Je kan nu inloggen met Microsoft Authenticator-app op je Apple Watch

Dankzij de Microsoft Authenticator-app voor je iPhone, was het al makkelijk om tweestapsverificatie te gebruiken voor alle Microsoft-websites en -diensten. Nu is er ook met een watchOS-versie van de app, zodat je zonder telefoon in de buurt kan inloggen.

Update december 2022: De Apple Watch-app van Microsoft Authenticator gaat verdwijnen.

Eind augustus kwam Microsoft met een publieke preview van Microsoft Authenticator-app voor Apple Watch. De definitieve versie is nu voor iedereen beschikbaar gesteld via de App Store en is zowel op de iPhone als de Apple Watch te gebruiken. Hiervoor moet je in elk geval versie 6.0 of nieuwer van de Authenticator-app hebben.

Eenvoudig inloggen met Microsoft Authenticator-app voor Apple Watch

Om toegang te krijgen tot bepaalde Microsoft-websites of diensten is het veiliger om tweestapsverificatie te gebruiken. Vaak moet je dan eerst je gebruikersnaam en wachtwoord invullen. Daarna krijg je op je telefoon een sms’je met een beveiligingscode. De Microsoft Authenticator-app vervangt dat sms’je, wat veel veiliger is.

Dat doet de app op twee manieren. Als je probeert in te loggen op een Microsoft-website of -dienst, dan krijg je binnen de app een melding. Daarop klikken is al genoeg, want de app stuurt een signaal door naar Microsoft. Daarmee is meteen zeker dat jij het bent die wilde inloggen. Soms vraagt een site echter nog om een inlogcode, die je ook binnen de app kan vinden.

Microsoft Authenticator-app voor Apple Watch: zo werkt het

Gebruikmaken van de Microsoft Authenticator-app op je Apple Watch is vrij eenvoudig. Je hoeft maar drie stappen te volgen:

  1. Zorg ervoor dat je iPhone en je Apple Watch aan elkaar gekoppeld zijn. Weet je niet hoe dat moet, lees dan vooral onze uitleg daarover.
  2. Daarna moet je de Microsoft Authenticator-app op je Apple Watch openen.
  3. Zoek vervolgens onder je accountnaam de Set Up . Als die er niet is, dan is alles al geregeld. Anders hoef je alleen op de knop te drukken en de stappen te volgen.

Ben je benieuwd naar andere apps die tweestapsverificatie mogelijk maken? Er zijn nog veel meer opties:

Bekijk ook

Beste apps voor tweestapsverificatie op iPhone en iPad

Je kunt je e-mail, social media-accounts en andere diensten nog beter beveiligen met tweestapsverificatie. In dit artikel vind je de beste apps die eenmalige inlogcodes bieden om veilig in te loggen.

Informatie

Laatst bijgewerkt
11 september 2018 om 15:29
Onderwerpen
,
Categorie
Apps

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.