Deze 117 emoji komen later dit jaar naar je iPhone en iPad

Zijn er dan nooit genoeg emoji? Dit jaar komen er weer 117 nieuwe bij, waaronder een vermomd gezicht, een transgender-vlag, diverse lichaamsdelen en een vermomde man. Ook het Italiaanse handgebaar maakt z'n opwachting.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Nieuwe emoji in 2020

Als je Italianen ziet praten, dan doen ze dat niet alleen met hun mond, maar vaak ook met hun handen. Dat gebaar kun je voortaan in je chatgesprekken plakken, zo meldt Emojipedia. Zij hebben een lijst gepubliceerd van de officieel goedgekeurde emoji voor 2020. Versie 13.0 is vandaag bekendgemaakt door het Unicode Consortium en bevat 117 afbeeldingen die later dit jaar ook naar de iPhone, iPad en andere Apple-apparaten komen.


Meestal grijpt Apple daarvoor het najaar aan. In dit geval betekent het dat we tot iOS 14 zullen moeten wachten. In een video krijg je de meest opvallende nieuwkomers te zien:

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Het gaat hier om de uiteindelijke lijst, dus hier gaat niet meer aan gemorreld worden. Maak je keuze uit bubbletea, een gezicht met een lach en een traan, of ouders die een baby de fles geven. De smoking kan voortaan ook door een vrouw of genderneutrale persoon worden gedragen en hetzelfde geldt voor de sluier.

Emoji 2020 voorbeelden

Naast de kerstman en -vrouw kun je voortaan ook een genderneutrale Mx. Claus plakken. Er werden in 2019 maar liefst 138 genderneutrale emoji toegevoegd en in 2020 wordt dat nog verder uitgebreid. Per platform kunnen ze een iets ander uiterlijk krijgen, maar die van Apple zien er vaak zo uit als op de afbeeldingen.

Een completere lijst met beschrijving van elke nieuwe emoji vind je op Emojipedia.

Bekijk ook

Emoji gebruiken op iPhone en iPad: zo werkt het emoji-toetsenbord

Gebruik op je iPad en iPhone emoji om je berichten op te leuken! In deze tip lees je hoe je het standaard emoji-toetsenbord van iOS vindt en gebruikt.
Bekijk ook

Op zoek naar die ene emoji? Zo kun je razendsnel door alle emoji scrollen

Zie je door de bomen het bos niet meer bij het uitzoeken van de juiste emoji? Met dit trucje kun je razendsnel door alle emoji scrollen, zodat je de gezochte emoji sneller vindt. Wij laten je zien hoe je dat doet op de iPhone en iPad.

Emoji

Emoji zijn kleine afbeeldingen die je in een chat of op sociale media kunt gebruiken. Er zijn duizenden emoji: van smileys met allerlei gezichtsuitdrukkingen tot eten, voorwerpen, beroepen en nog veel meer. Er zijn ook emoji in allerlei huidskleuren, haarkleuren en geslachten. Elk jaar komen er weer tientallen nieuwe emoji bij. Speciale varianten zijn de animoji en Apple's eigen Memoji.

Emoji

Reacties: 14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.