Gerucht: ‘Sonos werkt aan draadloze over-ear koptelefoons’

Sonos komt volgens geruchten met eigen draadloze koptelefoons. Sonos is nu vooral bekend van de speakers, maar is nu ook druk bezig om de markt van koptelefoons te betreden.

‘Sonos werkt aan koptelefoon’

Sonos kennen we al jaren van de speakers, zoals de Sonos Play:5 en de Playbase voor onder je televisie. Voor Sonos lijken de koptelefoons nu de volgende stap. Het gaat om volledige draadloze koptelefoons die al volgend jaar verschijnen.

Bloomberg meldt vandaag dat het gaat om draadloze over-the-ear koptelefoons. Volgens de bronnen bevinden de koptelefoons zich nog in de beginfase van de ontwikkeling en zouden voor volgend jaar op de planning staan. Net zoals je van Sonos gewend bent met de speakers mikken ze met de koptelefoons op de high-end markt. Dat betekent dat de koptelefoon zo’n $300 moet gaan kosten. Belangrijk daarbij is waarschijnlijk de geluidskwaliteit, zoals ook het geval is bij de speakers.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Ondersteuning voor streamingdiensten en slimme assistenten is ook voor deze aankomende koptelefoon belangrijk, aldus de bron. Dat zou dus betekenen dat ze geschikt zijn voor Spotify en Apple Music en Alexa en Google Assistent. Of dit ook betekent dat je de koptelefoon zonder verbinding met je iPhone kan gebruiken, blijkt niet uit het verslag.

Competitie voor Apple’s koptelefoon
Als Sonos inderdaad zelf koptelefoons gaat maken, betekent dit dat ze een directe concurrent worden voor Apple. Apple heeft al een aantal jaren haar eigen Beats-merk, maar komt volgens geruchten ook met een eigen koptelefoon. Volgens dezelfde bron is Apple van plan om haar eigen koptelefoon al in de tweede helft van dit jaar uit te brengen. Apple zou op het idee gekomen zijn na het grote succes van de AirPods, Apple’s kleine oordopjes. Het is echter al een tijdje stil rondom dit project. Volgens geruchten vorig jaar krijgt Apple’s koptelefoon noise-cancelling.

Bekijk ook

Gerucht: 'Apple's hoofdtelefoon heeft noise-canceling, komt op z'n vroegst dit najaar'

Apple's werkt aan een eigen over-ear hoofdtelefoon die voorzien is van noise-canceling. Apple neemt het met deze koptelefoon op tegen merken als Bose, maar ook haar eigen Beats-lijn.

Sonos

Sonos is een multiroom speakersysteem dat je bedient via een iOS-app. De speakers werken met AirPlay 2 en sommige modellen hebben een ingebouwde optionele Google Assistent. Bekende modellen zijn de Sonos One, Sonos Beam, Sonos Arc, Sonos Era-speakers en de samenwerking met IKEA.

Sonos

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.