iPhone 11 inhoud verpakking.

Kuo: ‘Apple stopt met meeleveren van EarPods bij iPhone 12’

Maak jij bij je nieuwe iPhone nog elke keer gebruik van de meegeleverde bedrade EarPods? Dat kan dit jaar misschien niet meer, want Apple zou deze niet meer in de doos doen.

Bij elke nieuwe iPhone krijg je nog altijd een aantal extra’s meegeleverd. Naast de iPhone zelf vindt je in de doos de bekende stickers, een oplaadkabel, een stekker en een setje EarPods. De EarPods zijn Apple’s huidige bedrade oordopjes. Analist Ming-Chi Kuo denkt dat Apple vanaf dit jaar geen EarPods meer in de doos stopt, voornamelijk om de AirPods een verdere boost te geven.

‘Geen EarPods meer geleverd bij iPhone 12’

De iPhone 5 was het allereerste model waar Apple de huidige EarPods bij leverde. Toen nog met een mooie plastic opbergdoosje, tegenwoordig zitten ze gerold rondom een kartonnen hoesje. Als je al AirPods of een andere koptelefoon hebt, doe je waarschijnlijk helemaal niks met de EarPods. Het is dan ook geen ondenkbare situatie dat Apple hier dit jaar mee stopt.

iPhone 11 Pro eerste indruk: iPhone 11 Pro verpakking

In plaats daarvan suggereert de Apple-analist dat Apple de AirPods meer gaat promoten dit najaar, misschien wel met een iets lagere prijs. Apple komt naar verwachting pas weer in 2021 met vernieuwde AirPods of AirPods Pro, waardoor wat extra reclame zeker geen kwaad kan. Heb je nog geen AirPods, dan moet je zeker deze deal voor de AirPods 2 checken.

Bekijk ook

Dagdeal: AirPods 2 met oplaadcase voor 129 euro

Heb je nieuwe AirPods nodig? Ze zijn nu voor een extra voordelige prijs te koop, namelijk voor €129,95 via Belsimpel (of €135,99 via Amazon.de). Een goede deal voor de tweede generatie AirPods met standaard oplaadcase!

Apple streeft al jaren naar een draadloze wereld en dit is sinds het verwijderen van de koptelefoonaansluiting in een stroomversnelling gegaan. Voor 2021 staat zelfs een iPhone zonder Lightning-aansluiting op de planning en dan heeft een setje bedrade EarPods natuurlijk al helemaal geen zin meer.

Hoewel Ming-Chi Kuo daar niks over zegt, denken we niet dat het ontbreken van de EarPods betekent dat de iPhone 12 iets goedkoper wordt. Het kost Apple nauwelijks iets om de EarPods in deze grote aantallen mee te leveren, waardoor het ook nauwelijks een kostenbesparing oplevert. Al eerder streefden wij ernaar dat Apple moet stoppen met het meeleveren van EarPods.

Bekijk ook

Opinie: Waarom Apple moet stoppen met het meeleveren van EarPods

Google levert bij de Pixel 4 geen oordopjes meer. Apple moet wat ons betreft dit voorbeeld volgen en stoppen met het meeleveren van de bedrade EarPods. Dit is waarom wij dat vinden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Actuele iPhone 12 deals

iPhone 12

De iPhone 12 is de nieuwste smartphone die Apple in najaar 2020 uitbracht. De iPhone 12 is de opvolger van de iPhone 11 en heeft een 6,1-inch scherm, ondersteuning voor 5G, een nieuw design en een verbeterde camera. Er zijn zes kleuren, met paars als nieuwste kleur uit april 2021. Lees alles over de iPhone 12 kopen, prijzen en specificaties.

iPhone 12
23 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.