Teardown MacBook Air 2020 laat makkelijke toegang tot accu zien

iFixit heeft traditiegetrouw een teardown uitgevoerd van het allernieuwste Apple-product. In de teardown van de MacBook Air 2020 kijken ze vooral naar het schaarmechanisme van de toetsen en onderdelen zoals de trackpad en accu.

MacBook Air 2020 teardown

De belangrijkste vernieuwing in de MacBook Air 2020 is het schaartoetsenbord, een verbetering ten opzichte van het eerdere vlindertoetsenbord. Het vernieuwde toetsenbord voegt een halve millimeter toe aan de behuizing en die extra dikte is het waard. Ook is het nieuwe model net iets zwaarder. Uiteindelijk krijgt het apparaat een reparatiescore van 4 uit 10, omdat er makkelijker toegang is tot de trackpad en de accu. Ook de ventilatoren, speakers en poorten zijn nu modulair en makkelijker te bereiken. Daarmee is de nieuwste MacBook Air beter te repareren dat zijn voorganger, die een score 3 haalde.


Maar niet alles is positief. Het toetsenbord is nu weliswaar minder gevoelig voor defecten, maar zit nog steeds vast aan de topcase. Dat betekent dat die helemaal moet worden vervangen als er iets met de toetsen mis is. De kabel van de trackpad zit nu niet meer onder het moederbord, maar liggen nu vrij en kunnen losgekoppeld worden. Zo kun je de trackpad gemakkelijk vervangen.

iFixit MacBook Air 2020 trackpad

De accu bevindt zich ook onder deze kabels, waardoor je ook die makkelijk kunt vervangen zonder meteen het moederbord eruit te halen. Volgens iFixit is het duidelijk dat Apple hier echt moeite heeft gedaan om de repareerbaarheid te verbeteren. Apple heeft dezelfde accu als vorig jaar erin gestopt, met hetzelfde modelnummer en specificaties. Apple gebruikt plakstrips en schroefjes om de speakers op hun plek te houden, maar SSD en RAM zitten nog vastgesoldeerd. iFixit ontdekte een grotere heatsink bij de processor.

iFixit MacBook Air 2020 onderdelen

De MacBook Air 2020 ligt inmiddels in de winkel, al kunnen nog maar weinig winkels ‘m leveren. Je kunt deze MacBook onder andere kopen bij YourMacStore. Bekijk onze pagina over de MacBook Air kopen voor je opties.

Bij Apple zijn de adviesprijzen als volgt:

Bekijk ook

Apple onthult nieuwe M3 MacBook Air: snellere chip, betere specs

Nu aangekondigd en helemaal nieuw: de M3 MacBook Air in 13- en 15-inch! Apple belooft betere prestaties met dit nieuwe M3-model ten opzichte van de M2-variant. Lees hier alles over deze nieuwe MacBook Air en de vorige generaties.

MacBook Air

De MacBook Air is Apple's lichtste en meest compacte MacBook uit de line-up. De MacBook Air kenmerkt zich door het dunne design, dat tot 2022 afliep aan de onderkant. De meest actuele modellen zijn de MacBook Air 13-inch met Apple's M2-chip (midden 2022) en MacBook Air 15-inch met M2-chip (midden 2023). De 13-inch versie heeft een 13,6-inch display. Eerdere modellen hadden een 13,3-inch scherm. Sinds juni 2023 is er ook een 15-inch variant van de MacBook Air, met een 15,3-inch schermformaat. Deze heeft dezelfde M2-chip, maar wel betere speakers. Beide actuele modellen met M2-chip hebben een nieuw design met een verbeterd display met notch. De MacBook Air is ideaal voor gebruikers die op zoek zijn naar een snelle en compacte laptop. Hij is beschikbaar in vier kleuren en opslagcapaciteiten en heeft een Magic Keyboard met Touch ID-sensor. Alles over de MacBook Air, de MacBook kopen en MacBooks vergelijken lees je hier.

MacBook Air

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.