Apple Watch Pride 2020 wijzerplaat

Dit zijn de nieuwe Pride 2020-wijzerplaten voor je Apple Watch

Apple heeft nieuwe Pride Watch-wijzerplaten uitgebracht. De nieuwe Pride 2020-wijzerplaat is nu beschikbaar, maar er zijn ook nieuwe regenboogversies van bestaande wijzerplaten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 21 mei: Alle Pride 2020 wijzerplaten zijn nu beschikbaar op je Apple Watch, dankzij het beschikbaar komen van iOS 13.5. Heb je een Nike+ Apple Watch, dan heb je ook toegang to deze drie exclusieve wijzerplaten:

Nike Pride 2020 wijzerplaten

Pride 2020-wijzerplaten

De meeste Pride-parades zullen dit jaar niet doorgaan, maar met digitale vlaggen kun je natuurlijk ook de boodschap van liefde verspreiden. Apple doet er dit jaar weer aan mee en heeft allerlei nieuwe wijzerplaten en nieuwe bandjes uitgebracht voor Pride 2020. De nieuwe Pride-wijzerplaten zijn te vinden in Apple’s watchOS 6.2.5 update, maar sommige varianten zijn alleen te zien als je iOS 13.5 installeert.

Je kunt de Pride 2020-wijzerplaat instellen via de Apple Watch zelf, nadat je watchOS 6.2.5 erop geïnstalleerd hebt. Dat doe je zo:

  1. Druk stevig op de wijzerplaat van je Apple Watch. Scroll helemaal naar rechts en tik op Nieuw.
  2. Draai aan de Digital Crown en zoek de Pride Analoog of Pride Digitaal wijzerplaat. Mogelijk zie je nog de 2019-edities.
  3. Tik op het scherm om de wijzerplaat te kiezen. Druk daarna nogmaals stevig op het scherm en kies voor Pas aan.
  4. Draai nu de Digital Crown omhoog om de 2020-editie in te stellen.

Pride wijzerplaat instellen.

Met bovenstaande methode kun je alleen de wijzerplaten Pride Digitaal en Pride Analoog instellen. Wil je ook de regenboogversies van Californië, Cijfers Mono/Duo en Verlooptint, dan kun je dat doen via de Watch-app op de iPhone. Aanvankelijk was dit niet mogelijk omdat iOS 13.5 nog niet te installeren was. Maar dat is nu opgelost.

Pride Watch wijzerplaten
Update 18 mei: de nieuwe Pride 2020 Apple Watch-bandjes zijn nu ook aangekondigd.

Bekijk ook

Nieuwe Pride 2020 Apple Watch-bandjes: sportbandjes met strepen en stippen

Apple heeft nieuwe Pride-bandjes voor de Apple Watch uitgebracht voor 2020. Het gaat om een sportband met regenboogstrepen en een Nike+ sportband met gekleurde stippen.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 17 mei 2020

Deze Pride-wijzerplaten zijn zo nieuw dat de Watch-app er nog geen instellingen voor heeft. Dit moet nog aan iOS 13.5 worden toegevoegd, waarvan momenteel ook een beta-traject loopt. iOS 13.5 bevat verder de Exposure Notification API van Apple en Google, waarmee contact met coronabesmettingen getraceerd kan worden.

Pride Digital, Analog en Gradient

De nieuwe wijzerplaten zijn Pride Digital, Pride Analog en Gradient. We hebben onderstaande screenshots gemaakt op ons Apple Watch-testexemplaar van de Series 3, waardoor ze niet tot in de hoekpunten doorlopen.

Apple Watch Pride jaren 2020, 2019 en 2018
Pride-wijzerplaten in de jaren 2020, 2019 en 2018

In 2018 en 2019 waren de strepen nog duidelijk van elkaar gescheiden. Dit jaar gaan ze wat naadlozer in elkaar over en zijn ze ook wat minder fel van kleur. Ze zijn instelbaar bij de bestaande wijzerplaten. Bij de Gradient-wijzerplaat is het compleet nieuw om een regenboog in te stellen.

Apple begon in 2018 voor het eerst met Pride-wijzerplaten en heeft sindsdien elk jaar nieuwe toegevoegd.

Pride Watch 2020 en 2019
Deze Pride-wijzerplaten uit 2020 en 2019 laten zien dat de kleuren iets minder fel zijn.

Zelfde uiterlijk, nieuwe kleuren
De Pride-wijzerplaten van 2020 zijn qua design iets minder vernieuwend dan die van vorig jaar, wel heb je meer instellingsmogelijkheden. Apple heeft vrijwel hetzelfde uiterlijk gehouden, maar met iets andere kleurtinten, die uiteraard wel helemaal overeenkomen met de vlag. Je kunt op de wijzerplaat tikken om een rimpeling of trilanimatie te zien, die intenser wordt als je vaker tikt. Op de analoge wijzerplaat krijg je telkens wanneer je je pols optilt een andere volgorde van de rechthoeken.

Pride Watch wijzerplaten

Zoals je hierboven kunt zien, kun je ook regenboogkleuren instellen voor Numerals Mono en Numerals Duo. Daarnaast kun je de kleuren instellen op de California-wijzerplaat. Daar is de achtergrond zwart, maar de onderdelen op het scherm lichten op met een regenboog-effect.

Hoe het instellen van wijzerplaten op de Apple Watch werkt, leggen we graag uit in een aparte tip. Ook hebben we een aparte tip over de Pride-wijzerplaten instellen.

Bekijk ook

Pride-wijzerplaat instellen op de Apple Watch

Apple heeft speciale Pride-wijzerplaten waarmee je je steun voor de LGBTQ+ gemeenschap kunt tonen. In deze tip leggen we uit hoe je een van de Pride-wijzerplaten kunt instellen op jouw Apple Watch.

Revisiegeschiedenis:

  • 2020 - 19 mei: Extra uitleg toegevoegd voor de beschikbaarheid van nieuwe wijzerplaten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.