iPhone SE 2020 review achterkant in de dock.

Gerucht: ‘Volgende 4,7-inch iPhone SE met 5G net zo snel als iPhone 13’

Volgens analist Ming-Chi Kuo staat de volgende iPhone SE nog steeds in de planning. De nieuwe iPhone SE verschijnt volgens hem in de eerste helft van 2022. De belangrijkste verbeteringen zitten aan de binnenkant.

Update 21 juli 2021: Daags na het bericht van Digitimes komt nu Nikkei met een verhaal over de iPhone SE 2022. Net als Digitimes en eerdere bronnen, zegt Nikkei dat de nieuwe iPhone SE 3 een 4,7-inch LCD-scherm krijgt met hetzelfde design, maar wel met 5G en een betere chip. In tegenstelling tot Digitimes zegt Nikkei dat er een A15-chip in zit. Dat is wat ons betreft een stuk logischer, zoals we eerder al schreven.

Digitimes voorspelde een A14-chip, maar dat is gezien het verleden een onlogische keuze. De iPhone SE heeft altijd dezelfde chip als de nieuwste iPhones van daarvoor, wat in het geval van de iPhone SE 2022 de chip in de iPhone 13-modellen is. Dat is dus de A15-chip. De 5G-modem is afkomstig van Qualcomm en het zou hier gaan om de X60-modemchip.

Update 19 juli 2021: Digitimes herhaalt opnieuw de eerdere geruchten over de iPhone SE 2022. Zoals je eerder al bij ons kon lezen, verschijnt de derde generatie iPhone SE mogelijk begin 2022 en zijn de snellere chip en de komst van 5G de belangrijkste verbeteringen. Voor de chip zou Apple kiezen voor de A14-chip. Dat zou opvallend zijn, aangezien de A14-chip op dat moment niet de meest recente chip is.

In vorige generaties van de iPhone SE gebruikte Apple telkens de chip van de nieuwste iPhones ervoor. Bij de iPhone SE 2020 was dat de A13-chip van de 2019-iPhones. De A14-chip is bij het mogelijke verschijnen van de nieuwe iPhone SE 2022 dus bijna anderhalf jaar oud.

Update 23 juni 2021: De analist Ming-Chi Kuo zegt opnieuw dat Apple in de eerste helft van 2022 een nieuwe iPhone SE gepland heeft. Eerder in maart deed hij diezelfde bewering (zie verderop in dit artikel). Ook nu zegt hij dat Apple aan het design van de iPhone SE 2022 niet veel verandert. Dat betekent dus dat dit model vermoedelijk nog een thuisknop krijgt, met een scherm dat vergelijkbaar is met de huidige 4,7-inch iPhone SE.

De belangrijkste verbeteringen in de iPhone SE 2022 zijn volgens de analist de komst van 5G en een verbeterde processor. Apple zou dit toestel in de markt willen zetten als de voordeligste 5G iPhone ooit. Momenteel is dat nog de iPhone 12 mini, die een adviesprijs van €809,- heeft. Maar dit model zien we de afgelopen weken vaker voor een lagere prijs in de schappen liggen. De huidige iPhone SE 2020 heeft een adviesprijs van ongeveer €490,-.

Er waren in het verleden ook nog geruchten over een grotere iPhone SE Plus, maar daar hebben we al een tijdje niets meer van vernomen.

Oorspronkelijk artikel 1 maart 2021
Er waren geruchten dat de derde generatie iPhone SE al in de eerste helft van 2021 zou verschijnen, maar het lijkt er niet op dat dit doorgaat. Latere geruchten wezen dan ook op een veel latere introductie van een vernieuwd instapmodel. Ook geruchten over een grotere iPhone SE Plus konden gaandeweg in de prullenbak. Als het aan Ming-Chi Kuo ligt blijft alles grotendeels bij hetzelfde: geen randloos scherm of Touch ID in de powerknop, maar een model dat grotendeels hetzelfde is als dat uit 2020. De grootste vernieuwingen zijn ondersteuning voor 5G en een processor van een latere generatie.

‘iPhone SE 2022 verschijnt met 5G en nieuwe chip’

Het uiterlijk blijft gelijk aan de huidige iPhone SE. Ook de meeste andere specificaties blijven hetzelfde, zoals het 4,7-inch scherm uit de iPhone 8-familie. Apple bracht de huidige iPhone SE in april 2020 uit, waarbij het uiterlijk was afgeleid van de iPhone 8, maar met iets nieuwere interne componenten zoals een A13-chip. Die is ook te vinden in de iPhone 11-familie en zorgt ervoor dat het toestel nog flinke tijd mee kan. De allereerste iPhone SE dateert uit 2016. Lees ook onze eerdere review van de iPhone SE 2020, waarin we het toestel omschreven als een prima instapmodel voor iedereen die op zoek is naar een voordelige iPhone.

Revisiegeschiedenis:

  • 2021 - 21 juli: Gerucht van Nikkei toegevoegd.
  • 2021 - 19 juli: Artikel bijgewerkt met nieuwe informatie.
  • 2021 - 23 juni: Artikel bijgewerkt na nieuwe voorspelling van Apple-analist Ming-Chi Kuo.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Actuele iPhone SE deals

iPhone SE 2020

De iPhone SE 2020 is de nieuwe 4,7-inch iPhone, als opvolger van de originele iPhone SE uit 2016. Het design is afgeleid van de iPhone 8, maar binnenin is alles vernieuwd. Bijzonderheden van deze iPhone zijn de fysieke thuisknop met Touch ID, een enkele camera en een glazen achterkant vor draadloos opladen. Lees alles over de specificaties van de iPhone SE 2020, prijzen, kleuren en meer!

iPhone SE 2020
17 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.