Tesla Model X interieur

Tesla voegt Apple Music toe als officiële muziekdienst

Zo voeg je het toe
Tesla heeft eindelijk Apple Music-ondersteuning toegevoegd aan het entertainmentsysteem. Je kan via het scherm in de auto muziek van Apple Music starten en bedienen. Er gingen al eerder geruchten dat dit eraan zat te komen.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Tesla nu met Apple Music

Update 14 december 2022: Het is zover: Tesla heeft support voor Apple Music gekregen. Ook zijn Steam-games en spelletjes zoals Mahjong voortaan te spelen op je Tesla-scherm. De autofabrikant brengt elk jaar rond de feestdagen een wat grotere software-update uit, met functies die vooral op entertainment gericht zijn. Ook nu is dat het geval. In de ‘holiday update’ 2022.44.25 zit heel wat moois voor Tesla-rijders met aanpassingen voor de interface, spelletjes en ondersteuning voor Apple Music. Er waren al geruchten dat het eraan zat te komen, naast de al bestaande diensten Spotify en Tidal.

Apple Music luisteren in je Tesla

We wisten dus al dat Apple Music toegevoegd zou worden aan de Tesla-software omdat het in november 2022 in een Model S in een museum te zien was. Nu is het officieel en voor iedereen. Meer dan 100 miljoen muzieknummers en 30.000 afspeellijsten staan zonder reclame tot je beschikking. Hiervoor moet je uiteraard wel Apple Music-abonnee zijn, want je krijgt het er niet gratis bij. Om toegang te krijgen tot Apple Music tik je op het betreffende icoontje in de Application Launcher en scan je de QR-code met je mobiele apparaat. Daarna hoef je alleen nog in te loggen met je Apple ID. Wil je Apple Music streamen via een mobiele verbinding, dan moet je ook nog Premium Connectivity-abonnee zijn. Dit kost ongeveer een tientje per maand.

En voor andere momenten: Tesla-games!
In deze feestdagen-update zit ook weer wat nieuws voor de Tesla Arcade-spelletjes die je in de auto kunt spelen. Dit jaar is Mahjong toegevoegd, het bordspel waarbij je steeds gelijke stenen moet wegpakken. Je vindt deze bij Application Launcher > Arcade, waar je eerder al games zoals Cuphead en Stardew Valley vond.

Tesla met Steam-games

Voor wie helemaal los wil gaan met gamen in de auto is er nu ondersteuning voor Steam. CEO Elon Musk tweette afgelopen zomer al dat er flinke voortgang was geboekt met de Steam-integratie. Nu het zover is heb je veel meer games tot je beschikking. Het werkt op de ‘nieuwe’ Model S en X, waarschijnlijk de Plaid-versies die voorzien zijn van een AMD Ryzen-processor en een AMD RDNA 2 grafische chip. Hiermee heb je duizenden Steam-games tot je beschikking, waaronder Cyberpunk 2077.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Een wat kleinere update is dat je de ventilatorsnelheid van de airco nu kunt aanpassen, terwijl hij in AUTO-modus blijft staan. Je kiest daarbij LO, MED of HI. Voor mensen met een garage is er ondersteuning voor de myQ Connected Garage-deuropeners.

Verbeterde Tesla-lichtshow

En tenslotte is er nu een verbeterde Light Show, waarbij de koplampen van de Tesla knipperen op het ritme van de muziek. Je kunt dit nu 10 minuten van tevoren inprogrammeren en zelfs afstemmen op meerdere auto’s tegelijk. Ze beginnen dan op hetzelfde moment te knipperen op het ritme van een kerstliedje. Verder kun je langere lichtshows op maat maken. Je vindt deze functie via de Application Launcher > Toybox.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Update 21 november 2022: Twee jaar geleden schreven we nog dat een hacker ontdekt had dat Tesla werkt aan ondersteuning voor Apple Music. Maar sindsdien is het al erg lang stil. Maar nu lijkt het er toch echt snel van te komen. Tijdens een expositie in het Petersen Automotive Museum in Los Angeles stond een Tesla Model S met daarop een nog niet uitgebrachte software-versie. Bezoekers zagen daar de ondersteuning voor Apple Music. Zodra je op het scherm tikt, verschijnt er een QR-code die je met je iPhone moet scannen. Vervolgens word je doorgestuurd naar een activatiepagina om Apple Music te koppelen aan de auto.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Het is nog onduidelijk op welke termijn Tesla Apple Music zou willen ondersteunen, maar het zou toegevoegd kunnen worden als onderdeel van de eindejaarsupdate. Tesla zou in ieder geval niet het eerste automerk zijn dat Apple Music standaard ingebouwd heeft. Eerder dit jaar voegde Audi al Apple Music toe aan haar recente modellen.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van december 2020

De Porsche Taycan was de eerste met ingebouwde Apple Music en het lijkt erop dat Tesla staat te trappelen om het ook te doen. Al jarenlang is de autofabrikant bezig om verschillende muziekdiensten in te bouwen via het display, waaronder Spotify. Ook Tidal is op komst, heeft CEO Elon Musk onlangs beloofd tijdens de Battery Day-aankondigingen. Maar er komt nog meer bij. Een hacker heeft aanwijzingen gevonden dat Tesla ook van plan is om Apple Music, Amazon Music en de luisterboekendienst Audible toe te voegen.

De meeste automakers kiezen ervoor om via Apple CarPlay en Android Auto muziek af te spelen in de auto. Tesla gaat een stap veder door het te integreren. Bij het bekijken van de verschillende mediabronnen ontdekte de hacker allerlei nieuwe opties, ook al werken ze nu nog niet. Tesla-rijders kunnen hun account koppelen met deze diensten en vervolgens afspelen via de interface van de auto, zonder dat je een telefoon nodig hebt die via Bluetooth verbonden is. Wanneer het beschikbaar is, is nog even afwachten. De werkzaamheden aan Tidal zouden het verst gevorderd zijn. Het is te vinden in software-update 2020.48.26. Naast een icoontje met een radiosymbool staat de tekst ‘Apple’.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Omdat er nu heel wat mediadiensten bij zijn gekomen heeft Tesla onlangs een software-update uitgebracht waarmee je mediabronnen weer kunt verbergen. Je ziet dan alleen de diensten die je daadwerkelijk gebruikt.

Apple en Tesla zijn niet de beste vrienden, ook al hebben beide merken dezelfde aantrekkingskracht. Elon Musk noemde Apple ooit een “graveyard” voor afgedankte medewerkers van Tesla.

Revisiegeschiedenis:

  • 2022 - 21 november: Artikel bijgewerkt met de nieuwste info over Apple Music in Tesla.

Apple Music

Apple Music is de betaalde muziekdienst van Apple. Vind het antwoord op veelgestelde vragen in onze Apple Music FAQ of neem meteen een abonnement! Apple Music biedt een catalogus van tientallen miljoenen nummers die je onbeperkt kan afspelen voor een vast bedrag per maand. Veel muziek is ook in lossless kwaliteit beschikbaar, evenals in ruimtelijke audio dankzij Dolby Atmos. Een speciale variant is Apple Music Classical, dat speciaal gericht is op klassieke muziek. Een abonnement op Apple Music is rechtstreeks af te sluiten bij Apple en is ook onderdeel van Apple One.

Apple Music

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.