Uitgelicht
Apple's WWDC 2024 - de belangrijkste aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts
iPhone 14 en iPhone 14 Plus

‘Apple gaat stoppen met het minst populaire iPhone-model’

Maar er komt iets nieuws voor in de plaats
Er werd al langer over gesproken, maar het lijkt in 2025 toch echt te gaan gebeuren: Apple zou willen stoppen met het iPhone Plus-model. De iPhone 15 Plus zal de laatste zijn in de reeks.

Eerder deze maand beweerde analist Jeff Pu dat de iPhone 16 Plus de allerlaatste zal zijn en dat er volgend jaar geen iPhone 17 Plus komt. Nu sluit The Information zich daarbij aan: Apple gaat stoppen met het iPhone Plus-model. Anonieme bronnen zeggen dat de verkoop onder verwachtingen ligt en dat dit de reden is waarom Apple ermee wil stoppen. Soortgelijke geluiden hoorden we ook al over de eerdere iPhone mini-modellen, waarvan er maar twee zijn verschenen (in de iPhone 12– en 13-serie).

Mocht het gerucht kloppen, dan heeft de Plus het in ieder geval drie jaar volgehouden. De eerste 6,7-inch iPhone Plus-modellen verschenen in 2022 in de iPhone 14-serie, als optie voor mensen die een groot scherm wilden zonder dat ze op de duurste Pro Max waren aangewezen. Meteen na de release was er al twijfel over de populariteit van het model en dat ging zo door toen Apple in 2023 de iPhone 15 Plus uitbracht. Dit jaar kunnen we waarschijnlijk nog gewoon een iPhone 16 Plus verwachten, maar daarna houdt het op.

iPhone 15 doosjes

Plus maakt plaats voor dunner topmodel

Het betekent overigens niet dat het assortiment van Apple een stuk kleiner wordt. The Information beweert dat er een nieuw model in de startblokken staat die “aanmerkelijk dunner” is dan huidige iPhones en beschikt over een vernieuwd camerasysteem dat in het midden van het toestel is geplaatst. Hij wordt duurder dan de huidige Pro Max en de schermgrootte zal waarschijnlijk tussen de standaard iPhone en de Pro Max in liggen. Wellicht gaat het hierbij om de iPhone 17 Ultra, waar in de geruchten al meerdere jaren over wordt gesproken.

Steeds dunnere producten

Jeff Pu beschreef het nieuwe model echter als iPhone 17 Slim. Het is dezelfde naam die de doorgaans betrouwbare display-expert Ross Young hanteerde. Volgens hem gaat Apple een toestel met 6,55-inch display uitbrengen met de naam iPhone 17 Slim, die in het spraakgebruik het formaat 6,6-inch gaat krijgen.

Het lijkt erop dat Apple terug is bij de missie om producten steeds dunner te maken. Bij de pas verschenen iPad Pro 2024 benadrukte het bedrijf hoe ongelooflijk dun de tablet is geworden. Het zou zelfs gaan om het dunste Apple-product ooit. Wellicht wordt de aanstaande iPhone 17 Slim nóg platter. Daarmee keert Apple min of meer terug naar het tijdperk Jony Ive, waarbij de designer ernaar streefde om producten zoals de MacBook extreem dun te maken – soms met rampzalige gevolgen. Het vlindertoetsenbord ging telkens kapot, waar door vervanging nodig was. Gelukkig nam Apple de kosten daarvan wel voor eigen rekening.

Bekijk ook

Gerucht: 'Apple in 2025 met 6,55-inch iPhone 17 Slim'

Apple zou in 2025 met de iPhone 17 Slim op de markt komen, als vervanging van het Plus-model. Dat beweert een analist, die nog meer geruchten over iPhone 17-modellen heeft.

iPhone 15 Plus

De iPhone 15 Plus is het grotere standaardmodel van de iPhones van 2023. De iPhone 15 Plus heeft een 6,7-inch display, maar deze keer met het Dynamic Island. Ook zijn de camera en chip vernieuwd en is het design aangepast, met rondere hoeken en een matglazen achterkant. Bovendien is Lightning vervangen door usb-c. Het is de directe opvolger van de iPhone 14 Plus. Ontdek de iPhone 15 Plus abonnementen of bekijk de prijzen voor een losse iPhone 15 Plus. Lees ook onze review van de iPhone 15 Plus.

iPhone 15 Plus

Reacties: 6 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.