Met de widget van Shazam kun je nog sneller muziek herkennen

Shazam heeft nu ook een widget voor iOS 14, zodat je vanaf het beginscherm meteen een nummer kan laten identificeren. Ook bekijk je dan je recente Shazams.

Er zijn diverse manieren om Shazam te gebruiken. Je kan Shazam via Siri gebruiken of de Shazam-knop in het Bedieningspaneel inschakelen om een muzieknummer te identificeren. Snelheid is voor het herkennen van muziek vaak belangrijk, want voordat je het weet is het nummer alweer voorbij en ben je te laat. De widget van Shazam kan je daarbij helpen.

Shazam widget helpt je bij het herkennen van muziek

De nieuwe Shazam-widget is toegevoegd in versie 14.4 van de muziekherkenningsapp, die sinds een paar jaar in handen is van Apple. Shazam is eigenlijk rijkelijk laat met het toevoegen van de nieuwe widget voor iOS 14. De app had wel al een widget in de oude stijl, maar de nieuwe Shazam widget kan je ook op het beginscherm zetten.

Shazam widget in iOS 14.

Je kan kiezen uit de drie formaten, namelijk klein, middel en groot. De widget laat altijd de meest recente Shazams zien, maar er zit ook een snelkoppeling in om direct naar de muziekherkenning te gaan. Tik daarvoor in de widget op het Shazam-logo. De app opent direct en begint meteen met luisteren naar de muziek. Doordat je de widget ook op het beginscherm kan zetten, kan je vanaf nagenoeg overal op je iPhone meteen muziek herkennen met Shazam. Het is daarmee vergelijkbaar met de complicatie voor de Apple Watch-app.

Met het toevoegen van de nieuwe widget is ook de oude widget voor gebruikers van iOS 13 of ouder behouden gebleven. Met deze oude versie kun je ook snel de muziekherkenning starten, maar ook zoeken naar muziek.

Bekijk ook

Shazam vanuit het Bedieningspaneel op iPhone, iPad en Mac: zo kun je snel muziek herkennen

Wist je dat je heel snel Shazam vanuit het Bedieningspaneel kunt gebruiken? Je kunt dan sneller muziek herkennen, zonder dat je een app nodig hebt of Siri gebruikt.

Informatie

Laatst bijgewerkt
3 februari 2021 om 13:27
Onderwerp
Categorie
Apps

Shazam

Shazam is een app waarmee je muziek kunt herkennen. De app werd in 2017 overgenomen door Apple en sindsdien is de muziekherkenning op veel meer plekken op de iPhone, iPad en Mac toegevoegd, waaronder het Bedieningspaneel en Siri. Shazam is standaard beschikbaar op al je Apple-apparaten, maar de losse app is ook nog steeds beschikbaar. De herkende muziek wordt ook dankzij iCloud gesynchroniseerd tussen al je apparaten. Je kan ook Shazam koppelen aan Apple Music of aan Spotify.

Shazam

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.