Tesla Model S

Tesla werkt binnenkort met Apple Music

Tesla zou binnenkort eindelijk Apple Music-ondersteuning toe gaan voegen aan haar autosysteem. Je kan dan via het scherm in de auto muziek uit Apple Music starten en bedienen. Er gingen al eerder geruchten dat dit eraan zat te komen.

Tesla krijgt Apple Music-support

Update 21 november 2022: Twee jaar geleden schreven we nog dat een hacker ontdekt had dat Tesla werkt aan ondersteuning voor Apple Music. Maar sindsdien is het al erg lang stil. Maar nu lijkt het er toch echt snel van te komen. Tijdens een expositie in het Petersen Automotive Museum in Los Angeles stond een Tesla Model S met daarop een nog niet uitgebrachte software-versie. Bezoekers zagen daar de ondersteuning voor Apple Music. Zodra je op het scherm tikt, verschijnt er een QR-code die je met je iPhone moet scannen. Vervolgens word je doorgestuurd naar een activatiepagina om Apple Music te koppelen aan de auto.

Het is nog onduidelijk op welke termijn Tesla Apple Music zou willen ondersteunen, maar het zou toegevoegd kunnen worden als onderdeel van de eindejaarsupdate. Tesla zou in ieder geval niet het eerste automerk zijn dat Apple Music standaard ingebouwd heeft. Eerder dit jaar voegde Audi al Apple Music toe aan haar recente modellen.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van december 2020
De Porsche Taycan was de eerste met ingebouwde Apple Music en het lijkt erop dat Tesla staat te trappelen om het ook te doen. Al jarenlang is de autofabrikant bezig om verschillende muziekdiensten in te bouwen via het display, waaronder Spotify. Ook Tidal is op komst, heeft CEO Elon Musk onlangs beloofd tijdens de Battery Day-aankondigingen. Maar er komt nog meer bij. Een hacker heeft aanwijzingen gevonden dat Tesla ook van plan is om Apple Music, Amazon Music en de luisterboekendienst Audible toe te voegen.


De meeste automakers kiezen ervoor om via Apple CarPlay en Android Auto muziek af te spelen in de auto. Tesla gaat een stap veder door het te integreren. Bij het bekijken van de verschillende mediabronnen ontdekte de hacker allerlei nieuwe opties, ook al werken ze nu nog niet. Tesla-rijders kunnen hun account koppelen met deze diensten en vervolgens afspelen via de interface van de auto, zonder dat je een telefoon nodig hebt die via Bluetooth verbonden is. Wanneer het beschikbaar is, is nog even afwachten. De werkzaamheden aan Tidal zouden het verst gevorderd zijn. Het is te vinden in software-update 2020.48.26. Naast een icoontje met een radiosymbool staat de tekst ‘Apple’.

Omdat er nu heel wat mediadiensten bij zijn gekomen heeft Tesla onlangs een software-update uitgebracht waarmee je mediabronnen weer kunt verbergen. Je ziet dan alleen de diensten die je daadwerkelijk gebruikt.

Apple en Tesla zijn niet de beste vrienden, ook al hebben beide merken dezelfde aantrekkingskracht. Elon Musk noemde Apple ooit een “graveyard” voor afgedankte medewerkers van Tesla.

Revisiegeschiedenis:

  • 2022 - 21 november: Artikel bijgewerkt met de nieuwste info over Apple Music in Tesla.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

3 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.