Emoji-Gezicht

De 6 beste emoji-toetsenborden voor iPhone en iPad

Emoji versturen we al jaren, maar het kan altijd makkelijker. Met deze zes emoji-toetsenborden verstuur je de bekende gezichtjes op originele nieuwe manieren, of maak je het jezelf gewoon een stuk gemakkelijker.

Emoji-Gezicht

Emoji, emoticons en smileys zijn er in alle soorten en maten. Op iPhone en iPad worden ze bijna altijd handig verpakt in een toetsenbord. In de loop van de tijd zijn er tal van verschillende emoji-toetsenborden verschenen. Dit zijn wat ons betreft de beste om eens wat andere gezichtjes te versturen.

Emoji ++ Emoji toetsenbord Emoji ++ Emoji toetsenbord

Emoji++

Emoji++ (link) is een handig toetsenbord voor de fanatieke emoji-gebruiker die ook wel eens iets anders wil versturen dan een geel gezichtje of handje. Door alle emoji in een handige lijst te zetten hoef je niet alle afzonderlijke pagina’s door te bladeren, en is er aan de rechterkant van het toetsenbord altijd een lijst aanwezig met de emoji die je het meest recent gebruikt hebt. Daarnaast je jouw favoriete emoji een hartje geven, zodat je er met een druk op de knop bij kunt.


Met het Kana toetsenbord krijg je 100+ nieuwe emoticons.

‘Geheim’ Kana toetsenbord

In iOS zelf zit ook een toetsenbord verstopt dat zich onderscheidt van de rest. Alle emoticons die je in dit Japanse toetsenbord tegenkomt zijn namelijk gemaakt van leestekens, zodat je ze gemakkelijk in iedere app of dienst in kunt vullen. Omdat het toetsenbord al standaard op je iDevice staat, hoef je er geen afzonderlijke app voor te installeren. Stel simpelweg het Japanse Kana-toetsenbord in en je kunt er direct mee aan de slag. Wil je precies weten hoe je het instelt, neem dan een kijkje in onderstaande tip.


Het Keymoji toetsenbord op een iPhone. Het Keymoji toetsenbord op een iPhone.

Keymoji

Er komen steeds meer emoji bij, en dat maakt het er niet overzichtelijker op. Hoog tijd dus om wat hulp in te schakelen in de vorm van Keymoji (link), een toetsenbord die je favoriete Emoji niet alleen permanent boven de letters plaatst, maar ook emoji-kunstwerken. Tik op het verfkwastje en kies een categorie (Fun, Food, Greetings enz.) om de ene na de andere combinatie van emoji en leestekens te versturen. Keymoji heeft een gratis versie, waarin je via in-app aankopen de advertenties en watermerken af te komen.


KittyKey is een emoji-toetsenbord voor kattenliefhebbers. KittyKey is een Emoji toetsenbord voor kattenliefhebbers.

KittyKey

Alle kattenliefhebbers onder ons kunnen hun lol op met KittyKey (link), een toetsenbord dat uitpuilt van de kattenplaatjes en emoticons. Op de achtergrond van de letters kijken tientallen kattenoogjes je aan, maar het wordt pas echt leuk als je op het kattenpootje tikt. Hierna krijg je de keuze uit verschillende kattenplaatjes met een leuke tekst, en een collectie van katten-smileys die met leestekens gemaakt zijn.


Verstuur Emoij-kunstwerken met het Emoji Toetsenpaneel Verstuur Emoij-kunstwerken met het Emoji Toetsenpaneel

Emoji Toetsenpaneel

Als je echt los wilt gaan met het versturen van tientallen Emoji tegelijk, dan moet je het Emoji Toetsenpaneel (link) eens proberen. Dit toetsenbord doet iets soortgelijks als Keymoji, maar combineert dit met een vrolijk gekleurd toetsenbord. Ook kun je er stickers vanuit het toetsenbord selecteren, die je snel kopieert en plakt in je chatvenster. Via in-app aankopen kun je verschillende kleuren voor het toetsenbord kopen, of je koopt de volledige versie om alle functies direct te ontgrendelen.


Het Emojiyo Toetsenbord maakt een rebus van je Emoji. Het Emojiyo Toetsenbord maakt een rebus van je Emoji.

Emojiyo

Emojiyo (link) onderscheidt zich van de andere toetsenborden in deze lijst dankzij de optie om verschillende emoji bij elkaar te bundelen. Zo kun je snel een soort rebus versturen die de ontvanger vervolgens maar moet zien te ontcijferen. In de app kun je verschillende rebussen of ‘packs’ aan het toetsenbord toevoegen, zodat je er altijd snel bij kunt. Terwijl je aan het typen bent kun je daarna snel een van je Combo’s selecteren door op het icoontje te tikken. Om het geheel wat overzichtelijker te maken is er ook een menu-optie om alle emoji bij elkaar te groeperen, zodat je niet lang hoeft te zoeken naar alle eet-Emoji.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt april 2016
Categorie Apps
Onderwerpen emoji, toetsenbord