iPad Pro 2021 formaten

Gerucht: ‘Apple wil toekomstige iPad met stevigere titanium behuizing’

Apple zou overwegen om een toekomstige iPad te voorzien van een behuizing van titanium. Nu gebruikt Apple nog voor alle modellen aluminium.

Aluminium is Apple’s meestgebruikte materiaal voor al haar producten. De behuizing van iPhones, iPads en Macs zijn allemaal of grotendeels gemaakt van dit materiaal. Bij de Apple Watch heeft Apple wel meerdere soorten uitgebracht, waaronder roestvrij staal, keramiek en titanium. Laatstgenoemde zou in de toekomst ook gebruikt kunnen worden op de iPad, zo meldt Digitimes nu.

‘Apple overweegt iPad van titanium’

Digitimes blikt in een nieuw verslag vooruit op de aankomende instap-iPad, de iPad 2021. Dit model wordt net als alle huidige iPads gemaakt van aluminium, maar de website voegt eraan toe dat Apple ook titanium overweegt. Een behuizing van titanium is niet ondenkbaar, maar momenteel nog wel erg kostbaar. Titanium is duurder dan aluminium, vandaar dat de Apple Watch Edition ook prijziger is dan de roestvrij stalen versie.

Titanium is over het algemeen wel steviger, maar kan soms ook krasgevoelig zijn. Dat zie je bijvoorbeeld bij de Apple Watch, waarbij de titanium versie sneller kleinere krasjes heeft dan de roestvrij stalen variant. Maar de extra stevigheid kan wel van pas komen tegen het ombuigen. Je kunt je misschien nog de bendgate van de iPhone 6 en de iPad Pro 2018 herinnneren. Door het dunnere ontwerp konden sommige modellen makkelijker ombuigen.

Bekijk ook

Ga niet op je iPad Pro zitten

De iPad Pro 2018 blijkt wat gevoeliger voor buigen. De modellen van 11- en 12,9-inch zijn de dunste ooit met slechts 5,9mm. Maar je moet er niet op gaan zitten als je op de bank ploft.

Als Apple inderdaad titanium op de iPad overweegt, lijkt de iPad Pro daar een geschikt model voor. Deze is van zichzelf al wat duurder en met een titanium ontwerp kan Apple dit model ook meer onderscheiden van de gelijk ogende iPad Air. Eerder ging er al een gerucht dat Apple de iPhone van 2022 van titanium wil maken.

Bekijk ook

Gerucht: 'iPhone 14 Pro extra stevig dankzij titanium behuizing'

Een analist weet het zeker: Apple gaat de iPhone 14 Pro voorzien van een titanium behuizing. Het zou niet de eerste keer zijn dat Apple dit materiaal gebruikt.

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's professionele tablet. Het is de grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor zakelijk en creatief gebruik. De iPad Pro is er in twee formaten: 11- en 12,9-/13-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer. De nieuwste generatie is de iPad Pro 2024.

iPad Pro

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.