Microsoft Authenticator

Microsoft Authenticator op Apple Watch nu echt gestopt

Microsoft is nu echt gestopt met de Authenticator-app op de Apple Watch. Oorspronkelijk zou de Apple Watch-versie vanaf januari verdwijnen, maar dat is dus ietsjes later geworden. Er zijn gelukkig nog wel alternatieven.

Update 7 februari 2023: Iets later dan oorspronkelijk gepland, is de Apple Watch-app van Microsoft Authenticator vanaf nu echt verleden tijd. Met de nieuwste update van de Microsoft Authenticator-app, is de Apple Watch versie verwijderd. In de update-omschrijving van versie 6.7.3 meldt Microsoft het volgende:

Met deze update verwijdert u Microsoft Authenticator uit Apple Watch. In uw Apple Watch-meldingsinstellingen kunt u er nog steeds voor kiezen om iPhone-waarschuwingen van Authenticator weer te geven op uw Apple Watch.

Je kunt dus nog wel meldingen met waarschuwingen van de iPhone-versie op je Apple Watch ontvangen, maar de eerdere mogelijkheden van de Apple Watch-versie ontbreken nu. Mocht je de functies toch missen, dan kan je eens kijken naar onze lijst met tweestapsverificatie-apps voor iPhone, iPad en Apple Watch.

Hieronder volgt het oorspronkelijke artikel van 13 december 2022
Microsoft Authenticator is een van de vele apps voor tweestapsverificatie op iPhone en iPad. Een pluspunt is dat ‘ie ook werkt op de Apple Watch. Sinds 2016 is het al mogelijk om met je Apple Watch in te loggen op je Microsoft-account, dankzij een notificatie die op het scherm verschijnt. En sinds 2018 biedt het bedrijf ook de mogelijkheid om met de speciale Microsoft Authenticator-app op de Apple Watch in te loggen bij je Microsoft-accounts. Dat wordt nu teruggedraaid.


Het gebeurt wel vaker dat bedrijven vertrekken uit de Apple Watch App Store. Meestal is het argument dat de betreffende app nauwelijks wordt gebruikt. Bij Microsoft zijn er andere redenen: het besturingssysteem op de Apple Watch zou niet compatibel zijn met de beveiligingsfuncties van Authenticator.

Microsoft Authenticator Apple Watch

In een supportdocument legt Microsoft uit wat er gaat gebeuren: in januari 2023 komt er een update uit van de Microsoft Authenticator-app voor iOS, waarbij de Apple Watch niet langer wordt ondersteund. Als gevolg daarvan kun je niet langer gebruik ervan maken. Microsoft raadt aan om de Authenticator-app te verwijderen, omdat het toch niet meer werkt.

Met Microsoft Authenticator kun je makkelijk inloggen op je Microsoft-account en ondersteunde apps als er tweestapsverificatie is vereist. De app vervangt sms’jes die minder veilig zijn. Ook kan de app eenmalige toegangscodes genereren, zodat je meteen kunt inloggen en niet hoeft te wachten tot er een tekstbericht binnenkomt. Uiteraard kun je nog gewoon de Microsoft Authenticator-app op de iPhone en iPad blijven gebruiken via onderstaande link.

En wil je toch de Apple Watch blijven gebruiken, dan zijn er genoeg alternatieven die wél op de Apple Watch werken en je ook de mogelijkheid geven om allerlei apps en diensten veilig in te loggen. Voorbeelden zijn 1Password, Authy, OTP Auth en Duo Mobile. Je vindt ze terug in onze lijst met tweestapsverificatie-apps voor iPhone, iPad en Apple Watch. Uiteraard heb je ook voor je iCloud en Apple ID tweefactorauthenticatie ingeschakeld, zodat niemand in jouw account kan rommelen.

Bekijk ook

Beste apps voor tweestapsverificatie op iPhone en iPad

Je kunt je e-mail, social media-accounts en andere diensten nog beter beveiligen met tweestapsverificatie. In dit artikel vind je de beste apps die eenmalige inlogcodes bieden om veilig in te loggen.

Revisiegeschiedenis:

  • 2023 - 07 februari: Microsoft Authenticator is nu echt gestopt op de Apple Watch.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 27 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.