Notion screenshot rood

Notion notitie-app nu gratis voor persoonlijk gebruik

De makers van de notitie-app Notion hebben aangekondigd dat je voor persoonlijk gebruik nu een oneindig aantal notities kunt maken. Daarmee wordt het een interessant alternatief voor de Notities-app van Apple.

Ken je Evernote nog? Deze notitie-app was tien jaar geleden ongelooflijk populair: iedereen gebruikte de notitie-app. Maar toen de charismatische CEO vertrok en de gratis functies ernstig werden ingeperkt, renden gewone gebruikers massaal weg. Evernote was alleen nog interessant voor grote bedrijven. Notion zou wel eens die rol kunnen overnemen: de app ziet er overzichtelijk uit en is voor persoonlijk gebruik nu helemaal gratis. Het is een geavanceerde app om notities te maken en samen te werken.


Voorheen kreeg je nog 1000 ‘blokken’ gratis. Dit zijn elementen die je aan een notitie kunt toevoegen, zoals een tekst, taak, afbeelding, kaart of agenda. Daarna moest je vijf euro per maand betalen om een onbeperkt aantal blokken te kunnen gebruiken. Die beperking is opgeheven. Je kunt als gratis gebruiker zoveel blokken creëren als je zelf wil.

Notion-app voor iPhone

Wat leuk is aan Notion is dat er ook een actieve gebruikersgroep omheen hangt. Zij hebben al allerlei voorbeelden gemaakt van wat je met deze app kunt doen, zoals sjablonen voor takenlijsten, dagboeken, recepten opslaan of films die je nog wilt kijken. Je kunt zelfs een simpele website maken door je Notion-pagina openbaar te maken. Op die manier kun je als werkzoekende bijvoorbeeld een aanpasbaar CV maken.

In onze Notion-review kun je lezen wat je er nog meer mee kunt doen.

Bekijk ook

Review: Notion, alles-in-een-app voor notities, takenlijsten en meer

Notion is een notitie-, herinneringen- en agenda-app. Wat kun je er allemaal mee en wat zijn de voor- en nadelen ervan? Je leest het in deze review van Notion, die geschreven is door gastauteur Ron de Kooter.

Ook kun je tot 5 gasten uitnodigen op een gratis account, zodat je ook kunt samenwerken. Zo’n gast kan de pagina’s bewerken of commentaar geven. Voor grote bedrijven is het misschien te beperkt, maar als je een klein werkgroepje hebt kan het handig zijn. Hoe je de app nog meer kunt gebruiken, is hier te zien.

Meer gebruikers trekken
De belangrijkste reden waarom Notion nu gratis wordt, is om meer marktaandeel te winnen, zorgen dat meer mensen Notion gaan gebruiken, aldus Akshay Kothari, Notion’s CEO. Het is te hopen dat daarna niet hetzelfde gebeurt als bij Evernote: eerst alles gratis maken en daarna weer alles inperken. Studenten en docenten konden Notion al sinds afgelopen najaar gratis gebruiken.

We zouden liever zien dat Notion een interessant upgrade-aanbod biedt, zodat mensen die meer functies willen toch voor een redelijk bedrag kunnen upgraden. Dat is er overigens ook: er is een betaald abonnement voor persoonlijk gebruik, waarbij je premium-functies krijgt zoals onbeperkte grootte voor bestandsuploads, onbeperkt aantal gasten, versiehistorie, snellere klantenservice en extra tools. Dit kost 50 euro per jaar.

Voor wie is Notion interessant? Eigenlijk voor iedereen die niet genoeg heeft aan de Notities-app. Er zijn dan diverse opties van grote bedrijven als Google Keep, tot startups zoals Bear, Agenda en Goodnotes. Notion kan voor de geavanceerde functies wat moeilijker in gebruik zijn, maar daar staat wel tegenover dat je heel veel mogelijkheden hebt. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken voor research en voor het plannen van evenementen en projecten.

Bekijk ook onze round-up van notitie-apps voor de iPhone, waar je nog meer alternatieven vindt.

Bekijk ook

Beste notitie-apps voor iPhone en iPad

De beste iPhone- en iPad-apps voor notities, aantekeningen maken en annoteren. Notability, Evernote, PDF Expert 5 en meer: welke moet je hebben?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
20 mei 2020 om 9:08
Onderwerp
Categorie
Apps
9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.