watchOS 6.2.5 final.

watchOS 6.2.5 uitgebracht: nieuwe wijzerplaten en bugfixes

watchOS 6.2.5 is uitgebracht voor de Apple Watch. De update brengt nieuwe wijzerplaten, bugfixes en verbeterde beveiliging.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple heeft de afgelopen maand de beta van watchOS 6.2.5 getest. Er zit in ieder geval één vernieuwing in, maar Apple zal vooral gefocust hebben op de bugfixes. We nemen de verbeteringen in watchOS 6.2.5 hier met je door.

watchOS 6.2.5 beschikbaar

Bij dergelijke kleine watchOS-updates is het altijd maar de vraag wat er precies opgelost en verbeterd is. Zo ook bij watchOS 6.2.5. Tijdens de eerste beta’s waren er geen vernieuwingen of bugfixes aan het licht gekomen. Inmiddels weten we dat Apple in deze versie de nieuwe Pride 2020 wijzerplaten toegevoegd heeft. Het gaat om meerdere nieuwe versies van de Pride-wijzerplaat. Ook kun je bij de California, Cijfers Mono, Cijfers Duo en bij Verlooptint voor een nieuwe regenboogkleur kiezen.

Op moment van schrijven is voor sommige mensen alleen nog de 2020-editie van de Pride-wijzerplaat beschikbaar. Deze vind je door de Pride-wijzerplaat toe te voegen en deze aan te passen op de Apple Watch zelf.

Voor de regenboogversies van Californië, Cijfers Duo/Mono en Verlooptint heb je iOS 13.5 nodig. Die update komt mogelijk later deze week nog beschikbaar.

Je vindt de nieuwe wijzerplaat als volgt:

 1. Druk stevig op de wijzerplaat van je Apple Watch. Scroll helemaal naar rechts en tik op Nieuw.
 2. Draai aan de Digital Crown en zoek de Pride Analoog of Pride Digitaal wijzerplaat. Mogelijk zie je nog de 2019-edities.
 3. Tik op het scherm om de wijzerplaat te kiezen. Druk daarna nogmaals stevig op het scherm en kies voor Pas aan.
 4. Draai nu de Digital Crown omhoog om de 2020-editie in te stellen.

Pride wijzerplaat instellen.

Zorg er uiteraard ook voor dat je watchOS 6.2.5 geïnstalleerd hebt op jouw Apple Watch.

Bekijk ook

Dit zijn de nieuwe Pride 2020-wijzerplaten voor je Apple Watch

Apple heeft nieuwe Pride Watch-wijzerplaten uitgebracht. De nieuwe Pride 2020-wijzerplaat is nu beschikbaar, maar er zijn ook nieuwe regenboogversies van bestaande wijzerplaten.

Verder zal Apple vooral de focus gelegd hebben op bugfixes, hoewel we dus nog niet precies weten welke dit zijn. Dat het om optimalisaties achter de schermen gaat, is in ieder geval duidelijk.

Apple spreekt in de releasenotes alleen over ‘verbeteringen en probleemoplossingen’. Mogelijk heeft Apple wel de beveiliging van de update verbeterd. Heb jij zelf iets ontdekt, laat dat dan weten in de reacties.

watchOS 5.3.7 nu beschikbaar voor Apple Watch met iOS 12-iPhones

Gebruik jij een Apple Watch in combinatie met een iPhone die draait op iOS 12? Dan staat er ook een update voor je klaar. Iedereen die zijn of haar Apple Watch gebruikt met een iPhone 6, iPhone 6 Plus of iPhone 5s, kan deze nu updaten naar watchOS 5.3.7. Deze update voegt geen nieuwe wijzerplaten toe, maar bevat wel de bugfixes en beveiligingsverbeteringen van watchOS 6.2.5.

watchOS 6.2.5 downloaden
Om de update uit te voeren, doe je het volgende op de gekoppelde iPhone:

 1. Ga naar Mijn Watch > Algemeen.
 2. Tik op Software-update en wacht tot de update is gedownload.
 3. Hang de Apple Watch aan de lader en wacht geduldig af tot de update is geïnstalleerd.

Terwijl de Apple Watch aan het updaten is, hou je de gekoppelde iPhone in de buurt om het updateproces niet te verstoren. Het updaten van de Apple Watch kan langer dan een uur duren, dus wees vooral geduldig. Zorg er in ieder geval voor dat de verbinding met de oplader niet verbroken wordt. Om de installatie af te ronden is het verplicht om de Apple Watch aan de lader te hangen, dus hou daar rekening mee.

Je kan ook direct updaten via de Apple Watch zelf:

 1. Open de Instellingen-app op de Apple Watch.
 2. Ga naar Algemeen > Software-update.
 3. Wacht tot de Apple Watch gaat zoeken naar de update.
 4. Tik op Downloaden.
 5. Na het downloaden leg je de Apple Watch aan de oplader. Het installeren begint automatisch.

Lukt het installeren niet? Voor watchOS installatieproblemen, lees je ons bijbehorende artikel.

Bekijk ook

Lukt het installeren van watchOS 7 niet? Deze tips helpen

Heb je last van watchOS 7 installatieproblemen? Lukt het instellen van watchOS 7 niet? In dit artikel helpen we je op weg als je problemen hebt met het updaten van je Apple Watch.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

Revisiegeschiedenis:

 • 2020 - 18 mei: Artikel bijgewerkt met betrekking tot de Pride-wijzerplaten. Alleen de 2020 Pride-wijzerplaat is beschikbaar. Voor de regenboogversies van Californië, Cijfers Duo/Mono en Verlooptint heb je iOS 13.5 nodig.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.