Eve Weather 2021 buiten op een tafel.

Nieuwe Eve Weather weerstation officieel onthuld: nu met Thread

Smart home-fabrikant Eve heeft de nieuwe Eve Weather aangeknodigd, een weersensor met ondersteuning voor Thread. Hij is los neer te zetten of aan de wand te hangen.

Update 4 maart 2021: Eerder in januari lekte al de nieuwe Eve Weather uit via de FCC, maar vandaag heeft het bedrijf de nieuwste versie officieel aangekondigd. De nieuwe Eve Weather heeft een schermpje zoals de bestaande Eve Degree en is voornamelijk bedoeld voor buiten, maar kan je ook binnenshuis gebruiken. In het display zie je niet alleen de huidige temperatuur, maar ook de luchtvochtigheid en het weertype met een bijpassend symbool. Op de huidige Eve Degree kan je alleen kiezen tussen de temperatuur of de luchtvochtigheid.

Eve Weather 2021 buiten aan de muur.

De nieuwe Eve Weather werkt ook met Thread, zodat hij in combinatie met de HomePod mini het netwerk kan uitbreiden. Thread zorgt voor een beter en betrouwbaarder netwerk, maar je moet daar wel een HomePod mini voor hebben. De Eve Weather werkt daarnaast ook gewoon met Bluetooth.

De nieuwe Eve Weather is vanaf 25 maart te bestellen. Het is nog niet bekend of hij dan ook meteen bij Nederlandse winkels te verkrijgen is, maar gezien de populariteit van Eve verwachten we wel dat hij snel beschikbaar komt.

Nog meer Thread op komst
Binnenkort brengt Eve ook een update uit voor de Eve Aqua, de waterregelaar voor buiten die je op je buitenkraan kan aansluiten. De tweede generatie van de sensor krijgt via een firmware-update ondersteuning voor Thread. Daarnaast werkt het bedrijf ook nog aan nieuwe versies met Thread van de Eve Flare, Eve Motion en Eve Room, die in de loop van 2021 verschijnen. Eerder waren al de Eve Door & Window en de Europese versie van de Eve Energy geschikt gemaakt voor Thread.


Oorspronkelijk artikel 24 januari 2021

Eve Weather weerstation op komst

De witte variant van de Eve Weather verscheen in 2015 en is inmiddels opgevolgd door de Eve Degree (review) die sinds 2017 in de winkels ligt. Maar er lijkt nu een opvolger aan te komen, met een weerstation in het nieuwe, zwart/metalen design. Foto’s en een gebruiksaanwijzing zijn nu naar buiten gekomen via de Amerikaanse goedkeuringsinstantie FCC. Het apparaat heeft productaanduiding SNE-WEATH-002 en doet qua uiterlijk denken aan de Eve Degree. Hij kan temperatuur, weertrends en luchtvochtigheid tonen.

Eve heeft vanaf het begin al vol overtuiging voor HomeKit gekozen en is daardoor voor Apple-gebruikers een van de meest ideale merken. Het enige nadeel is dat de accessoires vaak wat prijzig zijn ten opzichte van Chinese aanbieders zoals Xiaomi’s Aqara. Nu Apple heeft gekozen voor Thread-ondersteuning in de HomePod mini volgt Eve ook vlot. Veel bestaande accessoires zullen hiervoor worden aangepast en bij nieuwe accessoires is meteen Thread-ondersteuning aanwezig. Dit geldt ook voor de nieuw uitgelekte Eve Weather.

Eve Weather voorkant

Eve geeft aan dat de Eve Weather waterbestendig is volgens een IPX3-rating en ook in de regen buiten kan staan. Toch denken we dat je ‘m beter onder een overkapping neerzetten, want echt waterproof is het accessoire niet.

Eve Weather handleiding

Eve Weather toont in de Woning-app de temperatuur en de luchtvochtigheid. Via de eigen Eve-app vind je nog meer data, namelijk eerdere metingen per dag, maand en jaar. Verder kun je regels instellen.

Eve Weather achterkant

Er zit een knop op de achterkant, die je moet indrukken om het weerstation te activeren. Verdere knoppen zitten er niet op. Waarschijnlijk gaat dit de opvolger worden van de Eve Degree. Hij werkt met Bluetooth en Thread en krijgt stroom uit een CR2450-knoopcelbatterij.

Dit zijn de huidige prijzen van de Eve Degree:

Revisiegeschiedenis:

  • 2021 - 04 maart: Artikel bijgewerkt na aankondiging van de Eve Weather.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 maart 2021, 15:26
Bron Bron https://www.iphone-ticker.de/eve-weather-neuer-wetter-sensor-zeigt-sich-169175/
Categorie Accessoires
Onderwerpen eve, smart home, weerstation

Smart Home

Een smart home is een huis die met het internet verbonden is via allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld lampen, deursloten, speakers, stekkers, televisies en andere verbonden apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten.

Smart Home
13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.