Apple Watch Series 8 kleuren aluminium

KPN nu officieel van start met multisim voor 4G Apple Watch Cellular: dit moet je weten

Na wat overduidelijke hints van de afgelopen dagen, is het nu officieel: KPN is gestart met de multisim voor de Apple Watch 4G. iCulture kon eerder al als eerste melden dat de Apple Watch Cellular bij KPN officieel ondersteund gaat worden en vanaf vandaag is deze voor iedereen met een KPN-abonnement beschikbaar.

Op 14 oktober kon KPN aan iCulture als eerste melden dat ze de Apple Watch Cellular officieel gaan ondersteunen dankzij de multisim. Daarmee is KPN de tweede provider van Nederland die de mobiele verbinding op de Apple Watch ondersteunt. Details als de prijs en exacte releasedatum waren nog onbekend, al druppelden de afgelopen weken steeds meer informatie naar buiten. Zo konden wij eerder al melden dat de multisim voor de Apple Watch bij KPN €5,- per maand gaat kosten en leek de startdatum steeds dichterbij te komen, nu ook Apple op haar eigen pagina’s melding maakt van KPN als geschikte provider. Het is dan ook geen verrassing dat KPN vanaf vandaag, maandag 31 oktober, officieel live is met de multisim voor de Apple Watch. Het nieuws is tegenover iCulture bevestigd door de woordvoerder van KPN.

KPN live met 4G Apple Watch

Na de aankondiging van de Apple Watch Series 7 in 2021 zei KPN dat ze de Apple Watch met 4G wilden ondersteunen, zonder een officiële aankondiging te doen. Sindsdien was het lange tijd stil. Heel lang stil. Maar vanaf vandaag hoeven KPN-klanten niet langer te wachten, want de provider is gestart met de 4G Apple Watch in Nederland. Voor €5,- per maand schaf je de multisim aan, wat een uitbreiding is op je huidige simkaart in je iPhone. De multisim maakt het mogelijk om hetzelfde mobiele nummer als op je iPhone te gebruiken op de Apple Watch. Je deelt dan ook dezelfde databundel, belminuten en sms’jes. Je kunt daardoor zonder iPhone de deur uit en toch bereikbaar en verbonden blijven via de Apple Watch. Dat is vooral handig tijdens het sporten. Het is niet mogelijk om los voor de Apple Watch een abonnement af te sluiten, want je moet al KPN-klant voor mobiel zijn. Bij T-Mobile betaal je eveneens €5,- per maand voor de multisim.

Behalve voor particuliere gebruikers, is de KPN multisim ook beschikbaar voor KPN zakelijk. Het werkt niet bij providers die op het netwerk van KPN zitten (zoals Simyo).

KPN Multisim voor Apple Watch prijs en bestellen

Om de multisim van KPN te installeren op de Apple Watch, heb je watchOS 9.1 en iOS 16.1 nodig en doe je het volgende:

 1. Open de Watch-app op je iPhone. Zorg dat je Apple Watch ontgrendeld is en bijgewerkt is naar watchOS 9.1.
 2. Ga naar Mobiel netwerk.
 3. Er verschijnt mogelijk een melding over een aanbiederupdate. Tik op Werk bij.
 4. De knop Configureer mobiel netwerk wordt actief. Tik hierop.
 5. Je komt op een bestelpagina van KPN voor de Multisim.
 6. Volg de verdere stappen. Je Apple Watch wordt nu klaargemaakt voor gebruik.
 7. Lees verder in onze tip over Apple Watch 4G instellen.

De multisim van KPN voor de Apple Watch is dagelijks opzegbaar. Als je twijfelt of het iets voor jou is, kun je het dus proberen (indien je een Apple Watch Cellular hebt) en weer stopzetten als je het toch te weinig gebruikt.

Vanaf vandaag verkoopt KPN ook zelf de Apple Watch, dus als je nog een Apple Watch Cellular moet kopen, kun je ook rechtstreeks bij de provider terecht. Je bespaart daarmee tussen de €25 en €50, afhankelijk van het model. Je kan kiezen uit de Apple Watch Series 8, Apple Watch SE 2022 en Apple Watch Ultra. Maar je kan natuurlijk ook terecht bij talloze andere winkels, waar je soms nog goedkoper uit bent met bijvoorbeeld de Apple Watch Series 7.

Prijzen Apple Watch Series 8 Cellular 45mm aluminium

Klik hier voor 41mm Series 8 Cellular

Hoe zit het met Vodafone? Deze provider heeft nog geen aankondigingen gedaan. In een reactie aan iCulture zegt Vodafone, dat ze de klanten gaan informeren zodra ze besluiten de eSIM op de Apple Watch aan te bieden. Dit kan dus nog wel even duren.

Bekijk ook

Apple Watch 4G kopen? Dit zijn de prijzen en uitvoeringen van de Cellular-modellen

Wil je een Apple Watch 4G kopen? Dat kan! Je hebt bij een Apple Watch Cellular ruim de keus tussen veel verschillende modellen, waaronder de Apple Watch Series 8 en Apple Watch Ultra. In dit artikel zetten we de mogelijkheden op een rijtje om een Apple Watch 4G te kopen in Nederland en in landen waar dit model verkrijgbaar is.

Als je al een 4G Apple Watch hebt, kun je bij KPN los de multisim afsluiten. Je hebt hiervoor een Europese Apple Watch in Cellular-uitvoering nodig. Een Apple Watch Series 3 Cellular is helaas niet geschikt, omdat je minimaal watchOS 9.1 nodig hebt. Je moet dus ook mobiele klant van KPN zijn. Wil je meer weten over de Apple Watch Cellular? Lees ook ons artikel over de voordelen van een 4G Apple Watch. Heb je nog vragen, check dan ook onze FAQ over de 4G Apple Watch.

Bekijk ook

FAQ Apple Watch 4G: antwoorden op al je veelgestelde vragen over de Apple Watch met Cellular

Heb je vragen over de Apple Watch 4G? Wil je weten wat het kost en waar het beschikbaar is? Ook geven we in deze Apple Watch 4G FAQ antwoorden op vragen als "Wat heb ik aan een Apple Watch Cellular?" en "Bij welke provider werkt de 4G Apple Watch?".


Revisiegeschiedenis:

 • 2022 - 31 oktober: KPN officieel van start met multisim voor Apple Watch. Het artikel is daarvoor bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd.
 • 2022 - 27 oktober: Artikel bijgewerkt met verwijzingen van Apple en lezersreacties over komst en werking van KPN multisim.
 • 2022 - 24 oktober: Gebruikers blijven na het aanschaffen van de multisim hangen bij het activeren van de mobiele dataverbinding op de Apple Watch. Het artikel is hiervoor aangepast.
 • 2022 - 24 oktober: Artikel bijgewerkt na beschikbaarheid en bekendmaking prijs na watchOS 9.1-update.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 199 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.