Apple Watch rolstoelfunctie

Tijd om te rollen! Zo gebruik je de rolstoelfuncties op de Apple Watch

Op de Apple Watch kun je meldingen krijgen als je te lang stilzit in je rolstoel. Deze nieuwe functie voor rolstoelgebruikers is vanaf najaar 2016 te vinden op de Apple Watch.

Op de Apple Watch kun je een waarschuwing krijgen als je te lang stilzit in je rolstoel. In deze tip leggen we uit hoe je deze nieuwe rolstoelfunctie gebruikt, die vanaf het najaar van 2016 op de Apple Watch wordt ingevoerd.

Apple Watch rolstoelfunctie

Tijd om te rollen!

De functie voor rolstoelgebruikers is een tegenhanger van de al langer bestaande herinneringsfunctie om te gaan staan. Met deze functie wil Apple zorgen dat je elk uur even opstaat en minimaal een minuut gaat bewegen. Omdat rolstoelergebruikers niet altijd kunnen opstaan heeft Apple een alternatief bedacht: je krijgt elk uur een herinnering om even te gaan bewegen in je rolstoel.

Rolstoelfuncties op de Apple Watch

Zo schakel je de herinneringen voor rolstoelgebruikers in:

  1. Ga op de iPhone naar de Watch-app.
  2. Ga naar Mijn Watch > Gezondheid en vul in je profiel in dat je rolstoelgebruiker bent. Dit doe je door achter Rolstoel de optie Ja te kiezen.
  3. Ga vervolgens naar de Activiteit-app. Bij Rolherinneringen zet je het schuifje op groen.
  4. Als je gedurende het uur voldoende hebt bewogen in je rolstoel, krijg je de melding niet te zien. Heb je te lang stilgezeten, dan verschijnt de melding ‘Tijd om te rollen!’ op je Apple Watch.

rolstoel-apple-watch-1 Rolstoel Apple Watch activiteiteninstelling

Apple heeft in watchOS 3 nog meer verbeteringen ingevoerd voor mensen met beperkingen, zoals de mogelijkheid om het tijdstip te checken met trillingen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2016
Categorie Apple Watch
Onderwerpen apple watch, handicap