Final Cut Pro op iPad met cameramodus

Gerucht: ‘iPad Pro 2024 scherm ook in matte variant beschikbaar’

De iPad Pro 2024 komt mogelijk ook in een variant met een mat scherm. Dit zou vergelijkbaar zijn met de matte variant van Apple's Studio Display.

Bij het kopen van een iPad Pro moet je altijd al de keuze maken tussen het schermformaat, maar het zou zomaar kunnen dat er dit jaar bij de iPad Pro 2024 nog een extra keuze gemaakt moet worden. Volgens bronnen uit China biedt Apple namelijk bij de iPad Pro 2024, die binnenkort onthuld wordt, een optie voor een mat scherm. Daardoor heb je minder last van reflectie. Apple heeft al meerdere producten in het assortiment waarbij je kan kiezen voor een matte uitvoering.

‘iPad Pro met mat scherm op komst’

De iPad Pro 2024 lijkt al een grote update te gaan worden, met een nieuw design, nieuwe accessoires en zelfs de overstap naar OLED. Maar OLED is niet de enige vernieuwing als het om het scherm van de iPad Pro 2024 gaat. Op het Chinese Weibo meldt het account Instant Digital (die vaker vroegtijdig informatie over Apple-producten lekt), dat de iPad Pro beschikbaar komt in zowel de standaarduitvoering met glimmend scherm als in een matte variant. De matte variant zou minder last hebben van reflectie, wat voor professionals die werken met een iPad vast goed in de oren zal klinken. Immers, je wil bij het tekenen op een iPad of het bewerken van foto’s en video’s zo min mogelijk last hebben van de reflectie van licht.

Het is niet duidelijk om wat voor afwerking het precies gaat, maar mogelijk brengt Apple de nanotextuur-techniek naar de iPad Pro. We kennen dit al van het Studio Display en het Pro Display XDR. Apple introduceerde nanotextuur als optie voor het eerst bij de 27-inch iMac uit 2020. In tegenstelling tot veel andere matte schermen, gaat het bij nanotextuur niet om een speciale coating. Bij een matte coating lever je vaak in op beeldkwaliteit, maar dat is bij nanotextuur niet het geval.

Bekijk ook

Dit moet je weten over nanotextuur op Apple-schermen

Tegenwoordig verkoopt Apple sommige schermen ook met nanotextuur. Deze speciale afwerking voorkomt reflectie. In deze tip lees je hoe het werkt, hoe je ermee omgaat, op welke apparaten het beschikbaar is en hoe je een scherm van nanotextuur moet schoonmaken.

Het is de verwachting dat de matte variant als extra upgrade beschikbaar komt. Bij het Studio Display betaal je voor nanotextuur €250,- extra, terwijl dit bij het Pro Display XDR maar liefst €1.000,- is. Als de iPad Pro 2024 dit inderdaad krijgt, zal de prijs vermoedelijk wel een stuk lager liggen.

Het is nog de vraag hoe goed nanotextuur werkt op een apparaat met touchscreen en hoe het gevoel met de Apple Pencil is als je erop tekent. De bron geeft daar geen verdere informatie over.

Meer verbeteringen voor scherm iPad Pro 2024

We noemden het al even, maar de iPad Pro 2024 krijgt meer vernieuwingen als het om het scherm gaat. Er zijn al jaren geruchten dat OLED eindelijk naar de iPad komt en met de aankomende iPad Pro is het dan eindelijk zover. Mogelijk worden de schermen ook ietsjes groter. Zo wordt er gesproken over 11,1- en 13,1-inch. Lees ook ons artikel over iPad Pro 2024 functies voor meer verwachte verbeteringen.

Bekijk ook

Deze 6 nieuwe functies verwachten we in de iPad Pro 2024

Er komt in 2024 een nieuwe iPad Pro aan. De afgelopen maanden zijn er al heel wat geruchten geweest over welke verbeteringen en nieuwe functies de iPad Pro 2024 krijgt. Met dit artikel ben je in een keer bijgepraat over al het nieuws en verwachtingen voor de aankomende iPad Pro 2024.

Mogelijk worden de nieuwe iPads volgende week onthuld. Er zijn geruchten geweest dat de nieuwe iPads (zowel de iPad Pro 2024 als de iPad Air 2024) op 26 maart 2024 aangekondigd worden. Instant Digital herhaalt deze informatie vandaag op Weibo. De release van de eerste nieuwe iPads van 2024 zou dan later in april zijn.

Bekijk ook

Alles over de iPad-release in 2024: 'Nieuwe iPads in tweede week van mei, grootste update op een dag ooit'

Wat zijn de verwachte releasedata van de iPads in 2024? Er zijn al meerdere geruchten over de verschillende iPad-modellen, die verspreid over het jaar zullen uitkomen. Dit zijn de verwachte iPad-releasedata van 2024, bijgewerkt met de nieuwste geruchten voor dit voorjaar.

iPad Pro 2024

De iPad Pro 2024 is de nieuwste aankomende generatie iPad Pro. Net als voorheen verschijnen er twee formaten (vermoedelijk 11- en 13-inch), maar krijgen ze wel een gloednieuw scherm. De iPad Pro 2024 wordt waarschijnlijk voorzien van OLED, voor betere kleurweergave en diepere zwarttinten. Andere verbeteringen die we verwachten, zijn een aangepast ontwerp, nieuwe snellere M3-chip en ondersteuning voor een nieuw Magic Keyboard voor iPad. Lees meer over de iPad Pro 2024.

iPad Pro 2024

Reacties: 0 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.