Eve Weather.

iCulture bekijkt: Eve Weather, een buitensensor met HomeKit

De Eve Weather is een buitensensor met HomeKit, die zowel de temperatuur als de luchtkwaliteit en luchtdruk meet. We hebben de Eve Weather getest en vertellen je er alles over in deze review.

Heb je interesse in het weer? Meet je graag allerlei waardes en wil je dit ook met HomeKit doen? Dan is de Eve Weather misschien wat voor jou. Deze sensor voor buiten meet drie belangrijke waardes. Het komt bijvoorbeeld van pas als je de temperatuur in de tuin wil meten.

Eve Weather in het kort

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van de Eve Weather:

  • Temperatuursensor voor buiten
  • Meet temperatuur, luchtdruk en luchtkwaliteit
  • Werkt met HomeKit
  • Eenvoudig te installeren
  • Beschikbaar voor rond de €50

Eve Weather review

De Eve Weather is een klein plastic wit kastje. Aan de buitenkant ziet het eruit als een vrij saai product, want alle slimmigheid zit hem in de binnenkant. De sensor is bedoeld voor buiten, bijvoorbeeld op je balkon, in de tuin of bij de voordeur. Je kan hem ophangen of ergens neerzetten, zolang hij maar binnen het bereik van je HomeKit-hub staat. De Eve Weather werkt net als andere Eve-accessoires met Bluetooth, dus het bereik is beperkt.

De belangrijkste waarde die hij kan meten is de temperatuur, maar hij kijkt ook naar de luchtkwaliteit en luchtdruk (gemeten in hPa). Je hoeft bij de Eve Weather niet bang te zijn voor een regenbui, want hij kan best tegen een stootje.

elgato-eve-3

De Eve Weather is vooral geschikt voor mensen die graag zelf weerman of weervrouw willen spelen. Het is leuk om de informatie bij de hand te hebben, maar veel meer kun je er niet mee doen. Zoals met alle Eve-producten werkt deze ook met Siri, maar je kan alleen de temperatuur opvragen. Siri kan niet overweg met luchtdruk en luchtkwaliteit, dus deze statistieken zul je altijd nog op moeten vragen via de Eve-app. Het automatiseren via HomeKit is daardoor ook beperkter, omdat de gegevens niet in HomeKit opgenomen kunnen worden.

Een betere optie is dan ook om de Eve Degree in huis te halen. De Eve Degree is de officieuze opvolger van de Eve Weather. Mocht je graag de temperatuur buitenshuis willen meten, dan kan het ook met de Degree. De Eve Weather is her en der nog wel verkrijgbaar, maar wordt niet meer door Elgato zelf gemaakt.

Bekijk ook

Review: Eve Degree, een temperatuursensor voor HomeKit

De Eve Degree is een temperatuursensor met HomeKit. Wij hebben deze sensor getest om te kijken of hij de moeite waard is. Moet je deze sensor in huis halen om je HomeKit-huis compleet te maken?

Score

6

Eve Weather

Eve Weather

€49,95

Voordelen +

  • Simpele temperatuursensor voor buiten
  • Meet ook luchtdruk en luchtkwaliteit

Nadelen -

  • Mogelijkheden beperkt
  • Prijzig voor wat je ermee kan doen

Conclusie Eve Weather

De Eve Weather is een aardig accessoire voor het meten van de temperatuur, luchtdruk en luchtkwaliteit rondom het huis, maar erg bruikbaar is dit niet. HomeKit kan niet overweg met luchtdruk en luchtkwaliteit, dus de mogelijkheden om te automatiseren zijn ook beperkt. Daardoor is de prijs van de Eve Weather wat aan de hoge kant voor wat het doet. De Eve Degree is daardoor een veel betere optie, omdat je daarmee ook meteen de temperatuur af kan lezen vanaf het scherm.

Bekijk ook

Eve: alles over de slimme HomeKit-accessoires van Eve Systems

Lees hier alles over (Elgato) Eve, een reeks accessoires van Eve Systems die samenwerken met HomeKit. Denk aan slimme stekkers, bewegingssensoren en temperatuursensors. Wat kosten de Eve-producten en welke zijn verkrijgbaar?

Informatie

Laatst bijgewerkt
december 2018
Onderwerpen
,