EufyCam 2/2c krijgt eindelijk update voor HomeKit Secure Video

Heb je de EufyCam 2 thuis staan, dan is deze nu geschikt voor HomeKit Secure Video! Eerder werd er al een beta-update voor HomeKit Secure Video uitgerold voor de EufyCam 2 en 2c. Nu is deze update ook beschikbaar voor gewone gebruikers.

Update 9 juni 2020: De update voor EufyCam 2 en 2c wordt nu echt uitgerold. Eigenlijk zou ondersteuning voor HomeKit Secure Video in april al komen, maar dit werd uitgesteld. Na een uitgebreide bètatest en wat andere aanloopproblemen is het nu toch echt zover. De HomeKit Secure Video-update voor de EufyCam 2 en 2c staat klaar. Je kunt nu bij beweging meteen de opnames bekijken in de Woning-app, dankzij het feit dat de beelden op iCloud staan. Vanaf vandaag is de update echt gestart, al kan het nog steeds wel een paar dagen duren voordat iedereen ‘m te zien krijgt.

Het gaat om de volgende updates:

  • Firmware-versie – 2.1.0.4h
  • Subsystem-versie – 1.3.0.9

Bij de EufyCam-camera’s kun je de beelden ook gratis opslaan op een SD-kaart in het Eufy-basisstation. Je kan ze dan echter alleen via de Eufy-app bekijken. Je kunt de camera’s draadloos ophangen en ze hebben een batterijduur van respectievelijk 365 en 180 dagen. Je kunt ervoor kiezen om de camera’s uitsluitend met HomeKit te gebruiken, of in combinatie met de Eufy-app.

Om HomeKit Secure Video te gebruiken heb je betaalde iCloud-opslag nodig van 200GB of 2TB. De beelden gaan niet van je opslagruimte af.


Update 3 april 2020: De uitrol van HomeKit Secure Video voor de EufyCam 2 en 2C is uitgesteld, heeft Anker laten weten. Eerder kwam de betaversie al beschikbaar, wat bij een aantal gebruikers problemen opleverde. De publieke versie komt nu iets later: niet op 1 april maar halverwege de maand. De engineers van het bedrijf hebben dan meer tijd om de laatste aanpassingen te doen.

Eufycam 2 outdoor

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 17 maart.

Afgelopen najaar kondigde Anker, bekend van onder andere de vele powerbanks, de EufyCam 2 aan. Het bedrijf had al ervaring met camera’s en voor de EufyCam 2 werd ondersteuning voor HomeKit en HomeKit Secure Video beloofd. Laatstgenoemde wordt nu langzaamaan uitgerold naar gebruikers van de camera, zo ontdekte iMore.

EufyCam 2 HomeKit Secure Video-update uitgerold

Het gaat om versienummer 2.5.9 (Subsystem versie 1.0.64.20200227) die de ondersteuning toegevoegd heeft. Zie je de update of de toegevoegde functies nog niet, dan moet je mogelijk nog even geduld hebben. Dankzij HomeKit Secure Video kun je beelden live bekijken en opslaan om later terug te kijken. Je kan kiezen uit meerdere instellingen, bijvoorbeeld alleen streamen als je thuis bent en opnemen als je de deur uit bent. Wel heb je minimaal 200GB iCloud-opslag nodig om Secure Video te kunnen gebruiken.

Bekijk ook

HomeKit Secure Video: veiliger opslaan van je camerabeelden

Met HomeKit Secure Video kun je videobeelden van je camera's beveiligd opslaan via iCloud. Wat moet je weten over HomeKit Secure Video, wat heb je nodig om het te gebruiken en welke camera's ondersteunen het? We zochten het voor je uit!

De EufyCam 2 is een volledig draadloze camera met een batterijduur van een jaar. De camera filmt in 1080p HD-kwaliteit en heeft een sensor voor nachtzicht. Ook is de camera waterbestendig met een IP67-rating, waardoor je hem ook buiten kan gebruiken. De camera vereist zelf geen abonnement, waardoor je hem ook zonder extra kosten kan gebruiken.

Een set van twee camera’s en een hub kost zo’n €350. Extra losse camera’s ter uitbreiding zijn verkrijgbaar voor zo’n €200.

Bekijk ook ons overzicht van de beste HomeKit-camera’s.

Bekijk ook

Deze HomeKit-camera's zijn in Nederland verkrijgbaar (met en zonder HomeKit Secure Video)

Zoek je een camera met HomeKit-ondersteuning, dan kun je bij meerdere fabrikanten terecht. Dit zijn de HomeKit-camera's waar je uit kunt kiezen en we geven je de beste keuze voor een beveiligingscamera met HomeKit.

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.