Tesla Dashboard

Tesla werkt aan support voor Apple Music

Tesla is bezig om ondersteuning voor Apple Music en Amazon Music in te bouwen. Het lijkt erop dat de automaker daarbij een stap verder wil gaan dan gebruikelijk en de muziekdiensten gaat integreren.

Tesla krijgt Apple Music-support

De Porsche Taycan was de eerste met ingebouwde Apple Music en het lijkt erop dat Tesla staat te trappelen om het ook te doen. Al jarenlang is de autofabrikant bezig om verschillende muziekdiensten in te bouwen via het display, waaronder Spotify. Ook Tidal is op komst, heeft CEO Elon Musk onlangs beloofd tijdens de Battery Day-aankondigingen. Maar er komt nog meer bij. Een hacker heeft aanwijzingen gevonden dat Tesla ook van plan is om Apple Music, Amazon Music en de luisterboekendienst Audible toe te voegen.

De meeste automakers kiezen ervoor om via Apple CarPlay en Android Auto muziek af te spelen in de auto. Tesla gaat een stap veder door het te integreren. Bij het bekijken van de verschillende mediabronnen ontdekte de hacker allerlei nieuwe opties, ook al werken ze nu nog niet. Tesla-rijders kunnen hun account koppelen met deze diensten en vervolgens afspelen via de interface van de auto, zonder dat je een telefoon nodig hebt die via Bluetooth verbonden is. Wanneer het beschikbaar is, is nog even afwachten. De werkzaamheden aan Tidal zouden het verst gevorderd zijn. Het is te vinden in software-update 2020.48.26. Naast een icoontje met een radiosymbool staat de tekst ‘Apple’.

Omdat er nu heel wat mediadiensten bij zijn gekomen heeft Tesla onlangs een software-update uitgebracht waarmee je mediabronnen weer kunt verbergen. Je ziet dan alleen de diensten die je daadwerkelijk gebruikt.

Apple en Tesla zijn niet de beste vrienden, ook al hebben beide merken dezelfde aantrekkingskracht. Elon Musk noemde Apple ooit een “graveyard” voor afgedankte medewerkers van Tesla.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 december 2020, 17:16
Categorie Diensten
Onderwerpen auto, tesla

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.