Elgato Eve Degree met iPhone

Elgato Eve Degree is een kleine temperatuur- en vochtsensor met HomeKit

Elgato kondigt de Eve Degree aan, een kleine temperatuur- en vochtsensor met HomeKit-ondersteuning.

Elgato heeft het assortiment HomeKit-accessoires uitgebreid met een nieuwe sensor: de Eve Degree. Dit is een temperatuur- en vochtsensor, die je overal kunt neerzetten. Het kleine accessoire is gemaakt van aluminium en heeft een digitaal schermpje. De sensor is niet bedoeld om lekkages op te sporen, maar om het klimaat in een ruimte te meten, met name de temperatuur en luchtvochtigheid.

Elgato Eve Degree

Elgato Eve Degree

Net als alle andere accessoires in de Elgato Eve-serie is ook deze sensor geschikt voor HomeKit. Deze dient voor situaties waar de al bestaande Eve Weather en de Eve Room minder geschikt zijn. Je krijgt meteen metingen van de temperatuur en de vochtigheid via de app, zonder dat je op je knieën onder een kast moet gaan kijken. Toch kan dat wel: er zit een schermpje die de temperatuur weergeeft in graden Celsius of Fahrenheit. Wil je meer gedetailleerde grafieken, dan moet je in de app zijn. In Apple’s Woning-app kun je bovendien de temperatuur aflezen en regels erop instellen.

Elgato Eve Degree met iPhone

De Eve Degree is zowel binnen- als buitenshuis te gebruiken en heeft een waterbestendigheidswaarde van IPX3. Dit betekent spatwaterdicht, maar niet geschikt om onder te dompelen. De verwisselbare knoopcelbatterij (CR2450) gaat meerdere maanden mee. Via Siri kun je vragen stellen aan de sensor, bijvoorbeeld welke temperatuur het is. Ook zou je een (HomeKit-geschikte) ventilator kunnen inschakelen als de vochtigheid te hoog wordt.

De sensor kan bijvoorbeeld van pas komen in je wijnkelder. De sensor is geschikt voor temperaturen tussen -18 en +55 graden Celsius en geeft de luchtvochtigheid in procenten aan, van 0% tot 100%. De verbinding verloopt via Bluetooth Low Energy. De sensor meet 54 x 54 x 15 mm.

De Elgato Eve Degree is vanaf 7 juni verkrijgbaar voor €69,96 via de website van Elgato en daarna ook via diverse retailers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 mei 2017, 17:17
Categorie Accessoires
Onderwerpen elgato, homekit, sensor

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.