Emoji van 2017 door Apple.

Op zoek naar die ene emoji? Zo kun je razendsnel door alle emoji scrollen [video]

Zie je door de bomen het bos niet meer bij het uitzoeken van de juiste emoji? Met dit trucje kun je razendsnel door alle emoji scrollen, zodat je de gezochte emoji sneller vindt. Wij laten je zien hoe je dat doet op de iPhone en iPad.

Snel door emoji scrollen: zo doe je dat

Op de iPhone en iPad kun je sinds iOS 14 zoeken naar emoji door de naam in te tikken. Maar wat als je geen idee hebt hoe de emoji heet? Dan kun je ook er doorheen bladeren. Je recent gebruikte emoji vind je helemaal vooraan, terwijl alle andere emoji op categorie gesorteerd zijn. Binnen elke categorie zijn er meerdere pagina’s, waardoor het zoeken naar die ene juiste emoji een hele klus kan zijn. Maar wist je dat je ook op een snellere manier door alle emoji kan bladeren? Dit werkt heel eenvoudig en op alle toestellen, dus je hoeft er niet het meest recente iPhone-model voor te hebben.

Bladeren door emoji op iPhone en iPad

Het enige wat nodig is om snel door de emoji te bladeren, is door de categorie-icoontjes onderaan ingedrukt te houden. Alle categorieën worden dan omcirkeld en door met je vinger heen en weer te bewegen, scroll je supersnel door alle beschikbare emoji. Op de iPhone 7 en nieuwer voel je bij elke beweging die je doet een klein tikje.

Snel door emoji scrollen.

In onze uitlegvideo bekijk je nogmaals hoe je snel door de emoji scrollt.

https://www.instagram.com/p/BkR5SQQFPZW/
Werkt de video niet? Bekijk ook de directe post op onze Instagram-pagina.

Op deze manier snel door alle emoji bladeren werkt overal in heel iOS, of je nu in iMessage of in WhatsApp zit. Zoek je liever op woord, dan kan dat door het Engelste toetsenbord toe te voegen (via Instellingen > Algemeen > Toetsenbord > Toetsenborden). Zoek je een emoji, wissel dan naar het Engelse toetsenbord en typ de Engelse naam van een emoji in. Aan de rechterkant verschijnen dan enkele suggesties.

Een zoekfunctie voor emoji vind je in iOS 14, maar heb je een wat ouder toestel dan zul je nog steeds handmatig moeten scrollen. Er zijn wel apps die het iets makkelijker maken. Zo kun je met Fixmoji zelf je favoriete emoji instellen.

Als je liever iMessage gebruikt, dan kun je ook op een andere manier naar de juiste emoji zoeken. In iMessage kun je woorden omzetten in emoji, zodat je niet eens meer zelf op zoek hoeft naar de juiste smiley. In onze aparte tip lees je precies hoe je dat moet doen.

Bekijk ook

Woorden eenvoudig omzetten in emoji in iMessage

Kun je die ene geschikte emoji maar niet vinden? In iMessage kun je eenvoudig woorden omzetten in emoji door erop te tikken. In dit artikel lees je hoe dit werkt en welke woorden je zoal kunt vervangen door een emoji.

Emoji

Emoji zijn kleine afbeeldingen in je toetsenbord. Ze worden gebruikt om een bepaalde emotie over te brengen in bijvoorbeeld een berichtje, tweet of een online post. Er zijn duizenden soorten emoji: van smileys met allerlei gezichtsuitdrukkingen tot eten, voorwerpen, beroepen en nog veel meer. Er zijn ook emoji in allerlei huidskleuren, haarkleuren en geslachten. Elk jaar komen er weer tientallen nieuwe emoji bij. Speciale varianten zijn de animoji en Apple's eigen Memoji.

Emoji