Apple Music in Porsche Taycan

Porsche Taycan is eerste auto met ingebouwde Apple Music

Terwijl tv's steeds vaker geleverd worden met HomeKit en Apple TV+ ingebouwd, gebeurt op autogebied iets soortgelijks. De vernieuwde Porsche Taycan die nu is aangekondigd, is de eerste auto die met ingebouwde Apple Music wordt geleverd.

Porsche Taycan 2021 krijgt Apple Music

Ooit wilde Apple dat software en diensten alleen op de eigen hardware werkte, maar die tijd is voorbij. Porsche gaat in september een elektrische Taycan op de markt brengen, waarmee je drie jaar gratis data kunt streamen en een halfjaar naar Apple Music kunt luisteren. Daarna zul je er zelf voor moeten betalen. Via het touchscreen in de auto kun je Apple Music bedienen. Je hebt geen iPhone nodig. Via het ‘Advanced Cockpit’ touchscreen of via Porsche’s eigen spraakassistent kun je nummers, albums, afspeellijsten en radiostations van Apple Music opvragen. Mocht je daar problemen mee hebben: Siri werkt ook gewoon. Specifieke functies zoals het maken van een eigen radiostation of het maken van afspeellijsten is ook mogelijk via het touchscreen.

De samenwerking tussen Porsche en Apple gaat nog een stap verder. Er zullen Porsche-afspeellijsten op Apple Music verschijnen en Porsche-rijders die niet voor de nieuwe Taycan kiezen krijgen tot zes maanden Apple Music gratis, afhankelijk van het model. Dit geldt voor nieuwe en bestaande klanten. Daarnaast zullen muzieknummers speciaal zijn geoptimaliseerd voor het Burmester surround-sound audiosysteem in de Taycan.

Apple Music in Porsche Taycan

De sportwagenfabrikant ziet allerlei overeenkomsten tussen Porsche en Apple: dezelfde waarden, dezelfde aandacht voor gebruikersinterface, kwalitatief hoogwaardige techniek, design en innovatie, aldus hoofd verkoop Detlev von Platen van Porsche AG.

Porsche Tacyan Turbo S 2021

De vernieuwde Taycan heeft overigens ook CarPlay. Bestellen kan vanaf half september. Een maand later zal de vernieuwde Porsche Taycan bij de dealer te vinden zijn. Eind van het jaar is er ook een 22 kW-optie. Integratie van Apple Music‌ in andere modellen volgt later.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 augustus 2020, 15:38
Bron Bron Porsche persbericht
Categorie Accessoires
Onderwerpen apple music, auto, carplay, porsche

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.