Concept van titanium iPhone.

Gerucht: ‘iPhone 14 Pro extra stevig dankzij titanium behuizing’

Een analist weet het zeker: Apple gaat de iPhone 14 Pro voorzien van een titanium behuizing. Het zou niet de eerste keer zijn dat Apple dit materiaal gebruikt.

Apple heeft in al die jaren voor iPhones verschillende soorten materiaal gebruikt: plastic, aluminium en roestvrij staal. Maar als het aan analisten van JP Morgan Chase, een Amerikaanse bank, ligt, komt daar in 2022 een nieuw materiaal bij. Volgens het rapport is de komst van titanium in de iPhone 14 één van de grootste veranderingen in het design.

‘iPhone 14 Pro van 2022 in titanium’

Als Apple inderdaad kiest voor het gebruik van titanium in de iPhone 14, gaat het waarschijnlijk om de iPhone 14 Pro. De Pro-modellen van Apple maken nu gebruik van roestvrij staal, terwijl de standaard modellen gemaakt zijn van aluminium. Aluminium is het goedkoopste materiaal. Ten opzichte van roestvrij staal is titanium steviger waardoor het minder snel ombuigt. Titanium is over het algemeen ook een stukje lichter.

Een nadeel is dat titanium wat gevoeliger is voor krasjes. Bovendien is het in veel gevallen wat duurder. Volgens het verslag zou Foxconn de exclusieve fabrikant zijn van de titanium behuizing van de iPhone 14 Pro.

Apple gebruikt titanium nu al op een aantal andere producten. In sommige landen is de Apple Watch met titanium te koop onder de noemer Apple Watch Edition. Apple heeft twee kleuren, namelijk spacezwart en zilver. Bovendien is de fysieke Apple Card in de VS gemaakt van titanium. Er is al eens een patent voor een titanium iPhone vastgelegd.

Eerdere geruchten over 2022 iPhones
De afgelopen tijd zijn er al meer geruchten geweest over de 2022 iPhones. Zo krijgt de iPhone in 2022 vermoedelijk Touch ID in het display. Bovendien verschijnen er weer vier modellen, maar dan niet in de opstelling die je nu van Apple kent. In plaats van een nieuwe 5,4-inch mini, komt er een voordeligere 6,7-inch. Zeg maar een soort iPhone 14 Max. Daarnaast komen er ook gewoon weer twee Pro-modellen, mogelijk dus met titanium.

Openingsafbeelding via AppleDsign

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

5 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.