Muziek op je iPhone bedienen met de Apple Watch.

Zo krijg je automatische muziekbediening op je Apple Watch bij het afspelen van muziek

Vanaf watchOS 4 wordt standaard het scherm met muziekbediening op de Apple Watch getoond, zodra je muziek afspeelt op je iPhone. Dit werkt ook met andere audio-apps. Lees hier hoe je het in- of uitschakelt.

Muziek op je iPhone bedienen met de Apple Watch.

Je kunt de Apple Watch gebruiken voor het bedienen van muziek die wordt afgespeeld op je iPhone. Vanaf watchOS 4 kun je echter de bedieningsknoppen voor de muziek automatisch op je Apple Watch-scherm bekijken, zodra je je pols optilt en het scherm activeert. In deze tip lees je hoe dat werkt.

Automatische muziekbediening op Apple Watch

Vanaf watchOS 4 vind je een handige instelling waarmee het bedienen van muziek op je iPhone makkelijker wordt via je Apple Watch. Wordt er muziek op je iPhone afgespeeld, dan worden op je Apple Watch automatisch de bedieningsknoppen getoond zodra je je pols optilt en het scherm activeert. Heeft een iPhone-app die voor muziek gebruikt wordt ook een bijbehorende Apple Watch-app, dan wordt deze versie getoond. Standaard staat deze functie aan, maar je kunt het ook uitschakelen:

  1. Ga op je iPhone naar de Watch-app.
  2. Tik op Algemeen > Activeer scherm.
  3. Zet de schakelaar bij Start audio-apps automatisch aan of uit.

Audio-apps starten op de Apple Watch.

Heb je de instelling aan staan, dan wordt bij het afspelen van muziek via de standaard Muziek-app op de iPhone de Huidige-app met muziekbediening gestart. Ditzelfde scherm verschijnt in beeld zodra je andere audio-apps gebruikt die geen eigen Apple Watch-app hebben, zoals Spotify. Is er wel een Apple Watch-versie, dan wordt die meteen geopend, zoals hieronder te zien is met de TuneIn-app.

Muziek-bediening op de Apple Watch.

Vanaf watchOS 4 is de Muziek-app vernieuwd, waardoor er enkele wijzigingen in het design aangebracht zijn. Wil je meer lezen over watchOS 4, dan vind je hieronder meer informatie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt september 2017
Categorie Apple Watch
Onderwerpen apple watch, muziek, watchos 4
Software watchOS 4