earpods plant

Opinie: Waarom Apple moet stoppen met het meeleveren van EarPods

Google levert bij de Pixel 4 geen oordopjes meer. Apple moet wat ons betreft dit voorbeeld volgen en stoppen met het meeleveren van de bedrade EarPods. Dit is waarom wij dat vinden.

Waarom Apple geen EarPods meer mee moet leveren

Bij elke nieuwe iPhone krijg je standaard een aantal accessoires mee. In het doosje zit niet alleen de iPhone zelf, maar ook de benodigde kabel en adapter. Al vanaf de allereerste iPhone krijg je daar ook een setje EarPods bij. Anno 2019 is dat volgens ons overbodig. Hoewel de EarPods nog steeds prima oordopjes zijn, kun je jezelf afvragen of je per se wel elke keer een nieuw setje nodig hebt. We hebben drie redenen waarom Apple geen EarPods of andere oordopjes meer mee moet leveren.

#1 Lagere prijs zonder EarPods

Apple kan de verkoopprijs van de iPhones verlagen als ze de EarPods achterwege laten. Voor een losse set EarPods betaal je bij Apple nu €29. Dat zal niet de productieprijs zijn, maar het kan best een paar euro schelen. Wie graag een nieuw setje wil, kan deze altijd nog los in de winkel halen.

#2 Beter voor het milieu

Voor veel mensen zijn de EarPods een leuk extraatje, maar er is ook een grote groep die de oordopjes nooit uit de doos haalt. Veel mensen gebruiken liever hun eigen draadloze koptelefoons, AirPods of andere draadloze oordopjes. De EarPods worden daarmee vooral een hoopje e-waste in plaats van een bruikbaar accessoire. En dat is weer slecht voor het milieu. Terwijl Apple zich zo inzet voor het milieu en ook de verpakking steeds milieuvriendelijker maakt, zit er wel verplicht een accessoire bij dat lang niet door iedereen gebruikt wordt.

iPhone 7 review: oordopjes op de achtergrond

#3 Standaard een snellader bij iedere iPhone

Sinds dit jaar levert Apple bij de iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max eindelijk een snellader. Maar bij de iPhone 11 of oudere modellen zit nog steeds een trage 5W-lader. Wat ons betreft kan Apple de kosten die ze nu maken voor de EarPods beter investeren in een snellere lader. Een oplader met betere specificaties heeft iedereen wat aan, terwijl een set EarPods maar voor een beperktere groep interessant is.

Tijd voor iPhone Studio?
Sinds dit jaar biedt Apple kopers van de Apple Watch Series 5 aan om zelf hun horloge samen te stellen. Met Apple Watch Studio bepaal je zelf welk bandje er bij je Apple Watch zit. We vinden het daarom geen gekke gedachte om iPhone-kopers zelf de mogelijkheid te geven om te kiezen wat ze bij hun iPhone willen: een snellader, een setje EarPods of toch allebei. Bij de Mac doet Apple dit ook al jaren, waarbij je de keuze hebt tussen bijvoorbeeld een muis of trackpad.

Bekijk ook

Met Apple Watch Studio stel je zelf je smartwatch samen

Met Apple Watch Studio kun je zelf kiezen welke horlogekast en welk bandje je combineert. Daardoor ontstaan duizenden combinaties. Het is alleen beschikbaar in de Apple Store, niet bij andere winkels.

Overigens vinden we wel dat Apple de EarPods moet blijven leveren bij de iPod touch, omdat dat apparaat voornamelijk gebruikt wordt voor het het luisteren van muziek, bekijken van films en het spelen van games. Zeker voor de jonge doelgroep van de iPod touch vinden we de EarPods nog altijd een goede keuze.

We zijn benieuwd naar jouw mening. Vind jij dat Apple nog standaard EarPods mee moet leveren? Laat het ons weten in de poll. We zijn ook benieuwd wat jij met de EarPods doet die je bij een nieuwe iPhone krijgt.

Poll niet zichtbaar? Invullen kan ook hier!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

44 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.