Woorden eenvoudig omzetten in emoji in iMessage

Kun je die ene geschikte emoji maar niet vinden? In iMessage kun je eenvoudig woorden omzetten in emoji door erop te tikken. In dit artikel lees je hoe dit werkt en welke woorden je zoal kunt vervangen door een emoji.

Soms zie je door de bomen het bos niet meer bij de emoji, maar in iMessage kun je wel makkelijker een geschikte emoji vinden. Je kunt in iMessage namelijk tekst automatisch omzetten in emoji. Hierdoor hoef je zelf niet handmatig op zoek naar de juiste emoji tussen het aanbod van duizend verschillende plaatjes. Zo kun je woorden omzetten in emoji in iMessage.

Woorden omzetten in emoji in iMessage

Deze functie is alleen te gebruiken binnen iMessage en dus niet in andere chatapps zoals WhatsApp of Facebook Messenger. We hebben het dan ook niet over de functie om emoji te zoeken. Dat bespreken we in een andere tip. Het omzetten van tekst naar emoji werkt eenvoudig:

 1. Tik het bericht dat je wil versturen. Typ ook voluit de woorden je wil vervangen door een emoji. Verstuur het bericht nog niet.
 2. Schakel naar het emoji-toetsenbord. De woorden die je om kunt zetten naar een emoji, veranderen van kleur.
 3. Tik op het woord om deze om te zetten naar een emoji.

Woorden vervangen door emoji in iMessage

In plaats van gekleurde woorden, staan er nu bijbehorende emoji in je bericht. Daarna verstuur je het bericht zoals gebruikelijk. Wil je de emoji weer vervangen door het getypte woord, dan tik je er nogmaals op. Als een woord meerdere emoji kan betekenen, krijg je de keuze.

Voorbeelden van om te zetten woorden

Een groot aantal woorden kun je overzetten naar emoji, van voorwerpen en voedsel tot menselijke uitdrukkingen. Hieronder vind je een korte lijst van woorden die je kunt vervangen door emoji. Bij veel woorden zijn er meerdere emoji beschikbaar, in verschillende variaties.

 • Haha – 😂/😜/😝/🙃
 • Boos – 😡/😤/😠
 • Blij – 😊/😁/😄/😃/😆/😀/🙂
 • Verdrietig – 😭/😔/😞/😢/🙁/☹️
 • Politie – 👮‍♀️/👮/🚨/🚓/🚔
 • Kapper – 💇/💇‍♂️
 • Hardlopen – 🏃‍♀️/🏃
 • Hond – 🐶
 • Auto – 🚗/🚘/🚙
 • Hoed – 🎩
 • Paraplu – 🌂/☔️/☂️
 • Sterren – ✨/⭐️/🌟

Naast bovenstaande selectie zijn er nog veel meer woorden die je om kunt zetten in een emoji. De om te zetten woorden worden automatisch in een bericht aangegeven, dus je hoeft niet zelf op zoek naar geschikte woorden. Deze functie werkt alleen op de iPhone en iPad. Op de Mac is de functie helaas niet beschikbaar, maar je kunt daar wel gewoon naar emoji zoeken via de ingebouwde zoekfunctie. Heeft de functie niet het gewenste effect? Je kan ook naar emoji zoeken met de woordvoorspellende functie van het iOS-toetsenbord.

Bekijk ook

Woordvoorspelling in QuickType: dit moet je weten

Met Woordvoorspelling in QuickType op de iPhone en iPad kun je sneller typen. Werkt de voorspellende QuickType in het Nederlands? Welke alternatieven zijn er? In deze tip lees je alles over de woordvoorspelling in het QuickType-toetsenbord.

Emoji

Emoji zijn kleine afbeeldingen in je toetsenbord. Ze worden gebruikt om een bepaalde emotie over te brengen in bijvoorbeeld een berichtje, tweet of een online post. Er zijn duizenden soorten emoji: van smileys met allerlei gezichtsuitdrukkingen tot eten, voorwerpen, beroepen en nog veel meer. Er zijn ook emoji in allerlei huidskleuren, haarkleuren en geslachten. Elk jaar komen er weer tientallen nieuwe emoji bij. Speciale varianten zijn de animoji en Apple's eigen Memoji.

Emoji