iPad Pro 2018 buigen

Ga niet op je iPad Pro zitten

Gevoelig voor buigen
De iPad Pro 2018 blijkt wat gevoeliger voor buigen. De modellen van 11- en 12,9-inch zijn de dunste ooit met slechts 5,9mm. Maar je moet er niet op gaan zitten als je op de bank ploft.

iPad Pro buigt en breekt

Dit is er eentje die de trouwe Apple-fan al zag aankomen: als Apple een nieuw design bedenkt gaan YouTubers de slag om te kijken of het ook kapot kan. Lukt het stukslaan niet op een stenen vloer, dan is er altijd wel een kettingzaag of Stanley-mes waarmee ze de robuustheid van een product proberen te testen. Vaak zijn het onrealistische scenario’s, maar bij de nieuwste iPad Pro’s zul je toch even moeten oppassen. Plof je vaak op bed of op de bank, zonder te kijken of er iets op ligt, dan kun je op een probleem ‘zitten’. De nieuwste iPad Pro’s buigen namelijk als je er flinke kracht op uitoefent.


Ook in forumpostings is te lezen dat de eerste mensen al met een kromme iPad zitten. Volgens één persoon boog zijn 12,9-inch iPad Pro door deze een weekendje mee te nemen in een rugzak. Daardoor ligt de tablet niet meer vlak op de tafel. Uiteraard ging YouTuber JerryRigEverything ook aan de slag voor de kijkcijfers en laat zien dat je met blote handen de iPads kunt buigen. Daarbij blijkt de iPad in tweeën te breken.

Het lijkt nog geen wijdverbreid probleem en als je zuinig met je iPad omgaat zullen de meeste mensen er ook geen last van krijgen. Wel is het even opletten als je bijvoorbeeld tijdens een vakantiereis op je koffer gaat zitten om ‘m dicht te proppen. Er zijn ook mensen die al terug zijn gegaan naar de Apple Store en een vervangend exemplaar kregen.

Voor wie vreest voor een bendgate zoals in 2014 met de iPhone 6: die mensen kunnen we geruststellen. Het lijkt er niet op dat dit massale problemen zal veroorzaken. Eén van de factoren daarbij is dat je een 12,9-inch iPad Pro niet zo gemakkelijk in je strakke skinny stopt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

39 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.