Sonos Ray voor gaming

Sonos Ray: goedkopere soundbar kan de laatste twijfelaars over de streep trekken

Sonos heeft een nieuwe soundbar voor de tv: de Sonos Ray. Deze soundbar is goedkoper dan de al bestaande Beam en Arc. Voor wie tegen de prijs aanhikte is er nu dus ook een goedkopere Sonos soundbar. Alle details over de Sonos Ray lees je hier!
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Sonos komt vandaag met vier grote aankondigingen: de Sonos Ray als compacte soundbar voor de TV, Sonos Voice Control als stemervaring op je Sonos-systeem, Sonos Roam in drie nieuwe tinten (Olive, Wave en Sunset) en een samenwerking met Lorde op Sonos Radio. Van deze aankondigingen is de eerste het meest interessant: Sonos had al twee soundbars, namelijk de Sonos Beam (ca. €450) en de Sonos Arc (€1000). Daar komt nu een derde bij: Sonos Ray is een compacte all-in-one soundbar voor de tv, die vanaf juni in de winkel ligt en €299 gaat kosten.


De Sonos Ray legt de nadruk op gebruiksgemak en een compact formaat, ideaal voor kleinbehuisden, voor in de slaapkamer of kinderkamer. De soundbar is bedoeld voor mensen die voor het eerst een home theater-setup willen neerzetten of om het geluid in meerdere kamers te verbeteren. Er zitten twee tweeters en twee midwoofers in en speciale technologie voorkomt vervorming van het geluid. Je kunt er ook goed gesproken dialogen mee luisteren als je tv-series zit te kijken. Later op de avond kun je de nachtmodus aan zetten om te voorkomen dat de buren uit hun bed worden gedreund. De Sonos Trueplay-software past bovendien het geluid aan jouw kamer aan. Heb je op een later moment budget om meer speakers te kopen dan kun je het systeem uitbreiden met achterspeakers (2x Sonos One of Sonos One SL) of een subwoofer (Sonos Sub).

Sonos Ray in woonkamer

Sonos Ray is dus de goedkopere uitvoering in de line-up van soundbars van Sonos. Hij is vanaf 7 juni verkrijgbaar in diverse landen, waaronder Nederland en België. Je betaalt in Europese landen €299,- als adviesprijs. Je kunt zoals gebruikelijk kiezen uit de kleuren zwart en wit. Aan de bovenkant vind je de aanraakgevoelige knoppen en de achterkant is gebogen.

Op het eerste gezicht lijkt de Sonos Ray erg op de Beam, maar is net iets korter:

  • Sonos Ray: 550mm (breed) x 69mm (diep) x 100mm (hoog)
  • Sonos Beam (gen 2): 651mm (breed) x 68.6mm (diep) x 100mm (hoog)

Hij staat op twee kleine voetjes. In het midden zie je het Sonos-logo, net als bij de andere soundbars van Sonos. De speakergrille zit alleen aan de voorkant, terwijl ‘ie bij de Beam doorloopt tot aan de achterkant.

Sonos Ray knoppen

Wat aansluiten betreft is er geen HDMI of HDMI eARC, maar alleen optisch, net als bij de vroegere Sonos Playbar. Dit zorgt dat hij ook op oudere tv’s goed aan te sluiten is. Koppelen doe je door op een knop te drukken, die samen met de Ethernet-poort aan de achterkant zit.

Net als met eerdere Sonos-producten kun je een multiroom-systeem vormen met andere speakers, waarbij de verbinding draadloos wordt gelegd. Zelf ondersteunt de Sonos Ray alleen Dolby Digital en geen Dolby Atmos. Door het ontbreken van een microfoon kun je Sonos Ray niet gebruiken voor Google Assistant of Amazon Alexa.

Sonos Ray in woonkamer

De Sonos Ray zoals gezegd vanaf 7 juni verkrijgbaar bij Sonos zelf en bij diverse retailers.

Bekijk ook

Sonos: alles over dit multiroom speakersysteem voor je huis

Sonos maakt speakers om in het hele huis muziek te luisteren. Lees hier alles over het multiroom speakersysteem van Sonos: welke Sonos-modellen zijn er verkrijgbaar, hoe werkt het en wat zijn de prijzen? Hier lees je alles!

Revisiegeschiedenis:

  • 2022 - 12 mei: Artikel bijgewerkt nu de Sonos Ray officieel aangekondigd is.
  • 2022 - 04 mei: Artikel bijgewerkt met mogelijke naam van nieuwe speaker.

Sonos

Sonos is een multiroom speakersysteem dat je bedient via een iOS-app. De speakers werken met AirPlay 2 en sommige modellen hebben een ingebouwde optionele Google Assistent. Bekende modellen zijn de Sonos One, Sonos Beam, Sonos Arc, Sonos Era-speakers en de samenwerking met IKEA.

Sonos

Reacties: 16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.