Instagram likes

Instagram-meldingen ontvangen als vrienden een foto plaatsen

Heb je veel Instagram-vrienden? Beperk dat het aantal meldingen door alleen voor bepaalde personen de pushberichten aan te zetten. Deze tip legt uit hoe het werkt.

Als je veel mensen op Instagram volgt, is het lastig om bij te houden wat jouw beste vrienden doen. Dit kun je oplossen door Instagram-meldingen in te schakelen voor specifieke personen. In deze tip lees je hoe dat moet. Je krijgt een melding zodra een goede vriend of je favoriete website een foto plaatst.

Instagram: meldingen ontvangen

In Instagram kun je de meldingen per persoon instellen. Dat is handig, want daarmee bepaal je zelf welke personen belangrijk zijn voor jou. Je stelt het als volgt in:

  1. Ga naar Instagram en blader naar de gewenste persoon.
  2. Open de profielpagina van de ze persoon.
  3. Tik bovenin op de drie bolletjes.
  4. Kies in het menu ‘Berichtmeldingen inschakelen’.

Instagram meldingen beheren

Telkens wanneer deze persoon een foto of video plaatst zal jij een notificatie (melding) ontvangen. Je mist daardoor nooit iets van je favoriete familieleden, vrienden of (desnoods) artiesten.

Natuurlijk zouden we het leuk vinden als je de meldingen voor iCulture aan zet op Instagram. We publiceren niet dagelijks foto’s en berichten, maar hebben er wel regelmatig leuke dingen te melden. Kijk op instagram.com/iculture.nl/.

Meldingen in Instagram beheren

Als je eenmaal meldingen ontvangt, zul je merken dat ze misschien niet helemaal naar je zin zijn, of dat je helemaal niets ontvangt. Je kunt ze op drie plaatsen aanpassen:

Je ontvangt geen meldingen

Check bij Instellingen > Berichtgeving > Instagram of het schuifje op groen staat.

Je krijgt te veel meldingen

Ga in de Instagram-app naar je profielpagina en tik op het tandrad om de instellingen te openen. Blader naar beneden en kies Pushmeldingen (zie afbeelding). Je kunt nu precies aangeven of je een melding wilt van iedereen of van personen die je volgt. Ook kun je aangeven of je al dan niet meldingen wilt voor vind-ik-leuks, reacties of nieuwe volgers.

Instagram meldingen beheren

Je wilt geen meldingen meer ontvangen

Dit kun je op twee manieren oplossen. Wil je de meldingen van een bepaalde persoon niet meer zien, dan tik je opnieuw op de drie bolletjes en kies je Berichtmeldingen uitschakelen. Wil je helemaal geen meldingen meer ontvangen, dan kun je ze uitschakelen via de instellingen van Instagram (ga naar je profielpagina, tik op het tandwiel en kies Instellingen voor pushmeldingen.

Je kunt de meldingen ook uitschakelen door in de iOS-instellingen te gaan naar Instellingen > Berichtgeving > Instagram. Zet het schuifje bij Instagram uit.

Bekijk ons complete iPhone tipsoverzicht. Met honderden iPhone tips bespreken we bijna elke instelling en mogelijkheid!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juli 2019
Categorie Apps
Onderwerpen instagram, notificaties