HomePod met scherm (iPad) en FaceTime.

‘Apple werkt aan nieuwe high-end HomePod: met iPad-robotarm’

Apple overweegt een opmerkelijk nieuw product uit te brengen. Bronnen beweren dat Apple werkt aan een nieuwe high-end HomePod, maar inclusief robotarm waar je een iPad aan kan bevestigen.

Ondanks dat de HomePod nooit echt een succes was, kwam het toch als een verrassing dat Apple stopt met de huidige grote HomePod. Eerder leek het er al op dat Apple de handdoek nog niet in de ring gegooid had, want Apple zou werken aan een nieuwe HomePod met scherm en camera. Bloomberg verklapt nu meer details over de ontwikkeling van dit nieuwe product. Apple zou zelfs gedacht hebben aan een robotarm, zodat je je iPad eraan kan bevestigen.

‘High-end HomePod met iPad-robotarm’

Bloomberg schrijft dat de nieuwe high-end HomePod in ieder geval een scherm en camera krijgt. Daarmee wil Apple de concurrentie aan gaan met onder andere Google en Amazon, dat al speakers met schermen in het assortiment heeft. Het is daarbij een soort combinatie tussen de HomePod en de iPad. Maar Apple denkt verder over hoe ze de iPad daarbij kunnen benutten.

Bekijk ook

Nieuwe poging? 'Apple werkt aan HomePod met scherm en camera' [Update]

Apple heeft een speaker in ontwikkeling waar ook een scherm en camera's op zit. Maar het lijkt er niet op dat je deze snel kunt verwachten.

Volgens de bronnen heeft Apple manieren onderzocht om de iPad met een robotarm aan de HomePod te koppelen. Zo’n arm zorgt ervoor dat de iPad de gebruiker kan volgen, bijvoorbeeld tijdens een videogesprek. Je hoeft dan niet altijd recht voor de camera te blijven zitten, want je bent dan vrij om bijvoorbeeld heen en weer te bewegen. De robotarm met iPad zou ervoor zorgen dat je altijd in beeld bent.

Amazon heeft met de Echo Show 10 iets soortgelijks, want ook die speaker heeft een verbonden tablet die meedraait. Dat komt niet alleen van pas bij het videobellen, maar ook als je bijvoorbeeld in de keuken een recept aan het volgen bent via het scherm.

De ontwikkeling van deze nieuwe speaker bevindt zich nog in een zeer vroeg stadium, waardoor het nog niet zeker is of het apparaat daadwerkelijk uitgebracht wordt. Vandaag werd ook duidelijk dat Apple de HomePod en Apple TV wil combineren tot één product met camera. Ook die ontwikkeling bevindt zich nog in de vroege fase, waardoor het onduidelijk is of dit apparaat er echt komt.

Bekijk ook

'Apple werkt nog steeds aan gecombineerde HomePod en Apple TV met camera'

Apple werkt aan een nieuw product dat de Apple TV en HomePod-speaker combineert, zo schreven we twee jaar geleden al. Het gaat om een nieuw apparaat voor aan je televisie, met daarin ook een HomePod-speaker en een camera voor videobellen. Volgens een bron werkt Apple hier nog steeds aan.

HomePod

Alle belangrijke artikelen over de Apple HomePod onder handbereik. Apple heeft momenteel twee modellen in het assortiment: de kleinere HomePod mini en de grotere HomePod (2e generatie, 2023). De beste tips, gidsen en wat je moet weten over deze slimme speaker, bedoeld voor het luisteren van muziek, het geven van spraakopdrachten met Siri en het bedienen van je smart home.

HomePod

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.