Bitmoji-toetsenbord.

De 6 beste emoji-toetsenborden voor iPhone en iPad

Emoji versturen we al jaren, maar het kan altijd makkelijker. Met deze zes emoji-toetsenborden verstuur je de bekende én nieuwe gezichtjes op originele nieuwe manieren, of maak je het jezelf gewoon een stuk gemakkelijker.

Emoji-toetsenborden

Emoji, emoticons en smileys zijn er in alle soorten en maten. Op iPhone en iPad worden ze bijna altijd handig verpakt in een toetsenbord. In de loop van de tijd zijn er tal van verschillende emoji-toetsenborden verschenen. Dit zijn wat ons betreft de beste emoji-toetsenborden om eens wat andere gezichtjes te versturen.

Let op je privacy!
Let bij het installeren van deze toetsenborden wel op, dat je vaak volledige toegang moet geven. Je loopt dus een privacyrisico. Als je privacygevoelige informatie wilt invoeren raden we je aan om even naar het standaard toetsenbord te wisselen. Bij het invoeren van wachtwoorden schakelt iOS al automatisch over naar het normale toetsenbord.

Verder is het zo dat deze emoji-toetsenborden bedoeld zijn om emoji in te voeren, dus je zult er zelden privacygevoelige info mee intikken.

Hou er bij Gboard (waarmee je ook emoji kunt intikken) rekening mee dat alles wat je met dit toetsenbord invoert naar Google wordt gestuurd voor nadere analyse en voor het opbouwen van je profiel. Vandaar dat we, vanwege privacy-overwegingen, in ons overzicht de voorkeur hebben gegeven aan het bespreken van SwiftKey in plaats van Gboard.

Bitmoji

Met Bitmoji maak je je eigen avatar. Bitmoji heeft een kenmerkende cartoony stijl die je vooral kent van Snapchat. Met de Bitmoji-app kun je de plaatjes overal delen dankzij het ingebouwde toetsenbord. Het zijn in feite stickers die je in bijvoorbeeld iMessage en WhatsApp kan versturen. Deze worden als afbeeldingen gestuurd, dus je kan ze dan ook opslaan. Nadeel is wel dat je een account moet hebben om de app te kunnen gebruiken. Wil je weten wat je nog meer met Bitmoji kan, lees dan onze gids.

Fixmoji

Met Fixmoji kun je zelf je eigen favorieten samenstellen. Heb je altijd moeite met het zoeken naar de juiste emoji, dan is dit de app die je moet hebben. Je voegt alleen de emoji toe die je denk te gaan gebruiken, zodat je niet overspoeld wordt door emoji die je toch nooit gaat gebruiken. De app fungeert als toetsenbord, dus je kan hem in elke andere app gebruiken. Wel is het jammer dat Fixmoji geen zoekfunctie heeft, maar desalniettemin is het een handige aanvulling.

Emoji>

Emoji> (met een haakje) is een alternatieve en uitgebreide emoji-toetsenbord. Het toetsenbord heeft niet alleen alle standaard emoji van je iPhone en iPad, maar ook nog 200 andere en exclusieve emoji. Deze gebruik je gewoon net als alle andere emoji in je tekst en omdat het om een toetsenbord gaat, gebruik je ze ook in alle apps. Het zijn dus geen afbeeldingen, wat een groot voordeel is ten opzichte van andere apps. Je kan voor het toetsenbord ook zelf thema’s kiezen en er zitten als bonus ook nog stickers voor iMessage bij.

Voor sommige emoji moet je (flink) betalen, maar door de juiste stappen te volgen kun je een groot deel ook gratis krijgen. Laat je dus niet afschrikken door de vele banners en knoppen, want het toetsenbord is ook gratis te gebruiken.

Keymoji

Er komen steeds meer emoji bij, en dat maakt het er niet overzichtelijker op. Hoog tijd dus om wat hulp in te schakelen in de vorm van Keymoji (link), een toetsenbord die je favoriete Emoji niet alleen permanent boven de letters plaatst, maar ook emoji-kunstwerken. Tik op het verfkwastje en kies een categorie (Fun, Food, Greetings enz.) om de ene na de andere combinatie van emoji en leestekens te versturen. Keymoji heeft een gratis versie, waarin je via in-app aankopen de advertenties en watermerken af te komen.

SwiftKey

Een andere app met een goed emoji-toetsenbord is SwiftKey. SwiftKey is eigenlijk een toetsenbordapp en is één van onze favorieten. Het emoji-deel van dit toetsenbord is erg sterk, want hij leert welke emoji je het vaakst gebruikt. Je kan ook snel zoeken naar de juiste emoji en er zit een optie in voor gifs. De emoji zien eruit als de standaard emoji op je iPhone en iPad, dus niemand ziet dat je dit toetsenbord gebruikt.

‘Geheim’ Kana toetsenbord

In iOS zelf zit ook een toetsenbord verstopt dat zich onderscheidt van de rest. Alle emoticons die je in dit Japanse toetsenbord tegenkomt zijn namelijk gemaakt van leestekens, zodat je ze gemakkelijk in iedere app of dienst in kunt vullen. Omdat het toetsenbord al standaard op je iDevice staat, hoef je er geen afzonderlijke app voor te installeren. Stel simpelweg het Japanse Kana-toetsenbord in en je kunt er direct mee aan de slag. Wil je precies weten hoe je het instelt, neem dan een kijkje in onderstaande tip.

Heb je een nieuwere iPhone of iPad met TrueDepth-camera, dan kan je in iMessage ook Animoji en Memoji versturen. Dit zijn geanimeerde emoji die jouw hoofdbewegingen volgen. Meer over Animoji lees je in onze uitleg.

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 29 april: Privacywaarschuwing toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt april 2019
Categorie Apps
Onderwerpen emoji, toetsenbord

Emoji

Emoji zijn kleine afbeeldingen in je toetsenbord. Ze worden gebruikt om een bepaalde emotie over te brengen in bijvoorbeeld een berichtje, tweet of een online post. Er zijn duizenden soorten emoji: van smileys met allerlei gezichtsuitdrukkingen tot eten, voorwerpen, beroepen en nog veel meer. Er zijn ook emoji in allerlei huidskleuren, haarkleuren en geslachten. Elk jaar komen er weer tientallen nieuwe emoji bij, bepaalt door het Unicode Consortium.

Emoji