WhatsApp laat je vanaf nu ook (video)bellen vanaf de desktop

WhatsApp heeft vanaf nu ook bellen op de desktop, zo kondigt het bedrijf aan. Daardoor kan je ook vanaf je computer bellen en videogesprekken voeren. De functie bestaat al langer op je iPhone.

Update 4 maart 2021: Vanaf vandaag biedt WhatsApp ondersteuning voor bellen vanaf de desktop, zo kondigt het bedrijf aan in een blogpost. Net als op de iPhone zijn de gesprekken op de desktop beveiligd met end-to-end versleuteling. Naast gewoon bellen kun je nu ook videobellen via de WhatsApp Desktop-app. Momenteel kan je alleen nog één op één bellen, maar in de toekomst belooft WhatsApp ook groepsbellen op de desktop te ondersteunen.

Zodra je een video-oproep start, verschijnt deze in een apart aanpasbaar venster. Het is geschikt voor zowel staand als liggend beeld. Bovendien wordt dit venster altijd op de voorgrond gezet, zodat het gesprek niet ondergesneeuwd raakt door andere vensters van je browser en apps.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Hoewel WhatsApp belooft dat de functie nu beschikbaar is, kan het even duren voordat het voor jou zichtbaar is in de desktop-app van WhatsApp. Zorg er in ieder geval voor dat je de nieuwste versie van de app geïnstalleerd hebt.

Bekijk ook

Zo gebruik je WhatsApp op de computer met WhatsApp Desktop: ken jij alle functies?

Met WhatsApp Desktop kun je ook vanaf je computer berichten naar je WhatsApp-contacten versturen. Wat zijn de mogelijkheden van WhatsApp Desktop en hoe gebruik je WhatsApp op je computer? In deze gids de complete uitleg over WhatsApp Desktop voor Windows en Mac.

Oorspronkelijk artikel 17 december
Met WhatsApp Desktop kun je berichten versturen vanaf je computer. Je kan WhatsApp op de Mac gebruiken, maar ook WhatsAppen vanaf je Windows-pc. De afgelopen jaren zijn veel functies van WhatsApp ook overgestapt naar de desktopversie, maar één functie bleef lange tijd afwezig: de mogelijkheid om te bellen via WhatsApp Desktop. WABetaInfo, die vaak nieuwe functies vroegtijdig weet te ontdekken, zegt nu dat de functie er spoedig aan komt.

WhatsApp desktop krijgt bellen en videogesprekken

Het was al enige tijd bekend dat WhatsApp werkt aan de mogelijkheid om te bellen vanaf de computer, maar nu is het als beta voor een select aantal gebruikers beschikbaar. Rechtsboven in een chat zien betagebruikers naast de zoekfunctie een knop om te bellen of de videobellen. Zodra je hierop klikt, wordt het gesprek gestart. In een apart venster zie je zowel binnenkomende als uitgaande gesprekken.

WhatsApp desktop: bellen met inkomend gesprek.

Het is nog niet helemaal duidelijk of ook groepen ondersteund worden, maar de verwachting is dat dat wel het geval is. Behalve in de desktop app, komt de functie ook naar WhatsApp Web. In dat geval heb je geen app nodig, want voer je de gesprekken gewoon uit de browser. Hou er wel rekening mee dat in alle gevallen je iPhone wel een actieve internetverbinding nodig heeft, omdat WhatsApp op de computer nog steeds niet volledig zelfstandig werkt. Lees ook onze uitleg over bellen via WhatsApp.

WhatsApp desktop: bellen met uitgaand gesprek.

Het bellen via de desktop is één van de nieuwe functies van WhatsApp die nog in ontwikkeling zijn. Waarschijnlijk komt de functie de komende weken voor iedereen beschikbaar. De afgelopen tijd is al een aantal van de functies uitgerold, zoals geanimeerde stickers en nieuwe manieren op chats op te ruimen.

Bekijk ook

Deze 14 nieuwe functies heeft WhatsApp in ontwikkeling

WhatsApp krijgt er de komende tijd allerlei handige functies bij. Het gaat om belangrijke toevoegingen en kleine aanpassingen, die de app net wat makkelijker in het gebruik maakt. Wij zetten veertien aankomende WhatsApp functies op een rij.

Revisiegeschiedenis:

  • 2021 - 04 maart: Artikel bijgewerkt na aankondiging van WhatsApp.

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van berichten verwijderen, gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes, groepsgesprekken voeren en een hele WhatsApp-community opzetten. Check ook de beste WhatsApp-tips.

WhatsApp

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.