iPhone 13 dummies met design.

Dit weten we al over het design van de iPhone 13-modellen

Op basis van geruchten en dummies

De afgelopen maanden zijn er al veel geruchten, concepten en meer van de iPhone 13 verschenen. We hebben daardoor al een goed beeld van het design van de 2021 iPhones. In dit artikel vind je een opsomming van alles wat we weten over het design van de iPhone 13-serie.

Design iPhone 13: het ontwerp van de 2021 iPhones

In september kondigt Apple naar verwachting de nieuwste iPhones aan, voorlopig met de naam iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max. Maar zoals altijd lekken er voor die tijd al details uit. We zagen al dummy van de iPhone 13 Pro Max voorbij komen in een video en er zijn ook al geruchten over de kleur van de iPhone 13 Pro geweest. Reden genoeg om alles op een rijtje te zetten wat we nu al weten.

Ontwerp iPhone 13-modellen: nagenoeg ongewijzigd

Ten opzichte van de iPhone 12-familie hoef je weinig grote veranderingen te verwachten. Apple paste het design op die modellen al voor het eerst sinds jaren op een aantal grote punten aan, zoals de platte zijkanten met het hoekigere design. Dat zal bij de iPhone 13-serie niet anders zijn.

iPhone 13 dummies met design.

Nieuwe dummies tonen de ontwerpen van de vier nieuwe modellen. Wat daarbij het meeste opvalt is dat de iPhone 13 en iPhone 13 mini een nieuw ontworpen cameramodule hebben, waarbij de lenzen diagonaal onder elkaar staan in plaats van recht onder elkaar. Bij de iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max zien we dat de camerabult een stuk groter is en meer dan de helft van de breedte van het toestel innemen. Volgens recente geruchten krijgen de Pro-modellen dan ook grotere lenzen voor betere foto’s. Alle modellen zouden ook de sensorstabiliteit krijgen, die je nu alleen nog in de iPhone 12 Pro Max vindt.

Een realistisch iPhone 13 Pro-concept laat zien hoe alle geruchten over het ontwerp samen komen. Ook daarop zien we de grotere cameralenzen en de kleinere notch, zoals die voor het scherm van de 2021 iPhones voorspeld wordt.

iPhone 13 donkergrijs

Lees verder:

Materialen iPhone 13

Net als het afgelopen jaar gebruikt Apple meerdere materialen voor de iPhone 13: aluminium, glas en roestvrij staal. Maar het ligt aan het model welk materiaal Apple voor welke versie gebruikt. De verwachting is dat dit hetzelfde is als bij de iPhone 12-serie:

Achterkant Behuizing (randen)
iPhone 13 mini Glas (glimmend) Aluminium
iPhone 13 Glas (glimmend) Aluminium
iPhone 13 Pro Glas (mat) Roestvrij staal
iPhone 13 Pro Max Glas (mat) Roestvrij staal

Specificaties iPhone 13-modellen zijn nog onder voorbehoud en op basis van geruchten.

Kleuren van de iPhone 13: nog weinig bekend

Er zijn de laatste tijd nog maar weinig geruchten geweest over de kleuren van de iPhone 13. Van de normale iPhone 13 en iPhone 13 mini zijn nog helemaal geen berichten geweest, maar we gaan er vanuit dat in ieder geval zwart, wit en rood van de partij zijn. Momenteel heeft Apple daarnaast nog paars, blauw en groen als wat meer vrolijke kleuren ernaast en voor de iPhone 13 denken we dat Apple voor soortgelijke kleuren gaat kiezen, misschien nog wel met één of twee verrassingen.

iPhone 13 oranje CAD-renders

Voor de iPhone 13 Pro is gesproken over matzwart en een koperen oranje-achtige kleur. Geruchten over kleuren zitten er vaak naast, omdat het puur uit de naam lastig te voorspellen is hoe de kleur er in de praktijk uit gaat zien. Momenteel heeft Apple voor de iPhone 12 Pro (Max) de kleuren grafiet, zilver, marineblauw en goud. Goud is vermoedelijk ook bij de iPhone 13 Pro (Max) een optie, maar grafiet zou dus een stuk donkerder worden.

Lees ook onze andere overzichten over de 2021 iPhones:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juni 2021, 16:21
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen 2021 iphone, iphone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max
Devices iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max, iPhone 2021

iPhone 13

De iPhone 13 is één van de nieuwe modellen die Apple in het najaar van 2021 uit gaat brengen. De iPhone 13 behoudt naar verwachting hetzelfde design als de iPhone 12, maar dan wel met een snellere chip, verbeterde camera, grotere batterij en mogelijk ook een kleinere notch. Er gaan ook geruchten over een always-on scherm in de iPhone 13. Lees hier alles over wat we al weten over de iPhone 13.

iPhone 13
3 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.