From Apple Music With Love

Op deze datum gaat Apple Music Classical van start

Binnenkort start Apple Music Classical, de nieuwe dienst en app voor klassieke muziek voor Apple Music-abonnees. Lees hier op welke datum Apple Music Classical van start gaat.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

We gaan terug naar 30 augustus 2021: Apple neemt Primephonic over, zo werd in een persbericht bekendgemaakt. Primephonic was tot dat moment een streamingdienst voor klassieke muziek. De reden voor Apple voor de overname was onder andere de speciale interface en uitgebreide zoekfunctie van de dienst, geoptimaliseerd voor het klassieke muziekgenre. Een week na de aankondiging werd Primephonic zelfs offline gehaald en kregen abonnees een halfjaarabonnement op Apple Music. Apple was in het persbericht duidelijk: in 2022 komt er een aparte app voor klassieke muziek, als onderdeel van Apple Music. Dat streven heeft Apple helaas niet gehaald, maar we weten nu wel vanaf welke datum Apple Music Classical beschikbaar is.

Sommige mensen vragen zich af waarom er een aparte app voor klassieke muziek nodig zou zijn. Het antwoord daarop is simpel: bij klassieke muziekstukken is de zoekfunctie heel anders: je zoekt vaker op componist of dirigent dan op uitvoerende. Bovendien kan een orkest met meerdere dirigenten hebben gewerkt en het muziekstuk in meerdere uitvoeringen hebben opgenomen. De standaard zoekfuncties voor popmuziek (artiest, nummer, album) schieten dan te kort.

Datum Apple Music Classical: wanneer komt de app?

Het goede nieuws is dat Apple Music Classical op 28 maart 2023 van start gaat. Vanaf die datum kun je klassieke muziek streamen via de aparte Apple Music Classical-app, die beschikbaar komt in de App Store. Apple Music Classical moet je dus downloaden uit de App Store en is alleen te gebruiken als je Apple Music-abonnee bent. Je hoeft er niet apart voor te betalen.

Het heeft een behoorlijke tijd geduurd voordat Apple überhaupt meer duidelijkheid gaf over Apple Music Classical. Pas op 9 maart 2023 werd de dienst en app officieel aangekondigd, ruim anderhalf jaar na de overname van Primephonic. Voormalige Primephonic-gebruikers moesten lange tijd in het duister tasten over wat Apple nou precies van plan was. Maar vanaf 28 maart 2023 kan iedereen met een Apple Music-abonnement naar het complete aanbod van klassieke muziek luisteren via de daarvoor bedoelde Apple Music Classical-app.

Bekijk ook

Apple Music Classical van start: app vanaf nu te downloaden

Het is eindelijk zover: Apple Music Classical is van start gegaan. De app is vanaf nu voor iedereen te downloaden voor de iPhone.

Wil je meer weten over Apple Music Classical? Check dan onze uitleg Apple Music Classical met antwoorden op veelgestelde vragen. Daarin lees je ook waarom een aparte app voor klassieke muziek noodzakelijk is.

Bekijk ook

Apple Music Classical FAQ: antwoord op al je veelgestelde vragen

Apple Music Classical is een app waarmee je klassieke muziek kunt luisteren. Alles wat je wilt weten over Apple Music Classical, inclusief releasedatum en wat het kost om er gebruik van te maken, lees je hier!

Revisiegeschiedenis:

  • 2023 - 09 maart: Releasedatum nu officieel bekendgemaakt.
  • 2023 - 01 maart: Artikel bijgewerkt met nieuwe verwijzing naar Apple Music Classical in iOS 16.4 beta.
  • 2023 - 02 januari: Het artikel is bijgewerkt nu Apple de deadline van 2022 niet heeft gehaald.

Apple Music

Apple Music is de betaalde muziekdienst van Apple. Vind het antwoord op veelgestelde vragen in onze Apple Music FAQ of neem meteen een abonnement! Apple Music biedt een catalogus van tientallen miljoenen nummers die je onbeperkt kan afspelen voor een vast bedrag per maand. Veel muziek is ook in lossless kwaliteit beschikbaar, evenals in ruimtelijke audio dankzij Dolby Atmos. Een speciale variant is Apple Music Classical, dat speciaal gericht is op klassieke muziek. Een abonnement op Apple Music is rechtstreeks af te sluiten bij Apple en is ook onderdeel van Apple One.

Apple Music

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.