Automatische muziekbediening op Apple Watch

Zo werkt de automatische muziekbediening op je Apple Watch

Bij het afspelen van muziek
Op je Apple Watch wordt standaard het scherm met muziekbediening getoond, zodra je muziek afspeelt op je iPhone. Dit werkt ook met andere audio-apps. Lees hier hoe je het gebruikt of uitschakelt.

Je kunt de Apple Watch gebruiken voor het bedienen van muziek die wordt afgespeeld op je iPhone of HomePod. Je Apple Watch wordt dan een soort afstandsbediening voor het bedienen van je muziek. Zodra je je pols optilt en het scherm activeert, verschijnen de knoppen automatisch op je Apple Watch. Dat kan handig zijn, maar niet iedereen wil deze functie gebruiken. We leggen je uit hoe het werkt en hoe je het uit kan schakelen.

Automatische muziekbediening op Apple Watch

De muziekbediening op de Apple Watch werkt als volgt: wordt er muziek op je iPhone afgespeeld, dan worden op je Apple Watch automatisch de bedieningsknoppen getoond. Heeft een iPhone-app die voor muziek gebruikt wordt ook een bijbehorende Apple Watch-app (zoals Spotify), dan wordt deze app automatisch geopend in plaats van de standaard Muziek- of Huidige-app. En het werkt ook met de HomePod: als je iPhone in de buurt is bij een HomePod waar audio op afgespeeld wordt, dan verschijnen op je iPhone (en daarmee ook op de Apple Watch) de bedieningsknoppen in beeld. De functie staat standaard ingeschakeld, maar je kunt het ook uitschakelen:

  1. Ga op je iPhone naar de Watch-app.
  2. Tik op Algemeen > Start automatisch.
  3. Zet de schakelaar bij Start audio-apps automatisch aan of uit.

Apple Watch start automatische audio-apps

Heb je de instelling aan staan, dan wordt bij het afspelen van muziek via de standaard Muziek-app op de iPhone de Muziek-app op de Apple Watch met muziekbediening gestart. Ditzelfde scherm verschijnt in beeld zodra je andere audio-apps gebruikt die geen eigen Apple Watch-app hebben. Is er wel een Apple Watch-versie, dan wordt die meteen geopend, zoals hieronder te zien is met de Spotify-app. Zet je de functie uit, dan blijft gewoon de wijzerplaat van je Apple Watch in beeld. Je kunt dan via de Apple Watch Dock alsnog naar de muziekbediening gaan, waar de actieve app automatisch bovenaan staat.

Apple Watch automatische muziekbediening

Meer over muziek luisteren op de Apple Watch lees je in ons aparte artikel. Je kan ook op de Apple Watch naar radio luisteren met de aparte Radio-app.

Bekijk ook

Muziek luisteren op de Apple Watch: zo werkt het (vernieuwd in watchOS 10)

Wil je muziek luisteren op de Apple Watch? Via draadloze oordopjes of hoofdtelefoon luister je naar de muziek, zonder dat je de iPhone nodig hebt. In deze tip lees je alles over muziek op de Apple Watch zetten en afspelen en het streamen van muziek naar je Apple Watch.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch