook een begroeting instellen. Je kunt kiezen uit een standaard begroeting of een zelf ingesproken welkomstboodschap. Bij een standaard begroeting krijgt de beller alleen het gesproken nummer te horen (“nul zes”, etc.).

  1. Tik op Aangepast > Neem op om een persoonlijke boodschap op te nemen.
  2. Tik op Stop als je klaar bent met opnemen.
  3. Met Speel af kun je de opgenomen boodschap beluisteren.
  4. Daarna kun je de boodschap bewaren door op Bewaar te tikken.

Visual Voicemail beluisteren

Komt er een voicemailbericht binnen, dan zul je dit herkennen als een gemist gesprek. Op de knop Voicemail (rechtsonder in de telefoonapplicatie) verschijnt een rood rondje met daarin het aantal voicemailgesprekken:

  1. Ga naar het scherm Visual Voicemail.
  2. Hier zie je de nummers of de namen van de personen die een bericht hebben gestuurd.
  3. Tik op naam of nummer om het bericht te beluisteren. Er verschijnt een voortgangsbalk onderin beeld.

Visual Voicemail beluisteren

Je kunt de persoon die gebeld heeft ook meteen terugbellen. Met de rode link Verwijder gooi het het bericht weg. De berichten verdwijnen niet definitief; ze komen in de map ‘Verwijderde berichten’, die je regelmatig kunt legen. Dit doe je handmatig. Met de knop ‘Herstel verwijderen’ kun je eenmaal gewiste berichten terughalen.

Als je een bericht in je voicemail ontvangt kun je ook op het blauwe pijltje achter de beller tikken. Je krijgt dan een scherm met contactgegevens te zien. Van hieruit kun je de beller ook toevoegen aan je adresboek. Eventueel kun je de beller een e-mail of een sms-bericht sturen.

Visual Voicemail in het buitenland

Visual Voicemail kan vooral in het buitenland heel handig zijn. Je hoeft namelijk niet minutenlang aan de telefoon hangen om alle binnengekomen voicemail-berichten te beluisteren. In plaats daarvan luister je alleen naar de berichten van personen die voor jou relevant zijn. T-Mobile belooft dat er voor Visual Voicemail in het buitenland geen kosten worden gerekend. Mocht dit niet werken, gebruik dan +31 6 2400 1233 en hou daarbij je persoonlijke pincode bij de hand.

Voor het ontvangen van voicemailberichten in het buitenland worden geen kosten doorberekend aan T-Mobile-abonnees. Je kunt je voicemail in het buitenland dus gewoon aan laten staan. Mocht je langere tijd naar het buitenland gaan en de voicemail toch willen uitschakelen, dan kun je dat doen via de online instellingen van My T-Mobile of door de klantenservice van T-Mobile te bellen (0800 – 7111 voor abonnees).

Let op: het ontvangen van voicemailberichten is weliswaar gratis, maar voor het beluisteren van je voicemailberichten betaal je wel geld!

Visual Voicemail bij KPN, Vodafone en andere providers

KPN biedt vanaf juli 2017 Visual Voicemail aan. Vodafone en andere providers bieden geen ondersteuning voor Visual Voicemail. Wel kun je met de app Voozzle (voorheen Voxxo) ook via deze netwerken van Visual Voicemail gebruikmaken. De app is alleen geschikt voor Nederlandse mobiele aansluitingen van Vodafone, KPN, T-Mobile, Telfort en Ben. Hollands Nieuwe, Robin Mobile en Tele2 worden niet ondersteund, Ziggo Mobiel maar beperkt.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons!

Informatie

Laatst bijgewerkt februari 2018
Categorie Telefoonfuncties
Onderwerpen bellen, voicemail