Rolstoel Apple Watch

Tijd om te rollen! Zo gebruik je de rolstoelfuncties op de Apple Watch

Op de Apple Watch kun je meldingen krijgen als je te lang stilzit in je rolstoel. Deze functie voor rolstoelgebruikers is te vinden op elke Apple Watch en zorgt ervoor dat je ook in een rolstoel regelmatig in beweging komt.

Tijd om te rollen!

Op de Apple Watch kun je een waarschuwing krijgen als je te lang stilzit in je rolstoel. De functie voor rolstoelgebruikers is een tegenhanger van de al langer bestaande herinneringsfunctie om te gaan staan. Met deze functie wil Apple zorgen dat je elk uur even opstaat en minimaal een minuut gaat bewegen. Omdat rolstoelgebruikers niet altijd kunnen opstaan heeft Apple een alternatief bedacht: je krijgt elk uur een herinnering om even te gaan bewegen in je rolstoel. Oftewel: tijd om te rollen! In deze tip leggen we uit hoe je deze rolstoelfunctie gebruikt.

Apple Watch rolstoelfunctie

Rolstoelfuncties op de Apple Watch

Zo schakel je de herinneringen voor rolstoelgebruikers in:

  1. Ga op de iPhone naar de Watch-app.
  2. Ga naar Mijn Watch > Gezondheid en vul in je profiel in dat je rolstoelgebruiker bent. Dit doe je door achter Rolstoel de optie Ja te kiezen.
  3. Ga vervolgens naar de Activiteit-app. Bij Rolherinneringen zet je het schuifje op groen.
  4. Heb je een uur lang stilgezeten, dan verschijnt de melding ‘Tijd om te rollen!’ op je Apple Watch. Dit gebeurt alleen als je je dagelijkse beweegdoel van 12 actieve uren nog niet hebt gehaald.

Rolstoel-herinneringen op Apple Watch

watchOS bevat nog meer handige functies voor mensen met beperkingen, zoals de mogelijkheid om het tijdstip te checken met trillingen.

Voor mensen die niet in een rolstoel zitten zijn er sta-notificaties, die je naar wens kunt in- of uitschakelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt december 2019
Categorie Apple Watch
Onderwerpen apple watch, handicap
Software watchOS