iPhone 15 doosjes

Levensduur iPhone 15-batterij langer dan gedacht (en dat is geweldig nieuws)

De iPhone 15-modellen blijken een langere levensduur van de batterij te hebben dan door Apple eerst gedacht. Het duurt bij de iPhone 15 veel langer voordat de batterij onder de 80% gezondheid komt, blijkt uit nieuwe tests van Apple.

De batterij in een iPhone heeft altijd een bepaalde levensduur. De zogenaamde gezondheid van de iPhone-batterij is eenvoudig te checken via de instellingen. Doorgaans hanteert Apple een gezondheid van 80% tot 500 laadcycli. Dat betekent in feite dat de capaciteit nog 80% is van de originele capaciteit, bij 500 volledige oplaadcycli. Deze maatstaaf werd ook aangehouden voor de iPhone 15-modellen, maar nu blijkt dat de levensduur van de iPhone 15-batterij twee keer zo lang is. Het voordeel voor jou: de capaciteit wordt langer behouden en je hoeft minder snel je batterij te vervangen.

iPhone 15-batterij levensduur blijkt langer

Bij alle iPhone 15-modellen wordt, onder ideale omstandigheden, bij maar liefst 1000 laadcycli 80% van de oorspronkelijke capaciteit behouden. Dat betekent dat de gezondheid van de batterij dus langzamer daalt dan bij andere modellen. Voor de iPhone 14-modellen en ouder belooft Apple nog steeds 500 laadcycli voor een capaciteit van 80%. In alle gevallen zijn de metingen gedaan onder “ideale omstandigheden”, al is niet duidelijk wat die omstandigheden precies zijn. Veel zaken kunnen invloed hebben op de gezondheid van je batterij, zoals je gebruik, laadgewoonte en temperatuur.

Batterijconditie iOS 17.4

Onder een volledige laadcyclus wordt verstaan het opladen van de batterij van 0% tot 100%. Dat hoeft niet in één keer, want dat kan ook in delen. Sinds de iPhone 15 kun je meteen checken hoe vaak je iPhone-batterij is opgeladen (dus het aantal laadcycli), terwijl je voor oudere modellen nog wel externe software nodig hebt.

Bekijk ook

Hoe vaak is de batterij van jouw iPhone of iPad opgeladen? Op een iPhone 15 check je het meteen

Merk je dat je batterij sneller leeg gaat? Wil je weten hoeveel oplaadcycli jouw batterij heeft doorgemaakt? Je kunt op allerlei manieren checken wat de gezondheid van je iPhone-batterij is. Ook de batterij van je iPad kun je controleren. Hier bespreken we de mogelijkheden hoe je kan zien hoe vaak jouw iPhone batterij is opgeladen.

Info over batterijstatus verbeterd in iOS 17.4

In iOS 17.4 verbetert Apple de weergave van de batterijstatus. Bij de iPhone 15-modellen check je in iOS 17.3 en ouder het aantal oplaadcycli via Instellingen > Algemeen > Info, maar in iOS 17.4 vind je dit via Instellingen > Batterij > Batterijgezondheid. Vanaf die versie vind je hier niet alleen het percentage voor de maximale capaciteit, maar ook of de batterij nog normaal is of dat reparatie aanbevolen wordt.

Bekijk ook

Zo werkt 'Batterijconditie' op de iPhone

Met de functie 'Batterijconditie' kun je zien wat de conditie en maximale capaciteit van je batterij is. Je kunt hier ook het vertragen van je iPhone uitschakelen. In deze tip leggen we uit hoe dit werkt en wat de gevolgen zijn van een vertraagde iPhone.

Actuele iPhone 15 deals

iPhone 15

De iPhone 15 is het standaardmodel van de iPhones van 2023. De iPhone 15 heeft een 6,1-inch display, maar nu met Dynamic Island. Ook zijn er verbeteringen voor de camera, chip en andere extra functies en is het design vernieuwd met meer afgeronde hoeken en een matglazen achterkant. Bovendien is Lightning vervangen door usb-c. Ontdek de iPhone 15 abonnementen of oriƫnteer je op de iPhone 15 prijzen voor een los toestel. Lees ook onze review van de iPhone 15.

iPhone 15

Reacties: 2 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.