iPad Pro 2020 teardown-video laat LiDAR Scanner en veel lijm zien

iFixit heeft de iPad Pro 2020 uit elkaar gehaald. De teardown geeft voor het eerst een blik op de LiDAR Scanner en de nieuwe cameramodule.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iPad Pro 2020 teardown

Eerder deze week maakte iFixit al een MacBook Air 2020 teardown, waaruit bleek dat je makkelijk toegang tot de accu hebt. Deze keer gaat niet om een fotoserie, maar om een video met de teardown van de iPad Pro 2020. Daaruit blijkt hoeveel overeenkomsten er zijn met het model uit 2018. Wel zijn er natuurlijk ook wat dingen vernieuwd: zo is er nu een cameramodule met een 12 megapixel groothoeklens en een 10 megapixel supergroothoeklens.


Geheel nieuw is de LIDAR Scanner, waarmee je 3D-beelden kunt maken. In de video krijg je de laserstralen te zien, dankzij gebruik van een infraroodcamera. Deze scanner doet niet zoveel projecties als de True Depth-camera van de iPhone die voor Face ID wordt gebruikt. Wel blijkt dat de frontcamera identiek is aan het voorgaande model uit 2018.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.


Een aparte video kijkt wat beter naar het XDR-scherm:

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Ook de batterij is van hetzelfde formaat, maar om die te vervangen moet je eerst het moederbord loshalen. Die zit echter vastgeplakt. Ook veel andere onderdelen zijn vastgemaakt met een klodder lijm. Behalve dan de USB-C-poort die modulair is en makkelijk te vervangen is bij een defect.

De A12Z Bionic-chip komt ook in beeld, al kun je natuurlijk weinig zien van de acht kernen in de GPU en de verbeterde thermische architectuur. De iPad Pro wordt geleverd met 6GB RAM, meer dan de 4GB van zijn voorganger. Eerder deze week werd bekend dat de A12Z in feite de A12X is, maar met een andere naam en een extra GPU-core.

De volledige video is bij iFixit te zien, maar bevat nog niet alle informatie. Zo volgen er bij iFixit meestal nog de gedetailleerde foto’s en ook over de A12Z Bionic processor valt meer te vertellen. Wil je meer weten over de LiDAR Scanner en wat je daarmee kunt doen, dan hebben we daar een aparte uitleg over.

Bekijk ook

LiDAR Scanner: alles over de 3D-sensor in iPhone, iPad en Vision Pro

De LiDAR Scanner is te vinden in recente iPhones en iPads. Deze scanner verbetert de camerafuncties en geeft je meer mogelijkheden voor augmented reality. In deze uitleg lees je wat je er allemaal mee kunt doen.

De iPad Pro 2020 ligt inmiddels in de winkel, maar echte aanbiedingen zijn er nog niet.

iPad Pro 2020

De iPad Pro 2020 is een tablet voor veeleisende gebruikers. Hij verscheen in 2020 en is opgevolgd door de iPad Pro 2021. Er waren twee formaten, namelijk 11-inch en 12,9-inch. De iPad Pro 2020 heeft een nieuwe camera en verbeterde processor en werkt met de Apple Pencil 2 en het Magic Keyboard voor iPad. Lees hier alles over de specificaties, nieuwe iPad kopen, accessoires en meer.

iPad Pro 2020

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.