Apple Event Spring Forward

Spring Forward: onze verwachtingen van het Apple Watch-event

Op maandag 9 maart is Apple's grote Apple Watch-event. Wat zal hier precies door Apple worden besproken? iCulture zet de verwachtingen op een rij.

Apple Event Spring Forward
Op maandag 9 maart organiseert Apple een speciaal evenement, waarbij de Apple Watch een grote rol zal spelen. Of nou ja: daar gaan we van uit. Zoals vanouds heeft Apple geen enkel detail over de presentatie naar buiten gebracht, waardoor officieel nog niet bekend is wat er zoal zal worden besproken. We weten alleen de naam van het evenement: Spring Forward.

Dit betekent echter niet dat we nog helemaal niets weten. Op basis van geruchten en andere informatie, hebben we al een aardig idee van wat er waarschijnlijk door Apple zal worden besproken. We zetten onze verwachtingen op een rij.

Livestream om 18:00 uur

Apple Watch uitnodigingApple’s Spring forward-event begint op maandag 9 maart om 18:00 uur. Een uur eerder dan we van Apple gewend zijn, wat te wijten is aan de zomertijd. Tijdens het voorgaande weekend zal in Amerika de zomertijd ingaan, maar in Nederland gebeurt dit pas op 29 maart. Er zit daarom een uur minder verschil tussen Nederland en de VS.

Er zal een livestream worden aangeboden op de Apple TV en de website van Apple. Voor de webversie van de stream is minstens iOS 6 vereist, of een Mac met OS X 10.6.8 en Safari 5.1.10 of nieuwer. De Apple TV-livestream is alleen te zien op een tweede of derde generatie Apple TV met software-update 6.2 of nieuwer.

iCulture volgt het evenement op de voet en zal bij iedere aankondiging meteen een artikel publiceren. Hierdoor kun je ook zonder de stream te kijken volledig op de hoogte blijven. Op Twitter (@iCulture) vind je tussentijdse updates waarmee je zonder livestream precies weet wat er gezegd wordt. Ideaal als je bijvoorbeeld onderweg bent of niet kunt kijken.

Apple Watch: praktische informatie verwacht

apple watch tim cook juichstemmingDe Apple Watch wordt vanaf april officieel verkocht, maar we hebben voor die tijd nog een hoop vragen. Zoals:

  • Op welke datum wordt de Apple Watch exact verkocht?
  • In welke landen is hij als eerst beschikbaar?
  • Wanneer kunnen we de Apple Watch in Nederland verwachten?
  • Wat gaan alle Apple Watch-modellen kosten?
  • Hoe zit het precies met de horlogebandjes?
  • Kunnen we nog iets verwachten van de verborgen Lightning-poort?
  • Welke grote apps krijgen meteen een Apple Watch-update?

Apple kan al deze vragen tijdens het maart-evenement beantwoorden, en de kans is zeer groot dat dit ook zal gebeuren. Tijdens eerdere Apple Watch-evenementen werd het horloge gepresenteerd en nu krijgen we eindelijk praktische informatie.

iOS 8.2 en iOS 8.3: waarschijnlijk

Apple Watch WatchKitZodra de Apple Watch in de winkels ligt, gaat Apple ook de publieke versie van iOS 8.2 beschikbaar stellen. Hierin zit namelijk de ondersteuning van het horloge. De kans is daarom zeer groot dat we tijdens de Apple-keynote meer te horen krijgen over deze iOS-update.

En dat niet alleen: volgens geruchten wil Apple een publieke beta van iOS 8.3 uitbrengen in maart, waardoor iedereen bijvoorbeeld de Nederlandstalige versie van Siri kan uittesten. Nog nooit eerder kreeg iOS een openbare beta, dus dit is waarschijnlijk iets waar Apple uitleg over wil geven. Daar is het maart-evenement ideaal voor.

De kans lijkt zeer klein dat Apple ook aandacht zal besteden aan iOS 9. Deze update staat gepland voor WWDC 2015, een evenement dat waarschijnlijk pas zal plaatsvinden in juni.

12-inch MacBook Air: goed mogelijk

MacBook Air 12 inchApple heeft er nog geen woord over gerept, maar volgens meerdere bronnen wordt er hard gewerkt aan een nieuwe MacBook Air met 12-inch-scherm. Deze compacte MacBook moet dunner worden dan al zijn voorgangers, en is door de dunne schermranden compacter dan je van een 12-inch-laptop zou verwachten. Volgens bronnen zal deze MacBook Air aan bod komen tijdens de Apple-presentatie, al is verder onduidelijk wanneer hij precies verkocht zal worden. We houden een slag om de arm.

Apple TV: waarschijnlijk (nog) niet

Apple TV Martin HajekVolgens de meest recente berichten is de nieuwe Apple TV nagenoeg af. De volgende generatie Apple TV wordt aanzienlijk dunner dan zijn voorgangers, en zal een App Store introduceren waar ontwikkelaars eigen tv-apps voor kunnen maken. Alles wijst er op dat Apple klaar is om de Apple TV uit te brengen, maar helaas is het niet aan hun: de onderhandelingen met veel tv-contentbedrijven bevinden zich nog in een vroege fase, en hier is de Apple TV zeer afhankelijk van. Er moeten eerst allianties worden gesmeed met makers van films en tv-series, voordat de Apple TV waarschijnlijk wordt onthuld. We blijven stiekem hopen dat hij alsnog aan bod komt, maar we rekenen er niet op.

Beats Music: pas op WWDC

beats-music-iphone-6Apple’s muziekdienst Beats is volgens berichten in volle ontwikkeling, maar het lijkt er niet op dat hij aan bod komt tijdens het Spring forward-evenement op 9 maart. Apple zou Beats willen bewaren voor ontwikkelaarsconferentie WWDC 2015 in juni. Wellicht dat er nog een kort woordje zal worden gesproken over Beats in het algemeen, maar wij verwachten geen aankondigingen.

iPad Pro: nog niet zover

iPad Pro Martin HajekDe iPad Pro moet met zijn 12,9-inch-scherm groter worden dan iedere iPad die tot nu toe is uitgebracht, en aansluitingen voor usb, je muis en toetsenbord maken het tegelijk een krachtig werkapparaat. Maar wordt hij tijdens het Apple-evenement op 9 maart ook aangekondigd? Nee. Volgens recente berichten is de productie van de iPad Pro uitgesteld naar september, wat betekent dat het nog veel te vroeg is om de grote iPad te onthullen. We vermoeden dat hij pas aan bod zal komen in oktober, tijdens Apple’s gebruikelijke iPad-evenement.

Nieuwe iPhones, iOS 9 en meer: later dit jaar

Om de usual suspects nog even te noemen: de kans is zeer klein dat Apple de iPhone 6s, iOS 9, de iPad Air 3 en iPad mini 4 zal bespreken tijdens het evenement. Deze hebben in de loop van het jaar altijd eigen evenementen. iOS 9 zal worden onthuld op WWDC 2015 in juni, de nieuwe iPhones komen waarschijnlijk in september aan bod en de iPad heeft altijd een eigen evenement in oktober.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 maart 2015, 20:09
Categorie Achtergrond
Onderwerpen apple watch, event

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.