iPad Pro met wit Magic Keyboard

Gerucht: ‘Vernieuwd Magic Keyboard alleen voor iPad Pro, iPad Air behoudt huidige model’

Apple zou van plan zijn een steviger en duurzamer model van het iPad Magic Keyboard uit te brengen. Deze is gemaakt van aluminium en doet meer denken aan een laptop. Maar dit nieuwe model zou alleen bedoeld zijn voor de iPad Pro en dus niet voor de iPad Air.

Update 11 december 2023: Mark Gurman van Bloomberg schrijft dat het vernieuwde Magic Keyboard voor de iPad alleen beschikbaar komt voor de iPad Pro en dat het daarmee een belangrijk verschil wordt tussen de iPad Pro en iPad Air. Het huidige Magic Keyboard voor de iPad werkt voor zowel de iPad Pro als iPad Air, waardoor het kiezen van de juiste iPad lastiger en onduidelijker is. Door het nieuwe Magic Keyboard alleen voor de iPad Pro uit te brengen, brengt Apple meer onderscheid aan tussen de modellen. Daardoor moet het voor gebruikers makkelijker worden om een keuze te maken tussen de juiste iPad.


Het vernieuwde Magic Keyboard voor iPad Pro zou een groter trackpad en een vernieuwd design van aluminium krijgen. De iPad Air behoudt dus het huidige model van het Magic Keyboard, ook voor de grote iPad Air die Apple in 2024 gaat uitbrengen.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 3 september 2023

Magic Keyboard voor iPad van aluminium

Dat schrijft Mark Gurman in zijn Power On-nieuwsbrief bij Bloomberg. Het toetsenbord zal beschikken over een aluminium topcase, terwijl de andere kant nog steeds gemaakt is van zacht materiaal. Gurman merkt op dat het huidige toetsenbord gevoelig is voor buigen en na verloop van tijd kan scheuren. Door de topcase van aluminium uit te voeren wordt het steviger. Apple zou ook het trackpad willen vergroten, zodat het meer aanvoelt als een laptop.

Al die verbeteringen zouden wel eens consequenties kunnen hebben voor de prijs en dat is een tegenvaller voor gebruikers die de huidige prijs vanaf €369,- al wat te gortig vinden. Voor de 12,9-inch iPad betaal je zelfs €429,- voor de toetsenbordhoes.

Wit Magic Keyboard

Het nieuwe Magic Keyboard voor iPad houdt nog steeds één usb-c-poort, denkt Gurman. Een groot verschil in gewicht zal er niet zijn, omdat aluminium licht van gewicht is. Het accessoire zou pas volgend jaar op de markt kunnen komen, als de volgende generatie iPad Pro (2024) klaar is. Deze krijgt volgens Gurman de grootste redesign ooit, met onder andere een groter scherm van 13-inch. Binnenin vind je de M3-chip die dit jaar al in de eerste Macs te vinden zal zijn.

Bekijk ook

'Grote update voor iPad Pro gepland in 2024 (en dit zit erin)'

Het lijkt erop dat we dit jaar weinig hoeven te verwachten van de iPad Pro, maar dat betekent niet dat Apple stil zit. Voor 2024 wordt wel een grote update voor de iPad Pro verwacht, zo zegt een betrouwbare bron. Maar welke verbeteringen zijn er dan?

Revisiegeschiedenis:

  • 2023 - 11 december: Artikel bijgewerkt met nieuwe info over vernieuwde Magic Keyboard voor iPad Pro.

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's professionele tablet. Het is de grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor zakelijk en creatief gebruik. De iPad Pro is er in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer. De nieuwste generatie is de iPad Pro 2022.

iPad Pro

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.