Emoji 2020 voorbeelden

Emoji Awards 2020: Dit zijn de populairste nieuwe emoji van 2019 en 2020 [poll]

Wordt het 🦠 of ✊🏿?
Vandaag is het Wereld Emoji Dag en om dat te vieren houdt Emojipedia de Emoji Awards 2020. De stembussen zijn inmiddels gesloten en de tellers zijn gestopt: Dit zijn de populairste emoji van 2019 en 2020.

Het is niet voor niets dat Emojipedia deze dag viert. De oprichter van de site, Jeremy Burge (@jeremyburge), heeft in 2014 nota bene zelf de Wereld Emoji Dag in het leven geroepen. De uitslagen voor de verschillende awards zijn bekend, maar wie de prijs nu echt toegekend krijgt..?

World Emoji Awards 2020: dit zijn de prijzen

Er zijn drie prijzen uitgereikt. Natuurlijk gaat er geen echte prijs naar het winnende adres, want wat is het adres eigenlijk? Hoewel de emoji zoals we ze kennen in Japan zijn ontstaan is het allang geen typisch Japanse verschijning meer. Over de hele wereld worden de tekens gebruikt en veel bedrijven geven hun eigen draai aan de ontwerpen. Zo zien de emoji van Apple en Google er verschillend uit, maar er zijn nog talloze andere iteraties, zoals die van Twitter en Facebook. Dit zijn de categorieën:

Beste emoji 2019

Om kans te maken op de prijs voor populairste emoji van 2019 moet aan één voorwaarde voldoen: het symbool moet in 2019 zijn goedgekeurd. Op basis van hoe vaak ze op Twitter gebruikt zijn is de uitslag gemaakt. Dit zijn de populairste emoji van 2019:

  1. Wit hart: 🤍
  2. Gapend gezicht: 🥱
  3. Bruin hart: 🤎

Jeremy Burge kondigde de uitslag vandaag aan in een uitzending van het Australische ‘The Morning Show’ – niet te verwarren met de serie op Apple TV+.

Meest geanticipeerde emoji 2020

Hoewel we de nieuwe emoji van 2020 nog niet op onze iPhone kunnen gebruiken, is hier ook een stemming voor. Voorwaarde om kans te maken is dat de emoji in 2020 moet zijn goedgekeurd. Er kan gestemd worden op circa 60 van de 117 nieuwe emoji. Je stemt namelijk niet voor huidskleuren, maar voor de emoji in het algemeen in het geval van mensen.

Emoji 2020 voorbeelden

De stembussen en uiteindelijke uitslag verschijnen op de website van de World Emoji Awards!

Bekijk ook

Deze 117 emoji komen later dit jaar naar je iPhone en iPad

Zijn er dan nooit genoeg emoji? Dit jaar komen er weer 117 nieuwe bij, waaronder een vermomd gezicht, een transgender-vlag, diverse lichaamsdelen en een vermomde man. Ook het Italiaanse handgebaar maakt z'n opwachting.

Meest toepasselijke ‘2020’ emoji

Ten slotte is er de prijs voor de emoji die het meest bij 2020 past. Dit hoeven geen nieuwe emoji te zijn, maar we zien dat de deelnemende emoji wel met nieuws te maken hebben.

De strijd in het klassement begon met onder meer het mondkapje, exploderend hoofd, braken, man achter laptop en natuurlijk twee kenmerkende emoji voor wie het nieuws gevolgd heeft: virus (🦠) en omhooggestoken vuist met donkere huidskleur (✊🏿). Voor beide emoji hoeven we waarschijnlijk niet uit te leggen waarom ze meedoen en het zijn twee terechte finalisten. De stembussen zijn inmiddels gesloten en het is geworden…

Vind je het zelf leuk om bij te houden welke emoji op Twitter worden gebruikt en hoe vaak? Bekijk dan eens deze Emojitracker.

Welke nieuwe emoji ga jij gebruiken? Stem op de poll!

Zoals ieder jaar sinds 2017 kondigt Apple op Wereld Emoji Dag aan hoe de nieuwe emoji op iOS eruit gaan zien. Vandaag was geen uitzondering. Apple voert dit jaar 117 nieuwe emoji in en kondigde vandaag enkele nieuwe ontwerpen daarvan aan. Wij zijn benieuwd wat jij ervan vindt. Stem op de poll en laat weten in de reacties hoe jij over emoji denkt!


Kun je de poll niet zien? Je kunt ‘m ook hier invullen!

Bekijk ook

iOS 14.2 bevat de nieuwe emoji van dit najaar

In iOS 14.2 vind je de nieuwe emoji van dit najaar, waaronder het Italiaanse handgebaar, de ninja en de bever. Eerder liet Apple op World Emoji Day al een voorproefje zien, maar nu is het definitieve uiterlijk bekend.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Emoji

Emoji zijn kleine afbeeldingen in je toetsenbord. Ze worden gebruikt om een bepaalde emotie over te brengen in bijvoorbeeld een berichtje, tweet of een online post. Er zijn duizenden soorten emoji: van smileys met allerlei gezichtsuitdrukkingen tot eten, voorwerpen, beroepen en nog veel meer. Er zijn ook emoji in allerlei huidskleuren, haarkleuren en geslachten. Elk jaar komen er weer tientallen nieuwe emoji bij, dankzij het Unicode Consortium.

Emoji
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.