Tesla CarPlay hack

CarPlay in je Tesla gebruiken? Het kan nu in elk model dankzij een hack

Het is mogelijk om CarPlay in je Tesla te gebruiken, dankzij een slimme hack. Het is ontwikkeld door de Poolse ontwikkelaar Michal Gapiński. De maker heeft een update uitgebracht, waardoor het nu op alle modellen werkt.

Update 28 juni: Het is nu mogelijk om in elk Tesla-model door middel van deze hack zelf CarPlay in te bouwen. Michal Gapiński heeft een update uitgebracht voor zijn eerder uitgebrachte hack, waardoor het werkt in alle modellen die Tesla heeft uitgebracht. Behalve ondersteuning voor alle modellen, is er ook DRM video playback toegevoegd voor Netflix, zorgt de update ervoor dat Apple Music in landschapsmodus opgestart wordt en is de algehele stabiliteit verbeterd. Het is een leuk projectje als je een beetje handig bent, want je hebt er wel een Raspberry Pi voor nodig.

Update 2022.25.1 is nu beschikbaar via de website van de maker. Je vindt daar ook een complete handleiding en instructies hoe je dit kan inbouwen in een Tesla.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Hieronder volgt ons eerdere artikel van 9 mei
Gapiński had een manier gevonden om CarPlay in zijn Tesla werkend te krijgen, door een hack te ontwikkelen voor het infotainmentsysteem in de auto. Officiële ondersteuning is er dus nog niet en dat lijkt er ook niet te komen. Als je toch CarPlay in je Tesla wilde hebben, was je aangewezen op inbouw achteraf. Dankzij de nu verschenen hack kun je je dat geld besparen. Gapiński kondigde dit weekend de eerste release aan van zijn Tesla Android Project, waarbij je geen aanpassingen in de elektronica hoeft uit te voeren.


Zoals de naam al aangeeft zorgt het Tesla Android Project ervoor dat het display van de Tesla een interactieve Android-tablet wordt. De Tesla wordt daarbij gedwongen om via WiFi verbinding te maken met hardware in de buurt. Je hebt er wel twee Raspberry Pi’s voor nodig: eentje voor Android en de andere voor Linux en het afhandelen van video en connectiviteit.

Tesla CarPlay hack

Geen gemakkelijke hack
Gapiński hoopt dat hij op termijn de hoeveelheid hardware kan beperken, zodat je maar één Raspberry Pi nodig hebt. Omdat het een Android-gebaseerd systeem is kun je ook gebruik maken van een browser. Verder kun je zowel CarPlay en Android Auto gebruiken, dus je houdt nog de keuze.

Deze man probeerde het alvast:

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Je kunt het Tesla Android Project downloaden via deze link. De code wordt beschikbaar gesteld onder GNU GPL v3.0 dus als je zelf verder aan de slag wilt gaan, kan dat. Wees je er wel van bewust dat Tesla in toekomstige software aanpassingen kan doen waardoor deze hack niet meer werkt. Apple en Tesla zijn niet de beste vrienden. Zo had topman Elon Musk onlangs nog kritiek op de 30% afdracht die ontwikkelaars moesten betalen en die volgens Musk 10x te hoog is. Ook denkt hij dat Apple te laat is met een eventuele Apple Car. Wellicht is hij gefrustreerd omdat hij Tesla aan Apple wilde verkopen maar nul op het rekest kreeg.

De kans op officiële ondersteuning voor CarPlay in Tesla is dan ook niet zo groot.

Revisiegeschiedenis:

  • 2022 - 28 juni: Artikel bijgewerkt na nieuwe update van de hack.

CarPlay

Apple CarPlay zorgt ervoor dat je allerlei belangrijke iPhone-functies veilig kunt gebruiken in de auto. Je kan ermee navigeren, muziek bedienen, bellen, berichten sturen en meer. Er zijn diverse apps voor CarPlay beschikbaar, waaronder WhatsApp op CarPlay, Spotify en Google Maps. Haal meer uit CarPlay met deze tips en apps! Inmiddels is er ook een volledige nieuwe generatie CarPlay, waarbij alle schermen van een auto (indien aanwezig) aangestuurd en aangepast kunnen worden. Daarbij zijn er ook veel meer widgets en kan CarPlay standaardfuncties van de auto bedienen, zoals de klimaatbeheersing en radio.

CarPlay

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.