Emoji feest 10 jaar op iPhone

Favoriete emoji toevoegen op de Mac

Je kunt op de Mac favoriete emoji instellen, zodat je snel de emoji vindt die je zoekt. In deze tip leggen we uit hoe het instellen van favoriete emoji werkt in macOS. In iOS is dit helaas niet mogelijk.

Alle favoriete emoji bij elkaar

Ook op de Mac kun je emoji gebruiken, via een speciaal venster dat je snel kunt openen met de toetscombinatie Ctrl + Command (cmd) + spatiebalk. Maar wist je dat je ook favoriete emoji kunt instellen? Alleen op de Mac is er de mogelijkheid om een mapje met favorieten aan te maken, zodat je snel toegang hebt tot je veelgebruikte emoticons en andere plaatjes. Daarnaast krijg je een lijstje te zien met Vaak gebruikt.

Favoriete Mac emoji toevoegen

Het toevoegen van emoji aan je favorieten kan vanuit elke app waarin je tekst kunt invoeren, bijvoorbeeld de Notities-app. Met onderstaande stappen kies je snel een aantal favoriete emoji.

  1. Open het emoji-venster met Ctrl + Command (cmd) + spatiebalk.
  2. Gebruik de zoekfunctie of blader naar de gewenste emoji en klik erop.
  3. Klik op Voeg toe aan favorieten.
  4. In de linker balk blader je nu naar Favorieten.
  5. Bekijk de emoji die je als favoriet hebt aangemerkt.

Favoriete emoji op de Mac

Open je nu het emoji-venster, dan kun je snel je favoriete emoji terugvinden en toevoegen aan berichten, notities en meer. Helaas zijn deze favorieten niet terug te vinden op de iPhone en iPad, dus je zult daar altijd handmatig moeten zoeken. In iOS krijg je gelukkig wel een lijst van vaak gebruikte emoji te zien.

Favoriete emoji verwijderen

Wil je een emoji niet langer als favoriet, dan kun je het eenvoudig verwijderen uit de lijst:

  1. Open het emoji-venster en ga naar je favorieten.
  2. Klik op de niet-gewenste favoriet.
  3. Kies nu Verwijder uit Favorieten.

Meer emoji-tips
We hebben nog veel meer tips over het gebruik van je favoriete emoji, zowel op de Mac als op de iPhone en iPad:

Informatie

Laatst bijgewerkt
december 2021
Onderwerp
Categorie
Mac
Software
macOS

Emoji

Emoji zijn kleine afbeeldingen die je in een chat of op sociale media kunt gebruiken. Er zijn duizenden emoji: van smileys met allerlei gezichtsuitdrukkingen tot eten, voorwerpen, beroepen en nog veel meer. Er zijn ook emoji in allerlei huidskleuren, haarkleuren en geslachten. Elk jaar komen er weer tientallen nieuwe emoji bij. Speciale varianten zijn de animoji en Apple's eigen Memoji.

Emoji