Elon Musk van Tesla

Elon Musk: ‘Apple had eerder met de Apple Car moeten beginnen’

Volgens Elon Musk is Apple een grotere concurrent dan Google voor zelfrijdende auto's. Ze zijn alleen veel te laat begonnen, vindt de topman van Tesla.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Tesla-oprichter Elon Musk verwacht dat de Apple Car relatief laat op de markt komt en dat de massaproductie pas in 2020 zal plaatsvinden. Musk denkt dat zijn bedrijf weinig last zal hebben van Google, maar verwacht in de toekomst vooral concurrentie van Apple. Ondanks die dreiging noemt Musk het project een ‘gemiste kans’.

Re/code conference met Elon Musk

Musk: ‘Apple Car rijkelijk laat, maar wel succesvol’

Elon Musk werd geïnterviewd tijdens de Re/code-conferentie die momenteel in volle gang is. Uiteraard kwam daarbij de onvermijdelijke Apple Car ter sprake. Op de vraag waar Musk de meeste concurrentie verwacht op het gebied van zelfrijdende auto’s, antwoordde Musk dat hij het meest verwacht van de Apple Car. “Ik denk dat het geweldig is dat ze dit doen en ik hoop dat het gaat lukken”, aldus Musk. “Het is alleen een gemiste kans. Het duurt nog een paar jaar… ze maken een goede auto en zullen succesvol zijn.” Net als bij goede wijn hebben Apple-producten soms wat meer tijd nodig.

Musk vindt dat Apple veel eerder aan elektrische voertuigen had moeten beginnen. De massaproductie voor consumenten start waarschijnlijk pas in 2020. Dit sluit aan bij eerdere geruchten waarin werd gezegd dat de eerste modellen rond 2019 kunnen worden gepresenteerd, maar dat de productie pas in 2020 echt op gang komt. Dat lijkt nog ver weg, maar voor zo’n complex project is het een ambitieuze tijdlijn, zeker omdat dit de eerste poging van Apple zal zijn in een bedrijfstak die al meer dan een eeuw bestaat.

‘Google is geen concurrent’

Musk verwacht geen concurrentie van Google. Weliswaar is Google al een tijdlang bezig met zelfrijdende auto’s, maar ze zullen waarschijnlijk geen eigen consumentenmodel op de markt brengen. De kans is groter dat Google de technologie in licentie geeft aan bestaande autofabrikanten, verwacht Musk.

Elon Musk van Tesla

De Apple Car is de onofficiële naam voor de elektrische voertuig dat Apple aan het ontwikkelen is. Het zou daarbij mogelijk gaan om een zelfrijdende auto. De geheime plannen worden gesmeed binnen Project Titan. Er zijn de afgelopen twee jaar diverse aanwijzingen geweest dat Apple met een dergelijk project bezig is, onder andere het in dienst treden van diverse auto-experts en de belangstelling van Apple om een testtraject voor zelfrijdende voertuigen te gebruiken. Tim Cook heeft tot nu toe geheimzinnige uitspraken gedaan over het project, zonder het te ontkennen. Ondertussen zouden er al honderden techneuten en software-ontwikkelaars mee bezig zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 juni 2016, 16:17
Categorie Achtergrond
Onderwerpen apple car, tesla

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.