Emoji van 2017 door Apple.

Op zoek naar die ene emoji? Zo kun je razendsnel door alle emoji scrollen

Zie je door de bomen het bos niet meer bij het uitzoeken van de juiste emoji? Met dit trucje kun je razendsnel door alle emoji scrollen, zodat je de gezochte emoji sneller vindt. Wij laten je zien hoe je dat doet op de iPhone en iPad.

Snel door emoji scrollen: zo doe je dat

Op de iPhone en iPad kun je zoeken naar emoji door de naam in te tikken. Maar wat als je geen idee hebt hoe de emoji heet? Dan kun je ook door alle emoji bladeren. Maar dat kan nogal een klus zijn met de alsmaar groter wordende collectie van emoji. Je recent gebruikte emoji vind je helemaal vooraan, terwijl alle andere emoji op categorie gesorteerd zijn. Binnen elke categorie zijn er meerdere pagina’s. Maar wist je dat je op een snellere manier door alle emoji kan bladeren? Dit werkt heel eenvoudig en op alle toestellen, dus je hoeft er niet het meest recente iPhone-model voor te hebben.

Bladeren door emoji op iPhone en iPad

Je hoeft maar een paar dingen te doen om veel sneller door je emoji te bladeren:

  1. Haal het toetsenbord tevoorschijn (bijvoorbeeld in WhatsApp) en schakel naar de emoji.
  2. Hou de balk onderaan met de emojicategorieën ingedrukt.
  3. Hou je vinger op het scherm en beweeg deze van links naar rechts om razendsnel te bladeren door alle emoji.

Hoe sneller je met je vinger beweegt, hoe sneller je door alle emoji scrollt. Dankzij deze truc hoef je niet meer constant naar links en rechts te vegen. Op de iPhone 7 en nieuwer voel je bij elke beweging die je doet een klein tikje.

Snel door emoji scrollen.

Nee, deze gif is niet versneld afgespeeld!

Op deze manier snel door alle emoji bladeren werkt overal in heel iOS, of je nu in iMessage of in WhatsApp zit. Zoek je liever op woord, dan kan dat op twee manieren: door de zoekfunctie voor emoji te gebruiken of door gewoon een woord te typen en de woordvoorspelling te gebruiken. Naast de voorspelde woorden vind je soms namelijk ook tot drie suggesties voor de juiste emoji.

Emoji zoeken met de woordvoorspelling van iPhone-toetsenbord

Als je liever iMessage gebruikt, dan kun je ook op een andere manier naar de juiste emoji zoeken. In iMessage kun je woorden omzetten in emoji, zodat je niet eens meer zelf op zoek hoeft naar de juiste smiley. In onze aparte tip lees je precies hoe je dat moet doen.

Bekijk ook

Woorden eenvoudig omzetten in emoji in iMessage

Kun je die ene geschikte emoji maar niet vinden? In iMessage kun je eenvoudig woorden omzetten in emoji door erop te tikken. In dit artikel lees je hoe dit werkt en welke woorden je zoal kunt vervangen door een emoji.

Emoji

Emoji zijn kleine afbeeldingen die je in een chat of op sociale media kunt gebruiken. Er zijn duizenden emoji: van smileys met allerlei gezichtsuitdrukkingen tot eten, voorwerpen, beroepen en nog veel meer. Er zijn ook emoji in allerlei huidskleuren, haarkleuren en geslachten. Elk jaar komen er weer tientallen nieuwe emoji bij. Speciale varianten zijn de animoji en Apple's eigen Memoji.

Emoji