Apple Watch waterbestendiger

Gerucht: ‘Apple Watch Series 6 wordt waterbestendiger’

Analist Ming-Chi Kuo kijkt alweer vooruit naar volgend jaar. Hij denkt dat de Apple Watch Series 6 een nog betere performance krijgt en waterbestendiger is, dankzij gebruik van LCP, een goedkoop flexibel materiaal met unieke elektrische eigenschappen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Kuo schrijft het in een nieuwe notitie voor investeerders. Hij zegt dat het nieuwe model al in ontwikkeling is. Heeft snellere draadloze verbindingen en presteert beter. De huidige Apple Watch is sinds de Series 2 waterbestendig tot 50 meter en Kuo denkt dat Apple bij de Series 6 weer verbeteringen op dit gebied gaat doorvoeren. Mogelijk wordt daarbij gebruik gemaakt van liquid crystal polymer (LCP), al is niet helemaal duidelijk op welke manier dit dan toegepast gaat worden. Eerder sprak Kuo over LCP in relatie tot de antennes.


LCP is een goedkoop, organisch en flexibel materiaal dat unieke elektrische eigenschappen heeft. Het is daardoor erg geschikt voor geleidende onderdelen, zoals verbindingen op het moederbord en antennes. Het gedraagt zich consistent op alle frequenties. Het zou geschikt zijn voor 5G-verbindingen op de iPhone, maar is ook geschikt voor de Apple Watch omdat het een beperkt uitzet en krimpt bij verschillende temperaturen.

Apple Watch waterbestendiger

LCP wordt volgens Kuo op verschillende manieren gebruikt in de iPhone SE 2 en in de iPhone 12. de fabrikanten zijn wel verschillend: Murata zal ze voor de antennes in de iPhones gaan leveren, terwijl Avary en Flexium Interconnect ze leveren voor de Apple Watch Series 6.

Andere wijzigingen die eraan zouden kunnen komen zijn een nieuw type scherm (microLED in plaats van OLED) en er wordt ook alweer gesproken over slaaptracking, al is dat een terugkerend gerucht waar we weinig vertrouwen meer in hebben.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple Watch Series 6

De Apple Watch Series 6 verscheen in 2020 in twee nieuwe kleuren: rood en blauw. Je kunt kiezen uit twee formaten: 40mm en 44mm. Nieuw is de saturatiemeter, waarmee je het zuurstofgehalte in je bloed kunt meten. Lees onze ervaringen in de Apple Watch Series 6 review als je meer wilt weten over onze ervaringen.

Apple Watch Series 6
15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.