iCloud voor Windows op Windows 10.

iCloud Sleutelhanger nu te gebruiken op Windows [update 2]

Chrome-extensie nu te downloaden

Windows-gebruikers kunnen hun wachtwoorden uit de iCloud Sleutelhanger halen. Een Chrome-extensie voor Windows maakt dat mogelijk.

Update 3 februari: Eind goed, al goed: iCloud voor Windows versie 12 is nu weer terug in de Microsoft Store, waardoor je iCloud Sleutelhanger voor Windows in combinatie met de Chrome-extensie weer kan gebruiken.

Update 2 februari: Apple heeft versie 12 van iCloud voor Windows weer teruggetrokken. Deze bood ondersteuning voor de iCloud Sleutelhanger-extensie voor Chrome. Waarom Apple dit heeft gedaan is onduidelijk, maar het is mogelijk dat gebruikers problemen ondervonden. Zo zouden er problemen zijn met tweefactorauthenticatie bij het inloggen op websites. De browserextensie werkte daarbij niet goed. In de Microsoft App Store is nu weer de oude versie 11.6.32.0 te vinden.


Update 1 februari: De Chrome-extensie is er nu om te downloaden. De Chrome-extensie is gemaakt door Apple en werkt via dezelfde beveiliging als iCloud op je iPhone, iPad en Mac.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 28 januari.

iCloud Sleutelhanger voor Windows

Als Mac-gebruiker ben je gewend om tijdens het internetten moeiteloos je wachtwoorden uit iCloud Sleutelhanger in te vullen. Maar voor Windows is dat nog niet zo makkelijk. Daar komt nu verandering in met een nieuwe Chrome-extensie voor iCloud-wachtwoorden. Deze is nog niet beschikbaar, maar moet binnenkort worden uitgerold. In de nieuwe wachtwoordensectie van iCloud voor Windows krijgen gebruikers de tip om een aanstaande Chrome-extensie te downloaden zodat ze makkelijker toegang hebben tot de vastgelegde wachtwoorden.

Schakel je het in, dan zal iCloud Sleutelhanger de wachtwoorden opslaan tijdens het gebruik van Safari en iOS-apps. Vervolgens kun je ze raadplegen op je Windows-computer, maar wel via de omweg in Chrome. Het is de eerste keer dat zoiets mogelijk is. Het is nog onduidelijk of er ook een soortgelijke Chrome-extensie voor de Mac komt, zodat je ook daar je wachtwoorden makkelijker kunt invullen.

iCloud voor Windows op Windows 10.

De extensie zelf is nog niet beschikbaar voor Windows. Druk je op de downloadknop, dan kom je terecht op een 404-pagina in Chrome. Nog even geduld dus.

Ben je Windows-gebruiker en heb je ook een iPhone, dan is het aan te raden om iCloud voor Windows te installeren, want daarmee heb je toegang tot al je documenten, foto’s en dergelijke. De app staat sinds juni 2019 in de Windows Store. Uiteraard kun je ook gewoon in de browser naar icloud.com bladeren en inloggen.

Revisiegeschiedenis:

  • 2021 - 03 februari: Versie 12 van iCloud voor Windows is weer terug. iCloud Sleutelhanger is daardoor weer te gebruiken.
  • 2021 - 02 februari: iCloud voor Windows versie 12 is weer teruggetrokken door Apple.
  • 2021 - 01 februari: De extensie is er nu.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 februari 2021, 10:51
Bron Bron The Verge
Categorie Diensten
Onderwerpen icloud, icloud sleutelhanger, wachtwoord
37 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.