iPhone SE 2020 review achterkant in de dock.

Gerucht: ‘iPhone SE met groter 5,7-inch scherm komt in 2023’

De geruchten springen van hot naar her, maar langzamerhand lijkt Apple's planning voor de iPhone SE vorm te krijgen voor de buitenwereld. Een groter model zouden we in 2023 kunnen verwachten, mogelijk met een 5,7-inch display.

Update 17 januari 2022: Display-expert Ross Young zegt nu in een tweet dat de grotere iPhone SE inderdaad in 2023 komt, zoals Apple-analist Ming-Chi Kuo al voorspelde afgelopen december. Eerder nog zei Young dat Apple dit model voor 2024 in de planning heeft.

De display-expert deelt ook nog wat andere interessante informatie. Zo zou de grote iPhone SE van 2023 een 5,7-inch display krijgen. Dit formaat heeft Apple tot op heden nog nooit gemaakt. De Plus-modellen van de iPhone hadden altijd een 5,5-inch scherm, terwijl bijvoorbeeld de iPhone XR en iPhone 11 een 6,1-inch scherm hadden. Ook de huidige iPhone 12 en iPhone 13 hebben een 6,1-inch display.

Het is onduidelijk hoe het ontwerp van deze grotere iPhone SE er uit gaat zien. Verder zegt Ross Young dat de iPhone SE 2022 mogelijk door het leven gaat als iPhone SE+ 5G.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 8 december 2021

‘Grotere iPhone SE komt in 2023’

Al lange tijd doen geruchten de ronde over de komst van een grotere iPhone SE. De iPhone SE 2020 heeft een vertrouwd 4,7-inch ontwerp wat we ook kennen van de iPhone 8. Dat Apple een groter model in de pijplijn heeft, is vrijwel zeker. Het is alleen nog een kwestie van wanneer deze wordt aangekondigd.


In een nieuw bericht van analist Ming-Chi Kuo aan investeerders, ingezien door MacRumors, schrijft de analist over de komst van een groter model in 2023. Dit komt overeen met eerdere uitspraken van Kuo. Beeldschermanalist Ross Young schreef eerder dat het grotere model werd uitgesteld tot 2024, maar daar lijkt Kuo het niet mee eens te zijn.

Apple iPhone SE 2020

Kuo doet in zijn bericht ook uitspraken over het geheugen van Apple’s grotere iPhone SE van 2023. In plaats van 3GB RAM, krijgt het model in 2023 er 33% bij. Deze iPhone krijgt dus 4GB RAM. Het model van de iPhone SE dat Apple nu verkoopt heeft 3GB RAM. Met 4GB zou de iPhone SE 2023 net zo veel geheugen krijgen als de iPhone 13 en iPhone 13 mini. Als dit gerucht klopt, kunnen we er voorzichtig vanuit gaan dat ook de 2023 editie een duurzame telefoon wordt waar je jaren mee kunt doen. Namen die in het verleden wel eens gesuggereerd zijn, zijn de iPhone SE Plus.

Over het design weten we nog weinig. Het is onbekend of Apple in 2023 overstapt op een model zonder dikke randen en zonder ronde thuisknop of dat we op die overstap nóg langer moeten wachten. Het model van 2022 krijgt naar alle schijn hetzelfde ontwerp als de iPhone 8.

iPhone SE 2022 nog steeds op komst

Hoewel de geruchten van vandaag voornamelijk over een grotere iPhone SE in 2023 gaan, is de iPhone SE 2022 nog steeds op komst. Deze wordt in het voorjaar verwacht. Deze krijgt hetzelfde design als de iPhone 8. Dat wil zeggen: dikke randen boven en onder aan de voorkant met daartussenin een LCD-paneel. Onderop zit een ronde thuisknop met Touch ID.

Apple iPhone SE 2020

Van dit model wordt voornamelijk een nieuwe chip, 5G en mogelijk wat nieuwe cameratechnologie verwacht. Heb je nu een iPhone SE 2020 en hoop je op een baanbrekende verbetering ten opzichte van het huidige model, dan zal Apple je waarschijnlijk teleurstellen.

Bekijk ook

iPhone SE 2022: dit is het nieuwste instapmodel

De iPhone SE van 2022 is nu verkrijgbaar. Dit instapmodel is voor mensen die een goedkoop en betrouwbaar toestel zoeken, waar je lange tijd plezier van hebt. Op deze pagina vertellen we je alles over wat er nieuw en verbeterd is bij de iPhone SE 3!

Revisiegeschiedenis:

  • 2022 - 17 januari: Artikel bijgewerkt na nieuwe claim over het display van de grote iPhone SE.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.